Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

K.Zvejnieks noslēdz Universiādi ar 5.vietu slalomā, M.Zvejniekam 23.vieta

K.Zvejnieks noslēdz Universiādi ar 5.vietu slalomā, M.Zvejniekam 23.vieta
Kristaps Zvejnieks
Foto: Aalmaty2017.com

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs un pasaules rangā 77.vietā atrodošais mārupietis Kristaps Zvejnieks Almati notiekošo Pasaules studentu Universiādi šodien noslēdzis ar 5.vietu slalomā, uzvarētajam un pasaules rangā piecas vietas priekšā esošajam austrietim Ričardam Laitgebam divu braucienu summā zaudējot 1,6 sekundes, bet līdz otrai godalgai pietrūkstot 0,19 sekundēm. Tikmēr Kristapa brālis Miks Zvejnieks 85 dalībnieku konkurencē, no kuriem divu braucienu summā finišu sasniedza 38, ieņēma 23.vietu (+4,34 s).

Pēc divām atpūtas dienām kopš iepriekšējās disciplīnas milzu slaloma brāļi Kristaps un Miks Zvejnieki piedalījās pēdējā Universiādes disciplīnā – slalomā. Kristapam tas jau bija ceturtais starts šajā Universiādē, jo 24 gadus vecais izlases līderis piedalījās visās līdzšinējās disciplīnās, bet trīs gadus jaunākajam Mikam tā bija otrā reize, jo viņš sāka ar milzu slalomu pagājušo sestdien. Tieši slaloms abiem brāļiem ir spēcīgākā disciplīna, tāpēc tika gaidīti labāki rezultāti nekā sestdien milzu slalomā, kur SK “Virsotne” pārstāvji ieņēma attiecīgi 8. un 42.vietu. Kristaps un Miks to arī paveica, ierindojoties gandrīz divas reizes augstākās vietās nekā milzu slalomā. Neskatoties uz tādu milzīgu kāpumu, salīdzinot ar iepriekšējo disciplīnu, tomēr jāsecina, ka gan Kristapam, gan Mikam bija reālas iespējas pakāpties vēl augstāk – Kristapam trijniekā, bet Mikam divdesmitniekā. Taču, tāpat abu starts slalomā vērtējams kā labs.

Līdzīgi kā milzu slalomā, arī slalomā startēja trīs no pasaules rangā simtniekā esošajiem kalnu slēpotājiem, bet vēl trīs no dalībniekiem atradās otrajā simtā. Līdz ar to priekš šādas studentu Universiādes dalībnieku sastāvs bija gana spēcīgs. Pasaules rangā 77.vietu ieņemošais Kristaps Zvejnieks pēc reitinga bija otrs labākais, taču tikai par piecām pozīcijām viņš ir zemāk nekā divus gadus jaunākais austrietis Rihards Laitgebs, kurš pasaules kausa posmos piedalījies tikai trīs reizes, bet Eiropas kausā vienu reizi karjerā ir ticis labāko divdesmitniekā. Trešais pēc ranga bija bronzas medaļu supergigantā izcīnījušais 20 gadus vecais krievs Simons Jefimovs, kurš slaloma listē atrodas 86.vietā, bet kurš pēdējos parīs gadus vecākajam no brāļiem Zvejniekiem allaž daudz zaudē Krievijas čempionātā aprīļa sākumā Poļarniji Zori. Līdz ar to K.Zvejniekam bija labas izredzes iekļūt trijniekā un izcīnīt Universiādē otro medaļu.

Ar 10.numuru sacensības sākušais Jefimovs izstājās pirmajā braucienā, bet vēlāk tieši pirms Kristapa ar 14.numuru startējušais viens no favorītiem Laitgebs, apsteidzot savu tautieti Bernhardu Binderiču par 0,05 sekundēm un uzrādot laiku 56,56 sekundes, izvirzījās līderpozīcijās. Kristaps braucienu veica samērā labi, uzrādot 4.laiku (+0,41s) un no trijnieka atpaliekot tikai 0,1 sekundi, un joprojām saglabāja ļoti labas izredzes kāpt uz goda pjedestāla, kaut arī rezultāti aiz trijnieka bija ļoti blīvi, jo piektajā un sestajā vietā atrodošies austrieši no mūsu kalnu slēpotāja atpalika tikai vienu sekundes desmitdaļu, bet desmitnieku noslēdzošais francūzis zaudēja ceturtdaļsekundi. Otrajā trasē diemžēl Zvejniekam neizdevās nobraukt bez kļūdām, tāpēc otrajā braucienā Kristaps uzrādīja 8.laiku (+1,19 s), kas nenobīdīja viņu daudz zemāk – tikai par vienu pozīciju, taču neļaujot papildināt kolekciju ar kāroto un arī reālo otro medaļu. Mārupietim otrajā braucienā par 0,16 sekundēm priekšā aizgāja un 4.vietu ieguva japānis Hidejuki Narita, kurš pēc ranga bija atbilstoši savai ieņemtajai vietai – ceturtais (tagad 108.vieta, bet pirms pāris mēnešiem bija simtniekā – aut.piez.) un kuram pasaules kausa posmos labākais rezultāts ir 39.vieta pirmajā braucienā, bet kurš pirms gada, kad Kristaps Itālijā tika PK trīsdesmitniekā, zaudēja mūsu labākajam kalnu slēpotājam 1.braucienā vairāk nekā 3 sekundes.

Pasaules rangā 375.vietā esošais Miks, kurš pēc reitinga bija 21., neskatoties uz to, ka 7 no priekšā esošajiem izstājās, slalomu sāka ar 24.laiku pirmajā trasē, līderi zaudējot divas ar pusi sekundes, bet par Kristapu nobraucot 2,1 sekundi lēnāk. Otro trasi viņš veica labāk, Kristapam zaudējot tikai 0,7 sekundes un arī no pārējiem atpaliekot mazāk, taču divu braucienu summā Mikam izdevās pakāpties tikai par vienu pozīciju – uz 23.vietu. Līdz divdesmitniekam, ko noslēdza pasaules rangā 836.vietu ieņemošais 21 gadu vecais šveicietis Gians Celgers, pietrūka pussekunde.

Otrajā braucienā konkurentus krietni pārspēja Laitgebs, kurš pirmās divas disciplīnas izlaida un milzu slalomā izstājās pirmajā braucienā, un izcīnīja līdz ar to pārliecinošu uzvaru. Pirms diviem gadiem Spānijā viņš slalomā ieņēma 10.vietu. Binderičs nosargāja otro vietu, bet visu austriešu pjedestālu nodrošināja no sestās uz trešo vietu pakāpušais 20 gadus vecais Tobias Koglers, kurš ar iegūtajiem 16 FIS punktiem pirmo reizi karjerā nopelnīja zem divdesmit.

Ja Mikam tā bija pirmā, tad Kristaps piedalījās otrajā Universiādē. Pirms četriem gadiem Itālijā viņa labākais panākums bija 8.vieta slalomā, bet tagad 8.vietā un augstāk viņš jau bija trīs disciplīnās, izcīnot arī vienu medaļu, turklāt zeltu.

28. ziemas universiāde, Slaloms vīriešiem, 85 dalībnieki

VietaSportistsValstsLaiks
1.Ričards LaitgebsAustrija1:55.16
2.Bernhards BinderičsAustrija+1.28
3.Tobias KoglersAustrija+1.41
4.Hidejuki NaritaJapāna+1.44
5.Kristaps ZvejnieksLatvija +1.60
...21.Miks Zvejnieks Latvija+4.34

Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.