Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pasaules kausā distanču slēpošanā pa divām uzvarām Norvēģijai un Krievijai

Pasaules kausā distanču slēpošanā pa divām uzvarām Norvēģijai un Krievijai
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas un Krievijas distanču slēpotāji šajā nedēļas nogalē Lillehammerē svinēja pa divām uzvarām Pasaules kausa sacensībās.

Vispirms sestdien 7,5+7,5 kilometru skiatlonā sievietēm uzvarēja norvēģiete Terēza Juheuga, kura finiša līniju sasniedz pēc 42 minūtēm un 35,3 sekundēm. Otrās vietas ieguvēja Džesika Diginsa no ASV viņai zaudēja vienu minūti un 8,3 sekundes, bet trešajā vietā finišējusī tautiete Heidi Venga bija minūti un 19,1 sekundi lēnāka.

Tikmēr 15+15 kilometru skiatlonā vīriem nepārspēts palika krievs Aleksandrs Boļšunovs, kurš finišēja pēc vienas stundas 17 minūtēm un 42,4 sekundēm, uzreiz aiz sevis atstādams piecus norvēģus. Otrās vietas ieguvējs Hanss Kristers Holunns viņam zaudēja nieka 2,2 sekundes, bet vēl 5,7 sekundes lēnāks bija Ēmils Īvešens.

Svētdien 4x5 kilometru stafetē sievietēm uzvaras laurus plūca Norvēģijas vadošais kvartets, kura sastāvā bija Juheuga, Venga, Maikena Kaspersena Falla un Astrida Unrenholda Jākobsena. Norvēģietes distanci veica vienā stundā divās minūtēs un 22,4 sekundēs. Amerikānietes atpalika 48,9 sekundes, bet vienu minūti un 19,7 sekundes lēnākas bija trešo vietu izcīnījušās zviedrietes.

Vēlāk 4x7,5 kilometru stafetē vīriem uzvaru svinēja Krievijas otrais kvartets ar Ivanu Jakimuškinu, Jevgeņiju Belovu, Iļiju Poroškinu un Sergeju Ustjugovu sastāvā. Viņi finišēja pēc vienas stundas 26 minūtēm un 46,8 sekundēm, par 1,3 sekundēm pārspējot Krievijas pirmo četrinieku un par 8,9 sekundēm apsteidzot Norvēģijas pirmo kvartetu.

Latvija šajā Pasaules kausa posmā nebija pārstāvēta.

Iepriekšējā sezonā Lielos kristāla globusus ieguva norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-12-08 22:33, pirms 4 gadiem
Skandināvi paši vainīgi, bija pārāk pasīvi un ļāva krieviem uzvarēt.
, 2019-12-09 20:37, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Skandināvi paši vainīgi, bija pārāk pasīvi un ļāva krieviem uzvarēt.
tiešām bija pasīvi, jo pēdējā etapā ne F.H.krogs ne arī otrs norvēģis nav tie, kas var veikt izšķirošus manevrus.. Ustjugovs bija labs, taktiski krievi apspēlēja pārējos..
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.