Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vācietis Luics skābekļa maskas izmantošanas dēļ zaudē uzvaru Pasaules kausa sacensībās

Vācietis Luics skābekļa maskas izmantošanas dēļ zaudē uzvaru Pasaules kausa sacensībās
Štefans Luics. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) diskvalificējusi Vācijas kalnu slēpotāju Štefanu Luicu no pērn 2.decembrī notikušajām Pasaules kausa sacensībām milzu slalomā, tādējādi viņa izcīnītajai uzvarai aizceļojot pie austrieša Marsela Hiršera.

26 gadus vecais Luicss pirms mēneša Bīverkrīkā uzvarēja Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā, tiekot pie pirmā panākuma karjerā. Starp braucieniem atjaunošanas nolūkā viņš lietoja skābekļa masku, ko neatļauj FIS noteikumi, lai gan Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) to nav aizliegusi.

"Luics, starp braucieniem uzņemot papildu skābekli, pārkāpa FIS noteikumus, kas liedz izmantot zinātniskos un medicīnas ekipējumus," teikts FIS paziņojumā.

Tāpat FIS norāda, ka Luics nav pārkāpis antidopinga noteikumus un viņam atņemtā uzvara nav sods, bet gan atbilde uz noteikumu pārkāpumu.

Kā aģentūrai DPA atklāja kalnu slēpotāja advokāte Anna Jākoba, diskvalifikācija tiks apstrīdēta, jo par uzvaru iegūtie 100 punkti ir vērtīgi kopvērtējuma tabulā, balsoties uz kuru sportistiem tiek piešķirti starta numuri. Luicam ir 21 diena, lai pārsūdzētu lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Advokāte uzsver, ka šāds liegums ir pretlikumīgs un skābekļa maskas lietošana nepalīdz sportistiem iegūt priekšrocības. Tāpat viņa uzskata, ka sportistu interešu vārdā šo liegumu vajadzētu atcelt.

Līdz ar to Brīverkrīrā pie uzvaras ticis Hiršers, otro vietu ieņem šveicietis Tomass Tumlers, bet trešais ir norvēģis Henriks Kristofešens.

Tādējādi mainījusies situācija arī Pasaules kausa kopvērtējumā, kur Hiršers ar 776 punktiem ir pārliecinošs līderis, kamēr otro vietu ar 431 punktu ieņem Kristofešens, bet trešais ar 408 punktiem ir austrietis Makss Francs.


, 2019-01-10 17:43, pirms 5 gadiem
Dura advokāte.
, 2019-01-10 17:49, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Dura advokāte.
Advokāte skolā nav anatomiju mācījusies,jo laikam nezin ko skābeklis dod organismam
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.