Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Slēpotājs Paipals uzrāda karjerā labāko rezultātu FIS punktu izteiksmē

Slēpotājs Paipals uzrāda karjerā labāko rezultātu FIS punktu izteiksmē
No slēpotājiem tikai Jurim Ģērmanim savulaik ir sanācis uzrādīt labāku rezultātu, nekā Tornio sasniedza Jānis Paipals (attēlā, Madonā Latvijas izlases formā). Foto:Infoski.lv

Vakar Somijā Tornio norisinājās FIS sacensības distanču slēpošanā, kurās startēja vairāki Latvijas pārstāvji. Vislabāk no mūsējiem veicās Jānim Paipalam, kurš 10km distancē brīvajā stilā (FIS mājas lapā kļūdaini norādīts, ka klasiskajā sitlā – aut. piez.) ar intervāla startu izcīnīja 18.vietu, no uzvarētāja soma Ivo Niskanena atpaliekot minūti un piecas sekundes un iegūstot savā karjerā labāko rezultātu FIS punktu izteiksmē – 71,59 punkti.

Uz starta vīriešiem izgāja 111 dalībnieki, kas pārstāvēja 7 valstis, un starp viņiem bija arī seši latvieši. Kā jau to varēja gaidīt, labāko rezultātu uzrādīja Jānis Paipals, kuram pirms divām nedēļām Čehijā nebija veiksmīgs starts. 10km distanci Somijā Jānis veica 22:38,7 un no uzvarētāja atpalika 1:05,1, un tas viņam deva 71,59 FIS punktus, kas ir gulbenieša labākais sasniegums karjerā, līdzšinējo labāko veikumu 86,45 punktus, kas bija uzrādīti pavisam nesen – tieši pirms mēneša Albu Igaunijā, uzlabojot par veseliem 15 punktiem. Starp citu, Tornio Paipals startējis arī iepriekš, un šī vieta viņam ir ļoti veiksmīga, jo 2009.gada aprīlī viņš tur pirmo reizi karjerā ieguva mazāk par 100 FIS punktiem (87,17), un šis rezultāts kā labākais noturējās līdz pat šā gada marta sākumam Albū. Kaut arī atkarībā no trases reljefa un sniega stāvokļa laiki var atškīrties krietni pat vienā trasē, tomēr jāatzīmē, ka tas ir Jāņa otrs ātrākais laiks 10km distancē. Vienīgi, kur ir izdevies noslēpot ātrāk, bija pirms divām nedēļām Harahovā (22:24,6), kur 10km distancē bija neierasti ātri laiki, kad uzvarētājs šāda garuma distanci slidsolī veica ātrāk par 20 minūtēm – 19:41,3.

Jāņa novadnieks un komandas biedrs Juris Ģērmanis (abi šobrīd pārstāv Siguldas komandu) bija par 23 sekundēm lēnāks un dēļ ļoti blīvajiem rezultātiem (it īpaši no 15.vietas līdz 37.vietai, kuras šķīra mazāk pat par pusminūti – aut. piez.) ierindojās tikai 35.vietā. Par Juri desmit sekundes lēnāks bija Priekuļos Latvijas čempionātā un FIS sacensībās labi startējušais Roberts Slotiņš, kuram 43.vieta. Roberta iegūtie 91,57 FIS punkti ir otrais labākais rādītājs karjerā, un tieši Priekuļos viņš sasniedza vislabāko rezultātu – 89,44 punkti, savukārt Jura uzrādītie 85,81, protams, nav ne tuvu viņa labākais veikums, jo savos „zieda laikos” viņš spēja uzrādīt 53,85 FIS punktus (2001.gada marta beigās FIS sacensībās Slovākijā – aut. piez.). Pārējiem latviešiem labāko piecdesmitniekā neizdevās iekļūt – Mārcim Paeglītim 64.vieta (+2:02), Reinim Korsunovam 83.vieta (+2:30), bet Naurim Birkentālam 92.vieta (+3:00).

Pirmajā trijniekā iekļuva divi mājnieki un viens igaunis. Uzvaru svinēja šī gada ceturtais ātrākais juniors pasaulē 10km klasiskā stila distancē, soms Ivo Niskanens, kurš uzrādīja laiku 21:33,6. Viņam četras sekundes zaudēja un otro vietu izcīnīja igauņu jaunā slēpošanas cerība Karels Tamjarvs, bet trešajā vietā ierindojās Juha Mati Mikolainens (+13,8), kurš pirms diviem mēnešiem Madonā 30km slidsolī ar masu startu bija 26.vietā (labākais no latviešiem toreiz bija Liepiņš 36.vietā – aut. piez.). Pazīstamie somu sprinteri Pākonens un Koliandrs ierindojās 7. un 8.vietā, bet igauņu sprinta milzis Keins Einaste finišēja 15.vietā un bija piecas sekundes ātrāks nekā mūsu Jānis.

Sazinoties ar Jāni, viņš nemaz nezināja, cik FIS punktus ieguvis, tāpēc bija priecīgs, uzzinot, ka sasniedzis karjeras rekordu, turklāt vēl par 15 punktiem uzlabojot iepriekšējo labāko rezultātu. „Nobraucu labi, arī slēpes bija labi iesmērētas. Spēju saņemties pēc Harahovas, un ar šīsdienas startu esmu ļoti apmierināts. Bija kādi mīnus 2 grādi, sniegs tāds graudains, paciets, tāds, kā man patīk,” komentē pēdējo gadu Latvijas labākais slēpotājs slidsolī Jānis Paipals, kurš piebilst, ka jāgatavojas jau šodienas startam klasiskā stila distancē.

Detalizētāki rezultāti: FIS-Ski - resultats


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.