Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Sutere izcīna pirmo uzvaru Pasaules kausa sacensībās nobraucienā

Andrejs Siliņš

Sutere izcīna pirmo uzvaru Pasaules kausa sacensībās nobraucienā
Korina Sutere. Foto: EPA / Scanpix

LETA. Šveices kalnu slēpotāja Korina Sutere sestdien Austrijā nobraucienā izcīnīja savu pirmo uzvaru Pasaules kausa sacensībās, bet Adelbodenes trasē Šveicē milzu slalomā uzvarēja slovēnis Žans Kranjecs.

Sutere nobrauciena trasi veica minūtē un 18,79 sekundēs. Viņa par 0,29 sekundēm apsteidza itālieti Nikolu Delago un par 0,98 sekundēm - komandasbiedreni Mišelu Gisinu.

Līdz šim augstākā vieta Pasaules kausa posmos Suterei bija bijusi otrā, kas 2019.gada decembra sākumā izcīnīta nobraucienā Kanādā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinoša līdere ar 826 punktiem ir Šifrina, otro vietu ar 513 punktiem ieņem Petra Vlhova no Slovākijas, 465 punkti ir itālietei Federikai Brinjonei, bet Sutere ar 361 punktu pakāpusies uz ceturto vietu.

Tikmēr vīri sestdien Adelbodenes trasē Šveicē sacentās milzu slalomā, kur uzvaras laurus plūca slovēnis Žans Kranjecs, kuram tas ir otrais panākums Pasaules kausā. Pirmajā trasē viņš bija tikai sestais, par 0,24 sekundēm atpaliekot no itālieša Lukas de Aliprandini, kurš otrajā trasē nefinišēja.

Milzu slaloma speciālists Kranjecs arī līdz šim visas piecas reizes uz Pasaules kausa goda pjedestāla bija kāpis tieši šajā disciplīnā, arī vienīgo uzvaru 2018.gada 19.decembrī izcīnot milzu slaloma sacensībās Austrijas trasē Zālbahā.

Otrais divu trašu summā bija horvāts Filips Zubčičs, kurš no Kranjeca atpalika par 0,29 sekundēm. Tas viņam bija pirmais Pasaules kausa goda pjedestāls karjerā. Trešo vietu dalīja uzreiz divi kalnu slēpotāji. Zaudējot uzvarētājam 0,64 sekundes, trešo goda pjedestāla pakāpienu dalīja francūzis Viktors Mufā-Žandē un norvēģis Henriks Kristofešens.

Kopvērtējumā pirmajā vietā ar 531 punktu izvirzījies Kristofešens. Otrais ar 519 punktiem ir Aleksanders Kilde no Norvēģijas, bet trešais ar 501 punktu ir Aleksis Pinturo no Farncijas.

Pasaules kausa sezona turpināsies svētdien. Altenmarktā-Cauhenzē sievietes sacentīsies kombinācijā, bet Adelbodenes trasē vīrieši dalīs medaļas slalomā.

Sezonas noslēgums paredzēts 22.martā Kortīnā d'Apmeco, kur 2021.gadā norisināsies pasaules čempionāts, bet piecus gadus vēlāk - olimpiskās spēles.

Šī ir pirmā Pasaules kausa sezona, kurā nestartē karjeru beigušās zvaigznes Marsels Hiršers, Lindsija Vona un Aksels Lunns Svindāls. Ja vīriem cīņa par Lielo kristāla globusu var izvērsties gana sīva, tad dāmām par neapšaubāmu favorīti tiek uzskatīta Mikaēla Šifrina.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hiršers un Šifrina.

Izmantotie resursi:
LETA