Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem pieticīgi rezultāti Eiropas Jaunatnes olimpiādes pirmajā dienā

Latvijas sportistiem pieticīgi rezultāti Eiropas Jaunatnes olimpiādes pirmajā dienā
Šorttrekiste Anna Jansone. Foto: instagram.com/shorttrackteamlatvia

Pēc skaistās atklāšanas ceremonijas, kas norisinājās svētdienas vakarā, šodien 14. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē tika aizvadīta pirmā no piecām sacensību dienām. No Latvijas sportistiem šodien startēja mūsu kalnu un distanču slēpotāji, kā arī vienīgā šorttreka pārstāve Anna Jansone.

Sarajevu un Austrumu Sarajevu pirmajā sacensību dienā pārsteidza pamatīgs sniegputenis, kas ne tikai pārtrauca Sarajevas starptautiskās lidostas darbību, bet veica korekcijas arī kalnu slēpošanas sacensībās. Meitenēm šodien bija paredzēts aizvadīt milzu slaloma disciplīnu, bet pēc pirmā brauciena, otrais tika atcelts līdz laika apstākļi uzlabosies.

Pamatīgais sniegs, kas skāra Sarajevu šajā pēcpusdienā, korekcijas sacensību programmā neieviesa distanču slēpošanā un gan zēni, gan meitenes klasisko distanci šodien veica. Meitenes veica 7,5 km klasisko distanci un Latvijas pārstāve Kristīne Brunere ierindojās 72. vietā, uzvarētājai Anjai Vēberei no Šveices zaudējot 11:48.9 minūtes. Otra mūsu sportiste Marta Klēra Priede finiša līniju sasniedza 77. vietā. Jāpiezīmē, ka Šveices sportistes šajā disciplīnā svinēju dubultuzvaru, jo otrajā vietā finišēja Nadja Keilina, bet bronzas godalgu ieguva Polijas pārstāve Monika Skindere.

Zēniem 10 km klasikā visu goda pjedestālu aizņēma Francijas jaunie distanču slēpotāji – pirmais finišēja Florians Perezs, otrs labākais bija Žiljēns Arno, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viens Francijas pārstāvis Gaspārs Rusē. No latviešiem visātrāk finiša līniju sasniedza Aleksandrs Artūrs Ļūļe, kurš finišēja 67. vietā un uzvarētājam zaudēja 6:19 minūtes. Niks Saulītis ierindojās 71. vietā, bet Bruno Strupulis finišēja 76. pozīcijā. Diemžēl ceturtais Latvijas distanču slēpotājs Uvis Akmentiņš šajās sacensībās nevarēja piedalīties slimības dēļ.

Šorttreka sacensībās Latvija ir pārstāvēta ar Annu Jansoni un šodien tika aizvadītas sacensības 1500 metru distancē. Anna piedalījās piektajā slidojumā un diemžēl kvalifikācijas kārtu šoreiz nepārvarēja un sacensības noslēdza 23. vietā. Uzvaru svinēja Itālijas pārstāve Elisa Konfortola, kam sekoja slovākiete Petra Rusnakova un Nīderlandes sportiste Mišela Velzebora.

Rīt, sacensību otrajā dienā, no Latvijas pārstāvjiem startēs kalnu slēpotāji zēni, kuri cīnīsies ar milzu slaloma disciplīnu, distanču slēpotāji piedalīsies brīvā stila sacensībās, pirmos startus aizvadīs arī biatlonisti, kur gan zēniem, gan meitenēm paredzētas sprinta sacensības, bet šorttrekā Anna Jansone startēs 500 metru distancē.

14. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē notiks no 9. līdz 16. februārim Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Sarajevā un Austrumu Sarajevā. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 1600 jauno ziemas sporta veidu atlētu no 46 Eiropas valstīm, vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Latvijas jaunatnes olimpiskās komandas sastāvs Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē:

Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins, Sandra Buliņa, Sanita Buliņa (visi - biatlons), Uvis Akmentiņš, Aleksandrs Artūrs Ļūļe, Niks Saulītis, Bruno Strupulis, Kristīne Brunere, Marta Klēra Priede (visi - distanču slēpošana), Mārcis Klāvs Beitāns, Lauris Opmanis, Laura Aleksandra Bišere, Betija Burkovska, Rēzija Krastiņa, Elīna Zalāne (visi - kalnu slēpošana), Anna Jansone (šorttreks), Kims Georgs Pavlovs, Anete Lāce (abi - daiļslidošana).