Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

PK slalomā Mariborā Gasūna nefinišē abās disciplīnās

PK slalomā Mariborā Gasūna nefinišē abās disciplīnās
Ilka Stuheca pirmo reizi slalomā 30-niekā un jau desmitā vietā. Foto: AP Photo/Marco Tacca.

Šodien Pasaules kausa posmā slalomā, kas norisinājās Mariborā, slaloma disciplīnā Latvijas izlases kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, otrajā starpfinišā atrodoties sestā desmita beigās, pirmajā braucienā trases lejasdaļā izstājās, līdz ar to nefinišējot otro dienu pēc kārtas, jo tāds pats liktenis viņu piemeklēja arī sestdien milzu slalomā. Par neveiksmi un izstāšanos jau pirmajā braucienā pagājušajā posmā revanšējās 21 gadus vecā amerikāniete Mikaela Šifrina, kura divu braucienu summā par 0,19 sekundēm pārspēja šveicieti Vendiju Holdeneru, kura arī Zagrebā nefinišēja 1.braucienā.

Svētdien Slovēnijas otrajā lielākajā pilsētā Mariborā kalnu slēpotājas otrajā sacensību dienā sacentās slalomā. Vakar milzu slalomā, kurā ar 0,16 sekunžu pārsvaru pār itālieti Sofiju Godžiu savu 11 uzvaru pasaules kausa posmos svinēja 2013.gada pasaules čempione Tessa Vorleja no Francijas, skaistas atvadas savā dzimtē, piedaloties simboliski pirmajā braucienā, uztaisīja jau divus gadus no aktīvā sporta aizgājusī divkārtēja Olimpiskā čempione, četrkārtējā pasaules čempione un 26 reizes pasaules kausa posmos uzvaras izcīnījusī vispusīgā kalnu slēpotāja Tīna Maze.

Līdzīgi kā pirms Jaunā gada Zemeringā arī šoreiz Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, lai iepazītu labāk sacensību kalnu un patrenētu milzu slalomu, kas vēl nav tik labs kā slaloms, startēja pirmajā dienā milzu slalomā. Otrajā starpfinišā viņa uzrādīja 53.laiku, bet trases lejasdaļā diemžēl kļūdījās un nefinišēja. Taču atšķirībā no Austrijas posma decembra beigās otrajā dienā nesanāca labi nostartēt, un tika piedzīvota izstāšanās kā dienu iepriekš milzu slalomā.

Mariboras slalomā startēja 79 kalnu slēpotāja, kas nozīmē, ka par 15 dalībniecēm vairāk nekā zīmīgajā un pirmā lielā pānākuma posmā 3.janvārī Zagrebā. Arī pēc reitinga labāku bija nedaudz vairāk, jo mūsu kalnu slēpotājai tika par sešiem zemāks starta numurs un ārpus sešdesmitnieka – 62. Šoreiz izstāšanās ziņā bija pilnīgs pretstats Zagrebai, jo pagājušā posma uzvarētāja Veronika Velē-Zuzulova (līdz pat 2.starpfinišam viņai bija labākais laiks – aut.piez.) bija vienīgā no desmitnieka, un kopā ar slovēnieti Ferku bija vienīgās no pirmā trīsdesmitnieka, kas izstājās pirmajā braucienā. Kad startēja Lelde, finišā bija 50 dalībnieces, bet trīsdesmitnieka robeža – 2,56 sekundes. Diemžēl jau trases pirmajā daļā 26 gadus vecā siguldiete mazliet kļūdījās, kas viņai 1.starpfinišā deva vien 61.laiku (1,89 s) no kopumā 66 šo kontrolatzīmi sasniegušajām dalībniecēm, esot priekšā rumānietēm un argentīnietēm. Līdz otrajam starpfinišam izdevās pakāpties trīs pozīcijas augstāk uz 58.vietu (3,11 s), bet turpinājumā tika pieļauta vēl viena kļūda un piedzīvota izstāšanās. Nākamā iespēja jau būs pavisam drīz – nākošo otrdien Austrijā Flahau.

Vairākām vadošajām slalomistiem izdevās šodien revanšēties par izstāšanos pirmajā braucienā Zagrebā. Šifrina, kaut arī knapi, tomēr nosargāja līderpozīcijas, izcīnot piekto uzvaru šosezon slalomā. Tikmēr piekto reizi karjerā savu labāko panākumu šajā disciplīnā atkārtoja Vendija Holdenere. Vēl līdzīgākajā cīņā par 3.vietu (0,31 s) zviedriete Frīda Hansdotira par 0,1 sekundi apsteidza slovākieti Petru Vlhovu. Piekto vietu nosargāja pagājušā posmā izstājusies norvēģiete Nina Lēseta. Pārsteigumus turpināja rādīt Leldes vienaudze Ilka Stuheca. Slovēniete, kura līdz šai sezonai nebija tikusi trijniekā, decembrī izcīnīja trīs uzvaras nobraucienā un vienu Alpu kombinācijā, bet tagad septītajā startā PK slaloma disciplīnā pirmo reizi iekļuva trīsdesmitniekā, turklāt aizsniedzoties līdz 10.vietai. Tas vēlreiz parāda, ka līmenis ir izlīdzinājies un daudzām ir iespējas tikt trīsdesmitniekā. Šogad sešos slalomos to izdarījušas jau 55 kalnu slēpotājas, bet iepriekšējos piecus gadus tik daudz vai pat mazāk bija paveikušas pa visu sezonu kopumā.

Rezultāti: https://data.fis-ski.com/dynamic/re...


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.