Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Igaunijā aizturēts dopinga skandālā ierautais treneris Alavers

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Igaunijā aizturēts dopinga skandālā ierautais treneris Alavers
Mati Alavers. Foto: Postimees/Scanpix

Igaunijas varasiestādes aizturējušas slēpošanas treneri Mati Alaveru, jo radušās aizdomas, ka tieši viņš pamudinājis slēpotājus lietot aizliegtās vielas.

Ziemeļu kaimiņi vēlas pārbaudīt versiju, ka kāds pierunājis slēpotājus lietot dopingu, un kā galvenais aizdomās turētais izvirzīts treneris Mati Alavers, kurš ticis aizturēts. Varasiestādēm dotas 48 stundas, lai pieņemtu lēmumu par notikumu attīstības gaitu.

Vācijas medijs ARD vēsta, ka Alavers, kurš savulaik bijis Igaunijas Slēpošanas federācijas vadītājs, ir iesaistīts starptautiskā dopinga izplatīšanas shēmā. "Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka Alavers tiek turēts aizdomās kā viens no galvenajiem dopinga shēmas cilvēkiem. Vairāki avoti norādījuši, ka viņam pat dots segvārds "Ģenerālis"."

27. februārī pasaules čempionāta laikā tika aizturēti vairāki slēpotāji, tostarp divi igauņi – Andreass Vērpalu un Karels Tammjervs. Vēl aiz restēm nonāca viens Kazahstānas sportists un divi austrieši. Apcietināts tika arī ārsts Marks Šmits, kurš organizējis asins pārliešanu.

Alavers šomēnes apstiprināja, ka ir kontaktējies ar Šmitu, bet noliedza informāciju, ka piedalījies nelikumīgo darbību organizēšanā. Tikmēr Tammjervs norādīja, ka tieši Alavers iepazīstinājis viņu ar Šmitu 2016. gadā.

Pēc notikušā pats atzinās Algo Kerps, cits igauņu slēpotājs, un arī viņš sacīja, ka Šmita kontaktus ieguvis no Alavera.

Izmantotie resursi:
https://news.err.ee/918760/ski-trai...

  +6 [+] [-]

, 2019-03-11 18:28, pirms 5 gadiem
Segvārds Ģenerālis? Hm, iespējams, ka igauņi ir aizturējuši nepareizo...

     [+] [-]

, 2019-03-11 18:45, pirms 5 gadiem
Nekad kopā ar ģenerāli. Ja aizturēts.