Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gasūna izcīna pārliecinošu uzvaru FIS sacensībās Somijā

Gasūna izcīna pārliecinošu uzvaru FIS sacensībās Somijā
Lelde Gasūna
Foto: Infoski.lv

LETA. Latvijas kalnu slēpotāja Evelīna Gasūna otrdien Somijā izcīnīja uzvaru Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensībās slalomā.

Latviete savu tuvāko sekotāju Sini Kempinenu no Somijas divu braucienu summā apsteidza par 3,81 sekundi. Tikmēr trešās vietas ieguvēja Vāra Hāvnesa Tūrmana-Mū no Norvēģijas Gasūnai zaudēja 4,29 sekundes.

Par savu sniegumu Gasūna nopelnīja 35,72 FIS punktus, kas viņai ir piektais labākais rezultāts karjerā.

Tikmēr Karlīna Hedviga Grāmatniece bija 11.vietā, bet Laura Bisere un Elīna Zalāne ieņēma 13. un 14.pozīciju 18 finišējušo kalnu slēpotāju konkurencē. Grāmatniece ar 133,57 FIS punktiem sasniedza karjeras rekordu, bet Biserei un Zalānei bija attiecīgi 136,60 un 155,15 FIS punkti.

Savukārt Karlīne Lāce un Ketija Bukovska nefinišēja pirmajā braucienā.

Jau ziņots, ka pirmdien notikušajās milzu slaloma sacensībās Gasūna bija otrā.

Tikmēr vīriešu konkurencē neviens no latviešiem netika pie ieskaitīta rezultāta, jo pirmajā braucienā finišu nesasniedza Kristaps Lazdāns un Daniels Loss, bet Mārcis Beitāns tika diskvalificēts.

Trešdien turpat tiks aizvadītas vēl vienas FIS sacensības slalomā.

Kā zināms, Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks finansējuma trūkuma dēļ nolēmis šo sezonu izlaist.

Izmantotie resursi:
LETA


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.