Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Niks Saulītis dzimtajā Madonā izcīna Latvijai pirmo medaļu PČ rollerslēpošanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Niks Saulītis dzimtajā Madonā izcīna Latvijai pirmo medaļu PČ rollerslēpošanā
Niks Saulītis (centrā) ar pasaules čempionāta medaļu. Organizatoru foto

Madonietis Niks Saulītis savas dzimtās pilsētas ielās piektdien izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta rollerslēpošana sprinta sacensībās brīvajā stilā.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā pulcē teju 170 dalībnieku no 15 pasaules valstīm. Čempionāts ceturtdien tika atklāts ar distanci klasiskajā stilā ar intervāla startu Smeceres sila trasē, savukārt šodien tika aizvadīta 200 metru sprinta distance Madonas ielās, kurā lielisku rezultātu junioru grupā sasniedza madonietis Saulītis.

Vēl Ilvars Bisenieks junioru grupā ierindojās 7. vietā, Laurim Kaparkalējam bija 13. vieta, bet Uvim Akmentiņam – 23. vieta. Elites grupā Raimo Vīgants ierindojās 12. vietā, Artūram Brantam - 16. vieta, bet Edgaram Bernānam 30. vieta.

Vēl juniorēm Līva Šahno ierindojās 15. vietā, savukārt Zlata Pancerko ieguva 17. vietu, tikmēr elites grupā Kitija Auziņa ierindojās 15. vietā, Paula Bergfelde ieņēma 22., bet Krista Razgale - 23. vietu.

"Esmu apmierināts ar savu sniegumu. Šodien laikapstākļi nelutināja, bet tas nedrīkstēja izsist no līdzsvara, bija jāspēj parādīt savu labāko sniegumu," pēc sacensībām izteicās Saulītis. Sprints "vienmēr man ir bijis tuvāks, un tas sacensībās ir prioritāte, tāpēc vairāk koncentrējos tieši uz šo disciplīnu, jo tajā nepieciešams izkopt ļoti pareizu tehniku gan startā, gan finišā. Startējot šodien, vieglāks šķita ceturtdaļfināls, savukārt pusfinālā nācās sacensties ar ļoti spēcīgiem slēpotājiem - arī komandas biedru Ilvaru Bisenieku. Finālā goda pjedestāla sadalījums izšķīrās pēdējos desmit metros, jo konkurence bija ļoti sīva. Nenoliegšu, ka ar acu kaktiņu vienmēr skatos uz to, cik tuvu vai tālu no manis atrodas pārējie sportisti. Sacensības vēl nav beigušās - jākoncentrējas rītdienas masu startam un svētdienas komandu stafetei."

"Neskatoties uz to, ka Latvijā šodien daudzviet ir pērkona negaiss, Madonā pusfinālu un finālu laikā lietus tikai nedaudz smidzināja, par ko pateicīgi, manuprāt, bija lielākā daļa sportistu, jo sprinta disciplīnā izmantotās rollerslēpes, īpaši pret kalnu, ir ļoti slidenas," stāsta Starptautiskās slēpošanas federācijas rollerslēpošanas
apakškomitejas vadītājs Mārtiņš Niklass. "Ir ļoti liels gandarījums par to, ka šodien uz goda pjedestāla, līdzās izciliem sportistiem, kāpj latvietis. Tas tikai pierāda to, ka mēs spējam konkurēt ar pasaules līmeņa slēpotājiem. Pasaules čempionāta organizēšana Madonā veicina rollerslēpošanas kā sporta veida atpazīstamību, kas, pēc manām domām, sporta veidam piesaistīs arvien jaunus sportistus, kā arī veicinās nepieciešamās infrastruktūras attīstīšanos. Šis ir liels notikums Latvijas slēpošanas sporta vēsturē, bet esmu pārliecināts, ka rollerslēpošana Latvijā turpinās attīstīties."

Šodien juniorēm par čempioni kļuva norvēģiete Henriete Jūlija Agnesena, sievietēm labākā bija zviedriete Linna Semskāra, junioriem Dimitrijs Karakosovs no Krievijas, bet vīriem Bragvins Ragnars Andresens no Norvēģijas.

Arī sestdien rollerslēpotāji dosies Madonas pilsētas ielās, kur paredzēts masu starts brīvajā stilā, bet sacensību noslēdzošajā dienā svētdien no plkst. 9.00 “Smeceres sila” trasē paredzēta komandu sprinta stafete.

     [+] [-]

, 2019-08-09 22:55, pirms 5 gadiem
Apsveicu!

     [+] [-]

, 2019-08-10 09:35, pirms 5 gadiem
Vai biatlonisti jau sākuši vervēt šo jaunieti? Jau iepriekšējos gados rezultātos manīju, ka Saulītis ir viens no perspektīvākajiem jaunajiem slēpotājiem.

Par pašu pasākumu. Hm,ceru, ka federācija ir plusos (saņem maksājumu no lielās federācijas)...