Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Beļakovs

Nākamnedeļ Somijas ciematā Pihē sākas Baltijas kausa 3. posms kalnu slēpošanā

Nākamnedeļ Somijas ciematā Pihē sākas Baltijas kausa 3. posms kalnu slēpošanā
Žaks Gedra Baltijas kausā Pihē
Foto: E.Lukšo, Ski.lv

Jau nākamajā nedēļā Somijas ziemeļos, kalnu slēpošanas kūrortā Pihē, sāksies Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotās Baltijas kausa sezonas pēdējais trešais posms. Pirmajā nedēļā no 11. līdz 17. martam sacensības aizvadīs jauniešu grupu sportisti un meistari, bet no 19. līdz 24. martam norisināsies sacensības pieaugušajiem, kuras arī būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā. Jāpiemin, ka, kā jau ierasts, Baltijas kausa posms Pihē paralēli būs arī Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā.

Baltijas kausa pirmais posms tika aizvadīts novembra pirmajā nedēļā, kad no 1. līdz 5. novembrim sportisti sacentās slaloma un paralēlā slaloma sacensībās Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena”.

Otrais posms no 1. līdz 4. martam risinājās mūsu kalnu slēpošanas lielpilsētā Siguldā, kur elites sportisti atkal sacentās tikai slaloma un paralēlā slaloma disciplīnās, bet jaunieši vispirms aizvadīja pirmo milzu slalomu Baltijas kausa sezonas ietvaros, bet svētdienā sacentās paralēlajā slalomā.

Pihē jaunieši un meistari sacensības aizvadīs piecās dažādās disciplīnās – supergigantā, alpu kombinācijā, milzu slalomā, kā arī slalomā un paralēlajā slalomā. Supergiganta un kombinācijas sacensības tiks aizvadītas nākamotrdien, bet nākamajās dienās tām sekos pārējās. Pirmās sacensību nedēļas noslēgumā Pihē savus startus aizvadīs arī paši mazākie. U10 grupas jaunie sportisti startēs nu jau ierastajās komandu sacensībās kopā ar elites grupu sportistiem.

Sākot ar 19. martu, sacensību nedēļu Pihē uzsāks elites un junioru grupu sportisti. Pirmdienā paredzēta oficiālā treniņu diena, bet jau 20. martā Baltijas kausa 3. posma un Latvijas čempionāta sacensības milzu slalomā. Ja Lietuvā un Latvijā FIS kategorijas sacensības var rīkot tikai slalomā (nepietiekama kalna garuma un augstuma starpības dēļ), tad Pihē FIS statusā būs arī milzu slaloms. Nākamajā dienā sportisti vēlreiz sacentīsies milzu slalomā, kas šoreiz paralēli būs arī Igaunijas čempionāts.

Pēc tam, pēc līdzīgas programmas kā milzu slaloms, tiks aizvadītas FIS slaloma sacensības. 22. martā Latvijas čempionāts, bet dienu vēlāk Igaunijas čempionāta sacensības. Baltijas kausa 3. posms Pihē, un arī visa BK sezona noslēgsies sestdienā, 24. martā, kad no rīta tiks aizvadīts viens slaloma brauciens kā kvalifikācija paralēlajam slalomam, bet Top32 sportisti pēc kvalifikācijas startēs aizraujošajās paralēlā slaloma sacensībās.

Pēdējos gados LSF rīkotās FIS sacensības Pihē ir guvušas lielu atsaucību gan Skandināvijas un Ziemeļeiropas valstu sportistu vidū, gan arī no citu valstu kalnu slēpotājiem. Pērn uz sacensībām Pihē bija ieradušies sportisti arī no tādām kalnu slēpošanas lielvalstīm kā Austrija, ASV un Kanāda. Bez ārvalstu sportistiem Pihē startēs arī visi Latvijas labākie kalnu slēpotāji, tostarp mūsu Olimpieši Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna.

Visas jaunākās ziņas un rezultāti (tostarp rezultāti tiešsaistē sacensību laikā) būs apskatāmi Latvijas Slēpošanas federācijas mājaslapā www.ski.lv.


, 2018-03-11 19:53, pirms 6 gadiem
нaрод недaвно рaскрыл секрет стройного и подтянутого тела, не зaнимаясь спортом и без диет . Этот способ вычитaл в одном блоге и решил сразу же опробовать, результaт удивил: зa две недели убрал живот и начали проступать кубики, подкачал руки и спину.Тeпеpь и жeна захотeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетaх и ходить в cпоpт зал и цена вoпpоca копeeчнaя. Вот тот блог, где подробно все описaно --- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.