Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kalnu slēpošanas zvaigzne Šifrina ar uzvaru sasniedz kārtējo rekordu

Ints Megnis
Ints Megnis

Kalnu slēpošanas zvaigzne Šifrina ar uzvaru sasniedz kārtējo rekordu
Mikeila Šifrina. Foto: AFP/Scanpix

Dominējošu sniegumu rādošā amerikāniete Mikeila Šifrina otrdien uzvarēja Pasaules kausa milzu slaloma sacensībās Itālijā, kļūstot par pirmo dāmu kalnu slēpotāju, kura trijās sezonās uzvarējusi vismaz desmit Pasaules kausa sacensībās.

Jau pirmajā braucienā Šifrina ieguva vairāk nekā sekundes pārsvaru pār tuvākajām konkurentēm. Kaut otrajā trasē francūziete Tesa Vorlī bija ātrāka, divu braucienu summā Šifrina viņu tāpat apsteidza par 1,21 sekundi.

Tikmēr trešo vietu guva itāliete Marta Basīno, kura jau zaudēja vairāk nekā pusotru sekundi.

23 gadus vecā Šifrina izcīnīja 53. Pasaules kausa uzvaru karjerā. Viņa uzvarējusi astoņās no pēdējām 11 sacīkstēm un desmit no 17 sacīkstēm, kurās šosezon startējusi. Viņa ir tikai divu panākumu attālumā, lai panāktu šveicieti kā trešo uzvarām bagātāko sportisti.

Pērnā gada pēdējās dienās Šifrina kļuva par pirmo sportisti vēsturē, kas uzvarējusi 15 uzvaras kalendārajā gadā, bet tagad ir uz Šneideres rekordu starp dāmām - viņa 1988./89. gada sezonā uzvarēja 14 sacīkstēs. Tiesa, vienu rekordu Šifrina sasniedza jau otrdien, kļūstot par pirmo dāmu, kura uzvarējusi vismaz desmit sacīkstēs trijās sezonās - aizpagājušajā sezonā viņa guva 11, bet pagājušajā sezonā 12 uzvaras.

Šifrina ir ļoti pārliecinoša Pasaules kausa kopvērtējuma līdere, tēmējot uz trešo Lielo kristāla globusu pēc kārtas. Tāpat viņa cer trešo sezonu pēc kārtas uzvarēt slaloma ieskaitē. Savukārt nākamajā mēnesī Zviedrijā viņa centīsies jau ceturto reizi pēc kārtas uzvarēt pasaules čempionāta slaloma disciplīnā.

Vīru ieskaitē austriešu zvaigzne Marcels Hiršers šosezon uzvarējis deviņās sacīkstēs, bet karjerā kopā guvis 67 uzvaras. Tiesa, viņš ir jau 29 gadus vecs. Visu laiku uzvarām bagātākā dāmu sportiste ar 82 panākumiem ir Lindsija Vona, kura savā atvadu sezonā pagaidām vēl nav startējusi - sezonas sākumu viņai aizkavēja trauma, bet pagājušajā nedēļas nogalē ātruma disciplīnu sacīkstes Austrijā tika atceltas spēcīga sniega dēļ. Starp visiem sportistiem Vona sarakstā ir otrajā vietā aiz savulaik 86 uzvaras guvušā zviedra Ingemara Stēnmarka.

Pasaules kausa sacensības

VietaSportisteValstsRezultāts
1.Mikeila ŠifrinaASV2:04.75
2.Tesa VorlīFrancija+1.21
3.Marta BasīnoItālija+1.57
4.Petra VlhovaSlovākija+2.06
5.Viktorija RebensburgaVācija+2.31

Pasaules kausa kopvērtējums dāmām

VietaSportisteValstsPunkti
1.Mikeila ŠifrinaASV1394
2.Petra VlhovaSlovākija898
3.Vendija HoldeneraŠveice593
4.Ranhilda MūvinkelaNorvēģija418
5.Viktorija RebensburgaVācija411

Izmantotie resursi:
https://www.wthitv.com/content/nati...