Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Siguldā tiek atklāta slēpošanas sacensību sezona

Siguldā tiek atklāta slēpošanas sacensību sezona
Foto: Siguldas Sporta serviss

Ziemas galvaspilsētā Siguldā jau nākamajā nedēļā ar “S! – Slēpo 2019” pirmo posmu tiks atklāta piesātināta distanču un kalnu slēpošanas sacensību sezona, kas noslēgsies tikai martā. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens interesents, kuram sirdslieta ir distanču vai kalnu slēpošana un snovbords.

Ar pirmo posmu 17. janvārī Fischer Slēpošanas centrā sāksies 2019. gada “S! – Slēpo” distanču slēpošanas sacensību seriāls gan lieliem, gan maziem, kas šogad norisināsies trijos posmos - 17. janvārī, 7. februārī un 21. martā. Visi posmi norisināsies Fischer Slēpošanas centrā, sakums plkst. 18.00. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens distanču slēpošanas entuziasts. Visi dalībnieki piedalīsies jauna Fischer slēpju pāra izlozē.

Jau 18. janvāri Fischer Slēpošanas centrā notiks pirmais “S! – Fischer 2019 Ziemas skolēnu čempionāta” posms. Sacensības ir viens no apmeklētākajiem un gaidītākajiem skolu sporta pasākumiem ziemā, kas šogad norisināsies četros posmos. Skolēni kopvērtējumā cīnīsies par galveno balvu – dāvanu karti 1500.00 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei, ko nodrošina Fischer Latvia. Sacensībās skolēniem būs jāveic gan atšķirīgas distances, gan jāpielieto abu veidu slēpošanas tehnikas (slidsolis un klasiskais solis). Čempionāts notiks Fischer Slēpošanas centrā 18. janvārī, 1. un 22. februārī, 15. janvārī. Sākums visiem posmiem plkst. 11.00.

16.un 17. februārī Fischer Slēpošanas centrā noritēs arī Latvijas slēpošanas federācijas organizētais Latvijas čempionāts distanču slēpošanā 2. posms, kur būs iespēja piedalīties tiem, kuri vēlas pārbaudīt savus spēkus ar Latvijas labākajiem slēpotājiem.

Kalnu slēpošanas piekritējiem sacensību sezona Siguldas Pilsētas trasē sāksies ar Siguldas Sporta skolas sacensībām 20. janvārī, bet noslēgsies ar “Siguldas kauss” izcīņu kalnu slēpošanā un snovbordā 28. februārī. “Siguldas kauss 2019”, kas pirmo reizi notika 1969.gadā, ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā, šogad norisināsies no 28. februāra līdz 3. martam. Piedalīties tiek aicināti gan amatieri, gan profesionāli slēpotāji visās vecuma grupās. Tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad “Siguldas kauss” norisinās vienlaicīgi ar “Baltijas kauss” otro posmu un 2.marta vakarā organizatori aicinās visus slēpošanas un snovborda entuziastus, kā arī līdzjutējus uz Après-Ski ballīti.

Šajā sezonā Siguldas Pilsētas trasē noritēs arī Latvijas slēpošanas federācijas organizētais Latvijas kauss kalnu slēpošanā 1. posms (25.-27.janvāris) un 2. posms (1.-3.februāris), kā arī Vilciņa kausa 2. posms (9.februārī), ko organizē sporta kluba “Ziemeļpols “.

Plašākā informācija par sacensībām un nolikumi pieejami mājas lapā Siguldas Sporta Centrs, reģistrēties Siguldas Sporta serviss organizētajām sacensībām iespējams šeit: https://bit.ly/2AEO2oO

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Zālītis
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciālists
SIA “Siguldas Sporta serviss”


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.