Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Ar biatlonistes un airētāja uzvarām noslēdzies „FANS” tautas slēpojuma pēdējais posms

Ar biatlonistes un airētāja uzvarām noslēdzies „FANS” tautas slēpojuma pēdējais posms
Foto:Infoski.lv

Vakar Madonas slēpošanas un biatlona bāzē „Smecersils” norisinājās pēdējais šīs sezonas Latvijas Slēpošanas savienības un veikalu tīkla „FANS” organizētais tautas slēpojums, kurā dāmām 5km distancē atkal labākā bija biatloniste Ieva Cēderštrēma, bet vīriem 10km visātrāk veica airētājs Ritvars Celmiņš.

Saulainos laika apstākļos Madonā uz „FANS” tautas slēpojuma noslēdzošo trešo posmu, kas sākās pusotru stundu pēc interesantā Latvijas čempionāta noslēguma vīru elites grupā, pulcējās 76 slēpot gribētāju no dažādām Latvijas vietām, kas bija līdz šim lielākais dalībnieku skaits, pārspējot gan Vietalvu un nedaudz arī pirmo posmu Priekuļos. Atšķirībā no Vietalvas slēpojuma gan dāmas, gan vīri devās vienā virzienā un slēpoja pa vienu trasi 5km garumā, vīriem veicot divus apļus.

Dāmām tāpat kā iepriekšējos divos posmos nepārspēta palika Ieva Cēderštrēma, kas šoreiz 5km noslēpoja 16:31. Vienīgā, kas Ievai līdzi turēja gluži tāpat kā pirmajā posmā, bija otro posmu izlaidusī Liene Kalēja, kas atpalika 11 sekundes. Ja Cēderštrēma visos posmos uzvarēja, tad visos posmos trešo vietu izcīnīja Inese Kokorēviča, kas uzvarētājai piekāpās par pusotru minūti. Labākā no vecākās S50 grupas bija Anna Glāzere, kura uzvarētājai zaudēja 5:10 un kurai kopējā vērtējumā 9.vieta.

Vīriem uz uzvaru bija vairāki pretendenti, ieskaitot pirmo divu posmu uzvarētājus Andri Rozīti un Kristapu Zaļupi. Pēc pirmā apļa līderu grupā turējās 9 slēpotāji, bet vēl divi bija 5 sekunžu attālumā. Izšķirošie notikumi sākās otrā apļa vidusdaļā, kad aktivizēties sāka airētāji, tomēr līdz sprinta finišam nenonāca. Iekrājis nelielu, bet pietiekamu pārsvaru, lai pēdējos 100m varētu mierīgi finišēt, uzvaru ar laiku 29:10 izcīnīja airētājs Ritvars Celmiņš, kurš pirmajā posmā bija septītais. Pagājušā posma uzvarētājs olimpietis airēšanā Kristaps Zaļupe atpalika 9 sekundes un finišēja otrajā vietā, bet Ritvara tēvs Aigars Celmiņš dēlam zaudēja 15 sekundes un ieņēma trešo vietu. Pirmā posma uzvarētājs Rozītis finišēja piektajā vietā. Šoreiz nepiedalījās pirmo divu posmu otrās vietas ieguvējs Daumants Putnis. Jau trešo posmu pēc kārtas vecākajā V50 grupā labākais bija Līgonis Bečers, kuram šogad paliek 57 gadi un kurš kopējā ieskaitē ieņēma 11.vietu. Savukārt, vecākais dalībnieks, kuram šogad aprit apaļi 70, Roberts Reiniks, 10km noslēpoja 46;33 un ierindojās 46.vietā. Labāko trīs vietu ieguvēji četrās vīru vecuma grupās un četrās dāmu vecuma grupās ieguva veikalu tīkla „FANS” dāvanu kartes.

Līdz ar to pirmā sezona „FANS” tautas slēpojumam, kas notiek kopā ar Latvijas čempionāta posmiem, ir veiksmīgi aizvadīta. Priecē, ka uz pēdējo posmu bija jau vairāk dalībnieku nekā pirmajos posmos. Nākošajā gadā iesāktā tradīcija tiks turpināta, un noteikti dalībnieku skaits augs, sniedzoties pāri simtam.

Rezultāti: infoski.lv


, 2013-03-11 12:58, pirms 11 gadiem
Zaļupi ar Celmiņu uz Latvijas izlasi slēpošanā!!!
, 2013-03-11 13:44, pirms 11 gadiem
Labākie tautas slēpojumā tiešām labi slēpo, var pamēģināt spēkus LČ. Un lai arī var rasties iespaids, ka mūsu izlases slēpotāji ir lēni, kas uz pasaules vadošo fona tā arī ir, tomēr tautiniekiem būs grūti kaut ko likt pretī Liepiņam, Ģērmanim, Slotiņam un pārējiem.
, 2013-03-11 13:47, pirms 11 gadiem
Rygel rakstīja: Labākie tautas slēpojumā tiešām labi slēpo, var pamēģināt spēkus LČ. Un lai arī var rasties iespaids, ka mūsu izlases slēpotāji ir lēni, kas uz pasaules vadošo fona tā arī ir, tomēr tautiniekiem būs grūti kaut ko likt pretī Liepiņam, Ģērmanim, Slotiņam un pārējiem.
Iespējas ir.
Zaļupe tiešām varētu izrādīt konkurenci Liepiņam, Ģērmanim, Slotiņam un pārējiem it sevišķi sprintā to es varu apgalvot par visiem 100%
, 2013-03-11 16:51, pirms 11 gadiem
Ļoti labi. Nākošajā gadā kā reiz sprints būs brīvajā stilā, lai tik piedalās, būs interesantāk
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.