Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Latvijas čempionāta 3.posms slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šajā nedēļas nogalē, 9. un 10.martā, Latvijas čempionāta trešais un tajā pat laikā arī noslēdzošais posms distanču slēpošanā, kas kā parasti būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības, norisināsies slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, ko iepriekš dēvēja par Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksu. Sestdien dalībnieki sacentīsies komandu sprintā un jaunieši stafetēs, bet svētdien paredzēta vidēja distance brīvajā stilā ar intervāla startu.

Latvijas čempionāts distanču slēpošanā ar pirmo posmu iesākās Madonas slēpošanas bāzē “Smecersils” 12.un 13.janvārī, otrais posms tika aizvadīts Siguldā “Fischer” slēpošanas centrā 16. un 17.februārī, bet tagad marta otrajā nedēļas nogalē kārta ir pienākusi noslēdzošajam trešajam posmam, kas norisināsies jaunu nosaukumu ieguvušajā slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, kas ir tā pati iepriekš zināmā un katru gadu Latvijas čempionātu slēpošanā uzņēmušā Priekuļu slēpošanas un biatlona trase. Nupat pagājušajā nedēļas nogalē pie mums tika aizvadīts prestižais un sastāva ziņā spēcīgais Skandināvijas kauss, kur diezgan kuplā skaitā piedalījās Latvijas slēpotāji, neliekot vēl punktu sezonai, jo to varēs izdarīt šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionāta 3.posmā. Gan rīkotāju pārstāvis Gunārs Ikaunieks, gan sacensību direktors Mārtiņš Niklass apgalvo, ka sniega ir pietiekoši, lai varētu slēpot pa ierasto 2,5km apli.

Pasaules čempionātos viens no galvenajiem notikumiem ir stafetes, arī Latvijas čempionātos tas sporta klubu starpā izsauc lielu interesi un arī sastāvu plānošanu. Tā kā pieaugušo grupā vairs nav tāds slēpotāju skaits kā, piemēram, 2011. vai 2012.gadā, kad diezgan spēcīgas bija kādas piecas vai sešas komandas, tad pieaugušajiem un junioriem pēdējos gados stafešu vietā tiek rīkoti komandu sprinti, kur katrā komandā nepieciešami tikai divi pārstāvji, tādējādi palielinot komandu skaitu un arī lielāku interesi. Komandu sprints un stafetes būs tikai klasiskajā stilā. Savukārt, svētdien slēpotāji otro reizi šogad sacentīsies brīvā stila slēpojumā, tikai šoreiz nedaudz garākā distancē, vīriešiem veicot 20km, bet sievietēm 15km. Jauniešu grupas pārstāvi veiks īsākas distances, taču arī viņiem distanču garumi būs lielāki nekā pirmajā posmā Madonā. Un vēl viena atšķirība no pirmā posma būs tā, ka šoreiz intervāla starta vietā būs masu starts.

Ja otrajā posmā dēļ došanās uz pasaules čempionātu Zēfeldē nevarēja piedalīties mūsu abi labākie slēpotāji – Patrīcija Eiduka un Indulis Bikše, tad svētdien viņus sacensību otrajā dienā redzēsim, dodoties pretim kārtējai uzvarai valsts čempionātā. Ja Patrīcija pasaules čempionātā ar 36.vietu sprintā sasniedza Latvijas visu laiku labāko rezultātu pasaules čempionātos, tad Indulis, kaut arī 50km distancē ieņēma 57.vietu, tomēr, pareizi sadalot spēkus, beigās pakāpās uz augšu, pamatīgi apsteidzot igauni Korgi, kurš distances vidū mūsu slēpotājam bija dažas minūtes priekšā. Neskatoties uz sniega trūkumu jau otro mēnesi, komandu sprintā uz uzvaru pretendēs talsinieki, kuri diemžēl lielais vairums otro posmu izlaida. Turklāt Talsu Pakalna sporta klubs var uzlikt divas konkurētspējīgas komandas. Tāpat būs jārēķinās ar madoniešiem, kuru sastāvu varētu veidot Raimo Vīgants ar Niku Saulīti vai Ilvaru Bisenieku.

Sestdien sacensības sāksies plkst.11.00, bet svētdien, kad būs FIS sacensības un pirmie 20km distancē dosies vīrieši, sākums paredzēts plkst.10.00.