Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Raimo Vīgants uzvar pirmajā Ogres Tautas slēpojumā

Raimo Vīgants uzvar pirmajā Ogres Tautas slēpojumā
Foto: Andris Mačāns.

Vakar, 10. februārī, "Zilo Kalnu" dabas parka teritorijā norisinājās pirmais Ogres Tautas slēpojums, kurā piedalījās gan panākumus Latvijas čempionātos un starptautiskajā sacensībās guvuši distanču slēpotāji, gan arī šī sporta veida entuziasti, kā arī tādi, kuri pavisam nesen pirmo reizi kāpuši uz slēpēm. Visās distancēs kopā brīvajā stilā slēpoja vairāk nekā 150 dalībnieku. Interesantā cīņā ar Talsu novada sporta skolas pārstāvjiem uzvaru izcīnīja Latvijas labākais slēpošanas sprinteris Raimo Vīgants no Madonas.s labākais slēpošanas sprinteris Raimo Vīgants no Madonas.

Gluži vai rudenīgie laika apstākļi ar brīžiem uznākušo lietu nebija nobiedējuši slēpotgribētājus, tāpēc faktiski visi, kuri bija pieteikušies pirmajam Ogres Tautas slēpojumam, bija arī ieradušies. Dalībnieku vidū bija arī vairākas ģimenes un arī draugu kompānijas, kā arī dažādu citu sporta veida pārstāvji. Ogres un Ikšķiles novada pašvaldības aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" pārstāvji bija parūpējušies, lai pie šādiem dabas apstākļiem dalībniekiem tiktu sagatavots interesants un reljefa ziņā ne pārāk viegls 3 km garš aplis. Lai šis Tautas slēpojums varētu notikt, lielu atbalstu sniedza Ogres novada pašvaldība, kā arī – biedrība sporta klubs "SportLat", "Optika metropole", "Mollers", "Ella Auto", "ABC partners 11", "Labās balvas", "Ideju osta", "MySport", "Digitālā pele", biedrība "Nesēdi mājās" un "Ogrenet.lv".

15 km distancē jau ar pirmajiem apļiem izveidojās gaidītais līderu piecinieks, kura sastāvā bija Raimo Vīgants un četri talsinieki – Juris Damškalns, Gints Lūsis, Kārlis Vanags un Jānis Šņoriņš. Drīz vien Šņoriņš sāka atpalikt, bet pēc kritiena pēdējā aplī vadībā palika vairs tikai trīs slēpotāji. Negaidot finiša taisni, jau vairāk nekā kilometru pirms finiša kāpuma no Damškalna un Lūša aizbēga daudz jaunākais un labāk trenētais Vīgants. Līdz ar to vairāku pasaules kausa posmu laureāts rollerslēpošanā starp junioriem Raimo Vīgants kļuva par pirmā Ogres Tautas slēpojuma uzvarētāju, distanci veicot 44:29 min. un savus tuvākos sekotājus apsteidzot par septiņām sekundēm. Populārā taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" viens no labākajiem skrējējiem Gints Lūsis ieņēma otro vietu, bet metru aiz viņa kā trešais finiša līniju šķērsoja šī gada Latvijas vicečempions slēpošanas sprintā Juris Damškalns. Sievietēm lielāko daļu distances vadībā atradās Baiba Broka, bet pārāk ātrais sākums tomēr beigās piespieda Biatlona federācijas vadītāju samazināt tempu, kā rezultātā viņai pēdējā aplī garām pagāja un par 42 sekundēm apsteidza Lauma Čerņevska. Labāko trijnieku noslēdza smaiļotāja Daniela Kondratova, kura kopā ar mammu un māsām ziemas sezonā aktīvi piedalās slēpošanas sacensībās. Tikai 12 sekunžu līdz goda pjedestālam pietrūka ikšķilietei Maijai Manfeldei.

Vidējā jeb 9 km distancē vīriešiem ātrākais bija savulaik aktīvi "Sportlat" rīkotajās sacensībās startējušais Mārcis Pērkons, bet sievietēm pirmo vietu ieguva 15 gadus vecā siguldiete un Latvijas čempionāta bronzas medaļas laureāte sporta dejās Amanda Miltiņa, kura ar slēpošanu nopietnāk nodarbojas pēdējos divus gadus pie trenera Raivja Zīmeļa. 3 km distancē starp jauniešiem uzvaras laurus plūca ogrēnietis Alvis Pivors un Vladlena Kļimova.

Kā patīkamu piemiņu par piedalīšanos pirmajā Ogres Tautas slēpojumā katrs dalībnieks finišā saņēma īpašu pasākuma medaļu, bet labāko trijnieks katrā vecuma grupā tika apbalvots ar kausiem un atbalstītāju dāvanām.

Visi rezultāti: ŠEIT

Informāciju sagatavoja:
Jānis Dreiškins, sacensību organizators


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.