Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gasūna nolēmusi ieturēt pauzi kalnu slēpotājas karjerā

Gasūna nolēmusi ieturēt pauzi kalnu slēpotājas karjerā
Lelde Gasūna. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Iepriekšējo sezonu Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna ir nolēmusi ieturēt pauzi karjerā, žurnālam "Sporta Avīze" atklāj sportiste.

29 gadus vecajai Gasūnai iepriekšējā sezona nebija viegla, jo nopietnas ceļgala traumas dēļ viņai tā sākās tikai pēc Jaunā gada, bet svarīgākajās sacensībās - pasaules čempionātā - viņa tikai vienreiz sasniedza finišu, ierindodamās 45.vietā milzu slalomā.

Vēl martā sarunā ar aģentūru LETA viņa pauda, ka ieplānojusi startēt vismaz līdz 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm, taču tagad plāni nedaudz mainījušies.

"Pēc būtības karjeru neesmu noslēgusi, un ar komandu esam palikuši pie domas, ka labprāt turpinātu, tāpēc paralēli strādājam pie finanšu piesaistīšanas. Zinām, kas nepieciešams, lai Pasaules kausā būtu augstāk par 22.vietu," "Sporta Avīze" citē siguldietes teikto.

Kā nepieciešamo summu startēšanai augstākajā līmenī viņa min 120 000 eiro sezonā. Pirms trim sezonām Gasūna vienā no Pasaules kausa posmiem izcīnīja 22.vietu, taču finansiālais atbalsts lielāks nekļuva.

"Domājām, ka atbalstu atrast būs vieglāk, bet nekas nemainījās - joprojām vienīgais atbalsts nāca no ārzemēm. Tāpēc nākamās divas sezonas bija knapa noturēšanās apritē. Ar menedžeri Kasparu Losu parēķinājām, ka finansējums, kas bijis no Latvijas Slēpošanas federācijas un citām iestādēm, man sezonā ir nosedzis desmit no 250 nepieciešamajām slēpošanas stundām uz kalna," stāsta Gasūna.

Iepriekšējā sezonā Gasūna bija iecerējusi piedalīties arī kādās Pasaules kausa sacensībās, taču šāds plāns nepiepildījās, turklāt pēc atgriešanās jau līmeni zemākajā Eiropas kausā rezultāti bija pieticīgi.

Gasūna ir piedalījusies divās olimpiskajās spēlēs - 2014.gadā Sočos un 2018.gadā Phjončhanā. Viņas labākais sasniegums šāda līmeņa sacensībās ir 30.vieta slalomā Sočos.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-12-07 10:31, pirms 4 gadiem
No vienas puses skumji par katru šādu gadījumu, kad kāds no valsts vadošajiem sportistiem ir spiests pārtraukt karjeru līdzīgu iemeslu dēļ. No otras puses - 120 000 izdevumi, atbalstot kāda hobiju (kas gan tiek realizēts diezgan profesionālā veidā), šķiet neadekvāti.
, 2019-12-07 12:06, pirms 4 gadiem
Laikam taisīs sīko augšā
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.