Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kalnu slēpotājam Mikam Zvejniekam pirmie punkti Eiropas kausa karjerā

Kalnu slēpotājam Mikam Zvejniekam pirmie punkti Eiropas kausa karjerā
Miks Zvejnieks. Foto: E.Lukšo/Ski.lv

Latviešu kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks vakar Francijas pilsētiņā Vožanī izcīnīja dalītu 29. vietu Eiropas kausa sacensībās slalomā. Tie viņam bija pirmie divi punkti karjerā, iepriekš nekad neiekļūstot pat labāko četrdesmitniekā.

No 83 pieteiktajiem dalībniekiem abos braucienos finišu sasniedza 37 sportisti. Viens nepiedalījās, 29 netika pie rezultāta jau pirmajā slēpojumā, bet otrais neveiksmīgs izrādījās vēl 16. Zvejnieks pēc pirmā brauciena bija 40. pozīcijā, bet pēc otrā summā pakāpās uz 29. Vienpadsmit kalnu slēpotāji, kuri pēc pirmā piegājiena bija priekšā Zvejniekam, nesasniedza finišu, bet vēl divus viņš apsteidza vai panāca labāka otrā slēpojuma dēļ. Viens dalībnieks tika palaists priekšā.

29. vietu Zvejnieks dalīja ar spāni Ainheru Garaju, kurš pirmajā braucienā bija par divām simtdaļām ātrāks. Summā viņi par 5,94 sekundēm atpalika no uzvarētāja, 0,31 sekundi zaudēja 28. vietas īpašniekam zviedram Tobīasam Vindigstadam, kurš pēc pirmā slēpojuma Zvejniekam zaudēja 0,42 sekundes, bet par 0,12 sekundēm apsteidza andorieti Aleksu Riusu. Uzvarēja itālietis Federiko Liberatore, kurš pēc pirmā slēpojuma bija trešajā vietā un par vairāk nekā pussekundi atpalika no 19 gadus vecā norvēģa Atles Makgrata, kurš beigās zaudēja 0,21 sekundi.

Svētdien Zvejnieks Vožanī slaloma pirmajās sacensībās nefinišēja pirmajā braucienā, bet visu goda pjedestālu aizņēma vācieši ar Antonu Tremmelu priekšgalā, kurš vakar gan palika bez rezultāta. Šodien Zvejnieks finišēja abos slēpojumos Eiropas kausa posmā Val Senī, Francijā, un summā ieņēma 46. vietu starp 48 kalnu slēpotājiem, kuri finišēja abos piegājienos.

Eiropas kausa sezonā kaut punktu izcīnījuši 68 kalnu slēpotāji, un Zvejnieks dala 66. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.fis-ski.com/DB/general/...


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.