Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vona: ''Nenorakstiet mani, nobraucienā vēl varu uzvarēt''

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Vona: ''Nenorakstiet mani, nobraucienā vēl varu uzvarēt''
Lindsija Vona preses konferences laikā. Foto: Zumapress.com/Scanpix.

Viena no visu laiku titulētākajām kalnu slēpotājām Lindsija Vona svētdien aizvadīs savas pēdējās sacensības karjerā. Īpaši sarīkotā preses konferencē amerikāniete dalījās iespaidos par vakardien piedzīvoto kritienu un nākotnes plāniem.

''Es liku visas cerības uz šīm sacensībām, vēlējos nostartēt labi un iepriecināt savus atbalstītājus,'' par aizvadīto supergigantu stāsta Vona. ''Tieši pirms mana starta saulīte aizslēpās aiz mākoņiem un kļuva tumšāks, bet es biju uzvilkusi šādiem apstākļiem nepiemērotas slēpošanas brilles. Neredzēju daudzas svarīgas detaļas trasē, kā rezultātā nespēju savaldīt slēpes un ietriecos tieši vienā no karodziņiem.''

''Laikam esmu jau par vecu priekš šādiem kritieniem, pēdējais laiks ir apstāties. Sajūta tāda, it kā mans ķermenis vairs negrib darīt tās lietas, ko es galvā uzskatu par svarīgām. Droši vien man vairs nevajadzētu tik daudz riskēt, jo tādi kritieni kā vakar nepaliek bez sekām,'' atzīst 34 gadus vecā Lindsija Vona, kura par pasaules čempioni ir kļuvusi divreiz - abas reizes 2009. gadā Valdizēras trasē nobraucienā un supergigantā.

''Man ļoti pietrūks šī maģiskā ātruma un brīvības sajūta, kuru var izbaudīt brauciena laikā. Pagaidām nezinu, ar ko varēšu šo sajūtu kompensēt, jo kā parasta slēpošanas mīļotāja es netaisos slēpot - manu slēpošanas pasi (ski-pass) ātri vien konfiscēs atļautā ātruma pārsniegšanas dēļ.

Jūtos tā, it kā mani būtu notriecis treileris. Man ir neskaitāmi zilumi un ļoti sāp gurns, taču ceļgali ir tādā pašā stāvoklī kā pirms sacensībām,'' par pašsajūtu pēc kritiena stāsta Vona, kurai lielākās problēmas karjerā ir bijušas tieši ar ceļgaliem. Tikmēr uz jautājumu par dalību svētdien paredzētajā nobraucienā Vonas atbilde bija īsa: ''Nenorakstiet mani, svētdien vēl varu pacīnīties par uzvaru.''

''Ceru, ka svētdien uz sacensībām ieradīsies arī pats Ingemārs Stenmarks. Zinu, ka uz čempionāta otro daļu viņš solīja ierasties, mēģināšu viņu pārsteigt. Braukt trasi, zinot, ka finišā viņš ir klātienē - tā būtu lielākā dāvana un fantastisks noslēgums manai karjerai.

Mani uztrauc nevis pati aiziešana no šī sporta veida, bet gan aiziešana bez sava mērķa sasniegšanas. Ar to nāksies sadzīvot visu atlikušo dzīvi. Tomēr mēģināšu atcerēties pozitīvo - savas 82 uzvaras PK posmos, trīs olimpiskās un septiņas pasaules čempionātu medaļas. Varu teikt, ka esmu sasniegusi to, ko nav spējusi izdarīt neviena cita sieviete vēsturē - un tas ir tas, ar ko es vienmēr varēšu lepoties,'' nobeigumā piemetināja Vona, kura jau pirms kāda laika publiski paziņoja, ka vēlas apsteigt leģendārā zviedra Ingemāra Stennmarka sasniegto rekordu - 86 uzvaras pasaules kausa posmos (Vona apstājās pie 82).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja