Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Iespējams, pēdējā alpu kombinācijā PČ vēsturē uzvar Holdenere

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Iespējams, pēdējā alpu kombinācijā PČ vēsturē uzvar Holdenere
Vendija Holdenere - divkārtēja pasaules čempione. Foto: EPA/Scanpix.

Zviedrijas pilsētā Orē aizvadītas, iespējams, pēdējās alpu kombinācijas sacensības pasaules čempionātu vēsturē. Uzvaru tajās izcīnīja šveiciete Vendija Holdenere, kļūdama par divkārtēju pasaules čempioni.

Jau ilgu laiku pirms šī pasaules čempionāta klīda runas, ka alpu kombinācija varētu netikt iekļauta nākamajos pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs. Jau pēdējās trijās pasaules kausa sezonās kombinācija norisinās vien divas reizes (kādreiz tās bija pat piecas reizes sezonā), bet jau no nākamās sezonas šī disciplīna no PK aprites tiks izņemta pavisam. Kā galvenais aizvietotājs gan pasaules čempionātos, gan arī olimpisko spēļu programmā tiek minētas paralēlā slaloma sacensības, kuras pēdējos gados sāk iegūt arvien lielāku popularitāti. Tieši 13. februārī Starptautsikās Slēpošanas federācijas (FIS) sanāksmē tiks lemta šīs disciplīnas nākotne.

Par to, ka kombinācija sāk zaudēt savu prestižu, liecina arī Mikaelas Šifrinas un Marsela Hiršera (pašreizējā olimpiskā čempiona šajā disciplīnā) atteikšanās no dalības alpu kombinācijā šajā čempionātā. Abi kā galveno iemeslu min to, ka kombinācija atņemtu laiku sagatavoties viņu galvenajiem startiem - slalomam un milzu slalomam. Problēmas alpu kombināciju piemeklēja arī šīs dienas rītā, kad nepiemērotu laikapstākļu dēļ (migla un sniegputenis) nācās pārcelt startu par pusstundu, turklāt sportistes startēja no supergigantam paredzētās starta pozīcijas, nevis nobrauciena, kā bija plānots.

Labāko rezultātu pirmajā braucienā uzrādīja austriete Ramona Zībenhofere, kura, starp citu, ir viena no retajām sportistēm, kura par šo disciplīnu ir izteikusies pozitīvi. ''Vienmēr piedalos šajās sacensībās ar lielu prieku, tikai uzskatu, ka FIS nerīkojas šajā situācijā pareizi. Manuprāt, viņiem vienkārši vajadzētu pārdomāt disciplīnas formātu, un viss būtu kārtībā,'' Austrijas presei pastāstīja Zībenhofere. No viņas rezultāta (1:12,71) tikai par 0,01 sekundi atpalika slovēniete Ilka Štuheca, bet trešajā vietā ar 0,06 sekunžu atpalicību bija norvēģiete Ragnhilda Movinkele.

Vendija Holdenere ieņēma piekto pozīciju (+0.42), bet slaloma speciāliste Petra Vlhova bija astotā (+0.72), dalīdama šo pozīciju ar amerikānieti Lindsiju Vonu, kura trasē devās ar pirmo starta numuru un izmantoja šo braucienu kā labu sagatavošanos svētdien gaidāmajam nobraucienam - viņas pēdējām sacensībām karjerā. Otrajā braucienā, slalomā, Vona nemaz nepiedalījās

Tikmēr pirmā brauciena labākā rezultāta īpašniecei Ramonai Zībenhoferei otrajā pietrūka tikai 0,04 sekundes, lai tiktu uz goda pjedestāla. Pārsteidzošā kārtā slalomā labāko rezultātu uzrādīja nepilnus 23 gadus vecā kanādiete Roni Remma, kura trasi veica 48,58 sekundēs - par 0,15 sekundēm ātrāk kā slovākiete Petra Vlhova. Kopumā Remma veica 23 pozīciju kāpumu, finišēdama 5. pozīcijā. Holdenere savukārt uzstādīja trešo rezultātu slalomā (49,00), kas divu braucienu summā deva uzvaru un līdz ar to otro pasaules čempiones titulu karjerā.

Rīt pulksten 13:30 pēc Latvijas laika paredzēts starts vīriešiem nobraucienā. Tiešraidē sacensības varēs redzēt kanālā ''Eurosport 1''.

Alpu kombinācija sievietēm, 2019. gada PČ Orē

VSportisteValstsRezultāts
1.Vendija HoldenereŠveice2:02.13
2.Petra VlhovaSlovākija+0.03
3.Ragnhilda MovinkeleNorvēģija+0.45
4.Ramona ZībenhofereAustrija+0.49
5.Roni RemmaKanāda+1.13
6.Federika BrinjoneItālija+1.39