Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Svindāls aizstāv superkombinācijas titulu, Rode nefinišē

Svindāls aizstāv superkombinācijas titulu, Rode nefinišē
Aksels Lunds Svindāls
Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģis Aksels Lunds Svindāls atkārtojis pirms diviem gadiem Valdizērē iespēto un Garmišpartenkirhenē kļuvis par pasaules čempionu superkombinācijā. Otrā un trešā vieta Itālijai – Kristofam Innerhoferam un Peteram Filam. Vienīgais Latvijas pārstāvis Roberts Rode izstājās jau pirmajā posmā – nobraucienā.

Sportisti sāka ar nobraucienu. Kopumā uz starta devās 41 kalnu slēpotājs no 22 valstīm. Nobraucienā labākais rezultāts 2009. gada pasaules čempionam superkombinācijā – norvēģim Akselam Lundam Svindālam, kurš vienīgais „izbrauca” no 2 minūtēm – 1:59.49. Tālāk sekoja šveicietis Beats Foics (+0.63), Kristofs Innerhofers (+1.18), Bodī Millers noslēdza desmitnieku, bet Benjamins Raihs bija 12.

Jāpiebilst, ka nobraucienā izstājās septiņi sportisti, viņu vidū arī austrietis Romeds Baumans, kurš bija viens no medaļu pretendentiem. Tāpat ar brutālo „Kandaharas” trasi netika galā vienīgais latvietis šodienas sacensībās – Roberts Rode. Atgādinām, ka arī pirms divām dienām nobraucienā Rode nefinišēja. Šodienas sacensībās nepiedalījās Pasaules kausā daudz spēka iztērējušais Ivica Kosteličs. Titulētais horvāts devies uz mājām, kur pavadīs divas dienas un gatavosies atlikušajām čempionāta disciplīnām – milzu slalomam un slalomam, kas notiks nedēļas nogalē.

Slalomā sacensību vidusdaļā par līderi kļuva Raihs. Drīz vien trasē devās Millers. Amerikānim cerības uz pjedestālu izgaisa jau pēc otrajiem vārtiem – kritiens. Neveiksme piemeklēja arī Silvanu Curbrigrenu. Pēc viņa palika vairs tikai pieci pretendenti. Raihu no līdera pozīcijas izstūma itālietis Peters Fils, kurš trases lejasgalā tik tikko noturējās uz kājām. Innerhofers sava tautieša laiku pārspēja par 0.89 sekundēm. Vēl atlika startēt Foicam un Svindālam. Šveicietis, atrodoties vadībā, pieļāva kļūdu pāris vārtus pirms finiša, paliekot vispār bez medaļas. Svindāls nobrauca teicami, Innerhoferu apsteidzot par 1.01 sekundi.

28 gadus vecais Svindāls turpina norvēģu tradīcijas pasaules čempionātos – Norvēģijai pasaules meistarsacīkstēs superkombinācijā medaļa visos čempionātos kopš 1991. gada. Fantastisks čempionāts Innerhoferam, kuram jau trešā medaļa. Šodienas sudrabs ticis pievienots zeltam supergigantā un bronzai nobraucienā, tādējādi savācot pilnu medaļu komplektu.

Pasaules čempionāts Garmišpartenkirhenē

Superkombinācija vīriešiem

VSportistsValstsLaiks
1.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija2:54.51
2.Kristofs InnerhofersItālija+1.01
3.Peters FilsItālija+1.90
4.Benjamins RaihsAustrija+2.17
5.Ondržejs BanksČehija+2.39
6.Paolo PangraciItālija+2.84

Izmantotie resursi:
FIS-Ski - International Ski Federation - News -...


, 2011-02-15 00:34, pirms 13 gadiem
Svindāls pierādīja savu spēku, bet Innerhofers vispār šokē - agrāk PK izcīņā izcēlies tikai paretam, bet tagad... Laikam trāpījis ne desmitniekā, bet simtniekā ar sportiskās formas pīķa brīža ķeršanu, un gan jau vēl kādi faktori (veiksme, konkurentu neveiksmes, te nedomāju dopingu!)... Vispār PČ raksturīgs atsevišķu līdz tam ar īpašiem panākumiem neizcēlušos sportistu "uzsprāgšanā"...
, 2011-02-15 08:57, pirms 13 gadiem
Jā, šitais itālis apbrīnas vērts, ja vēl Svindālam nebūtu paveicies kā šveicietim, tad jau nu vispār
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.