Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka mēģinās līdz galam pabeigt "Tour de ski", Svānai pozitīvs Covid-19 tests

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka mēģinās līdz galam pabeigt "Tour de ski", Svānai pozitīvs Covid-19 tests
Patr'īcija Eiduka mēģinās sasniergt jaunus vēsturiskus sasniegumus Latvijas slēpošanā. Foto: Dailyskier.

Lieliski savu trešo „Tour de ski” aizvadošā Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ir nolēmusi braukt tūri līdz beigām, startējot noslēdzošajos trīs posmos, kas kā parasti norisināsies Valdifiemmi (Itālija), un rītdien turpinot tūri 10km distancē klasiskajā stilā ar masu startu. Tikmēr pirmo divu posmu uzvarētājai Linnai Svānai Covid-19 tests ir pozitīvs.

Ar saviem rezultātiem Latvijas līdzjutējus priecējošajai slēpotājai no Kokneses novada vēlme braukt līdz beigām „Tour de ski” bija jau iepriekš, jo patīk cīnīties līdz galam, taču līdz pat šodienai nebija pilnīgas pārliecības par to, vai to varēs izdarīt, jo tik intensīvu sacensību grafiku 20 gadus vecā latviete piedzīvo pirmo reizi. Vakar 10km iedzīšanā klasiskajā stilā pagājušā gada ceturtā labākā juniore pasaulē pēdējo distances daļu veica ar milzīgu piepūli, parādot cīnītājas raksturu, un uzreiz pēc finiša spēku izsīkumā nokrītot sniegā.

Šodien viņa jūtas labāk un ir apņēmības pilna turpināt tūri līdz galam, lai būtu pirmā Latvijas slēpotāja sieviešu konkurencē, kas pabeigusi šo grūto vairāku posmu slēpošanas seriālu (Patrīcija ir vienīgā no mūsu sieviešu slēpotājām, kas ir bijusi tādā līmenī, lai piedalītos „Tour de ski”, bet vīriešu konkurencē trīs reizes tūri ir pabeidzis Indulis Bikše –aut.piez.). Šim lēmumam par pamatu ir pašas fiziskā forma un pašsajūta, taču papildu stimulu dod augstā vieta tūres kopvērtējumā – 25.vieta (+6:32).

No atlikušajiem trim startiem nākamie divi – 10km masu starts un sprints – būs klasiskajā stilā, bet svētdien grūtais 9km posms ar pēdējiem trim kilometriem pret kalnu slēpošanas kalnu brīvajā stilā. Lai arī varētu šķist, ka tūre ir pārblīvēta ar klasiskā stila distancēm, tomēr organizatori ir sadalījuši līdzīgi, proti, no 8 posmiem četri ir katrā slēpošanas stilā. Rītdienas startā viņa mēģinās turpināt trīsdesmitniekā iekļūšanas sēriju, kas tūrē ir pieci, bet kopā ar pasaules kausa posmiem pirms tam jau septiņi starti pēc kārtas.

Tikmēr atklāts jautājums par tūres turpinājumu ir vienai no labākajām pasaules sprinterēm un ļoti labus rezultātus klasiskā stila distancē uzrādošajai Linnai Svānai, kurai pozitīvs ir bijis pirmais un kura gaida otrā testa rezultātu. Viņai 10km masu startā klasikā uzvarēja 2.janvārī, vakar iedzīšanā uzrādīja 6.laiku un varētu būt viena no pretendentēm uz godalgoto trijnieku rītdien. Zviedru komandas pārstāvis pavēstīja, ka Svāna jūtas labi un nekādi simptomi viņai neesot, tāpēc ļoti cerot, ka otrs tests būs negatīvs, lai varētu turpināt startēt. Pēc pieciem posmiem Svāna atrodas 16.vietā (+3:28).

  +2 [+] [-]

, 2021-01-07 20:26, pirms 3 gadiem
Paldies par ziņu. Tiešām ar nepacietību gaidīju.

     [+] [-]

, 2021-01-08 11:04, pirms 3 gadiem
Tā nu galīgi nav laba ideja. Galvenie starti tomēr ir februāra PČ. Tāda slodze un it īpaši pēdējā posma kāpiens var pamatīgi iedragāt organismu, un tas bieži vien jau ir novērots jauniem sportistiem. Kalla ir labs piemērs. Pēc savas uzvaras tūrē, viņa sportisko formu nespēja atgūt 2 gadus.