Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs ceturtais pasaules militārpersonu čempionātā distanču slēpošanā

Andrejs Siliņš

Rastorgujevs ceturtais pasaules militārpersonu čempionātā distanču slēpošanā
Andrejs Rastorgujevs pirms pasaules militārpersonu čempionāta

LETA. Latvijas labākais biatlonists un Militārās policijas dižkareivis Andrejs Rastorgujevs piektdien Austrijā izcīnīja ceturto vietu pasaules militārpersonu čempionāta 15 kilometru distanču slēpošanas sacensībās.

Par sacensību uzvarētāju kļuva slavenais šveicietis Dario Kolonja, kurš karjeras laikā četras reizes kronēts par olimpisko čempionu, kā arī tikpat titulus izcīnījis Pasaules kausa kopvērtējumā.

Kolonja 15 kilometrus slēpoja 32 minūtēs un 31,7 sekundēs, otrās vietas ieguvēju Lukasu Bēglu no Vācijas apsteidzot par 32,6 sekundēm. Tikmēr bronzu izcīnīja soms Ristomati Hakola, kurš uzvarētājam zaudēja 40,9 sekundes.

Savukārt Rastorgujevs no Kolonjas atpalika 47,4 sekundes, bet līdz goda pjedestālam viņam pietrūka 6,5 sekunžu.

Tikmēr desmit kilometros dāmām triumfēja vāciete Štefānija Bēlere, finišējot pēc 24 minūtēm un 14,1 sekundes, bet vienīgā Latvijas pārstāve Jūlija Matvijenko atpalika par gandrīz sešām ar pusi minūtēm, ieņemot 27. vietu starp 34 dalībniecēm.

Kā vēstīts, ceturtdien Rastorgujevs izcīnīja otro vietu biatlona sprinta distancē. Tā kļuva par Latvijas pirmo medaļu šāda veida sacensībās.

Šī gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām.

Savukārt šī gada Pasaules kausa ieskaitē Rastorgujevam 13.vieta, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-04-06 14:43, pirms 6 gadiem
47sekundes 15km atpalikt no Kolonjas....Loti atri!!!!!!Tik nezin kada forma Kolonja sajos macos,tik un ta-izcili!

     [+] [-]

, 2018-04-06 15:01, pirms 6 gadiem
nejega rakstīja: 47sekundes 15km atpalikt no Kolonjas....Loti atri!!!!!!Tik nezin kada forma Kolonja sajos macos,tik un ta-izcili!
Lai vērtētu atpalikšanu, ir jāzina, vai tas bija masu starts vai intervālu starts (man nesanāk atrast šo informāciju). Ja intervālu starts, tad tiešām atzīstams ātrums Rastorgujevam.

     [+] [-]

, 2018-04-06 15:09, pirms 6 gadiem
Baigie militāristi visi.

     [+] [-]

, 2018-04-06 15:23, pirms 6 gadiem
Ar plinti būtu noslēpojis vēl ātrāk.

     [+] [-]

, 2018-04-06 23:25, pirms 6 gadiem
[quote damokla_zobens]
Lai vērtētu atpalikšanu, ir jāzina, vai tas bija masu starts vai intervālu starts (man nesanāk atrast šo informāciju). Ja intervālu starts, tad tiešām atzīstams ātrums Rastorgujevam.
Domaju intervala,jo pedeji divi dalibnieki Kolonjam zaudeja vairak ka 20min ,ja butu masu starts tiktu loti atri noesti par apli un nefinisetu.Un vel virkne citu dalibnieki ar mega lielam atpalicibam.