Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Pariss atnes vēl vienu medaļu Itālijai, Opmanim debijā 44. vieta

Pariss atnes vēl vienu medaļu Itālijai, Opmanim debijā 44. vieta
Pasaules čempions Dominiks Pariss. Foto: AFP/Scanpix.

Ar vīriešu sacensībām supergigantā Zviedrijas pilsētā Orē turpinājās pasaules čempionāts kalnu slēpošanā. Planētas meistara titulu šajā disciplīnā izcīnīja itālis Dominiks Pariss, kamēr vienīgais Latvijas pārstāvis Elvis Opmanis savā debijā pasaules čempionātā ieņēma 44. pozīciju.

Pirms sacensībām izcelt vienu galveno favorītu bija ļoti sarežģīti, jo šīs sezonas piecos PK posmos bija pieci dažādi uzvarētāji (Kjetils Jansruds, Makss Francs, Aksels Lunds Svindāls, Dominiks Pariss un Jozefs Ferstls). Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu šajā disciplīnā pagaidām ieņem austrietis Vincents Krīhmaijers, 2017. gadā par pasaules čempionu kļuva kanādietis Ēriks Gajs (jau noslēdzis karjeru), bet Phjončhanā olimpisko titulu pērn izcīnīja Matiass Maijers no Austrijas. Visās lielajās sacensībās ir bijuši atšķirīgi uzvarētāji. No šīs favorītu grupas šodien startam nebija pieteikts vienīgi austrietis Makss Francs, kurš šo čempionātu izlaidīs papēža kaula lūzuma dēļ.

Laikapstākļi šodien Orē gan bija labāki kā vakar. Bija kļuvis nedaudz siltāks (-13 grādi sacensību startā), kā arī pierimis stiprais vējš, kura dēļ vakar nācās pat saīsināt trases garumu. Pārsteidzošas kļūdas vienā un tajā pašā trases vietā pieļāva trīs Norvēģijas slēpotāji - Kilde, Jansruds un Sejersteds, kas var liecināt par izlases galvenā trenera Kristiāna Mitera paviršu trases analīzi vai arī sliktu komunikāciju starp treneriem un sportistiem sacensību laikā. Vienīgi pieredzējušais Aksels Lunds Svindāls konkrēto vietu izbrauca bez kļūdas, taču rezultāts finišā tāpat nebija kārotais - vien 16. vieta. Līdzīgu situāciju pieļāva arī abi Slovēnijas līderi Boštjans Kline un Klemens Kosi.

Labāko rezultātu sarežģītajā ''Olympia'' trasē šodien uzrādīja itālis Dominiks Pariss, kuram vairāki eksperti pirms šīm sacensībām paredzēja vietu trijniekā, sakot, ka no visiem favorītiem tieši Parisam šī trase varētu būt vispiemērotākā. Ar trešo numuru startējušais Pariss, trasi veicot 1:24,20 minūtēs, izcīnīja savu otro medaļu pasaules čempionātos (pirmā bija sudrabs 2013. gadā nobraucienā Šladmingā). Tikmēr sudraba medaļu pārsteidzoši sadalīja austrietis Vincents Krīhmaijers un francūzis Johans Klerī, kuri abi no čempiona atpalika par 0,09 sekundēm.

Vistuvāk Parisa apdzīšanai pietuvojās Austrijas slēpotājs Matiass Maijers, kurš pie otrās atzīmes pat bija 0,12 sekundes priekšā itālim. Viņš ļoti labi izgāja arī atslēgas vietu ''traversu'', taču vienā no tramplīniem ieņēma nepareizu trajektoriju, kas noveda pie vārtu izlaišanas un nefinišēšanas.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Elvis Opmanis, kurš trasē devās ar 65. starta numuru, uzvarētājam finišā zaudēja 7,14 sekundes (1:31,34), kas viņam deva 44. pozīciju. Pie pirmās atzīmes Opmanis atpalika par 2,39 sekundēm, bet otrajā atzīmē atpalicība jau pieauga līdz pat 5,00 sekundēm. Arī ātrumā Opmanis labākajiem zaudēja aptuveni 10 km/h. Vēl var pieminēt, ka lietuvietis Andrejs Drukarovs ieņēma 47. vietu (+9,13), bet Baltijas sporta bāzēs regulāri startējošie baltkrievi Jurijs Daņiločkins un Vladislavs Čercins nespēja tikt labāko četrdesmitniekā (Daņiločkinam 46. vieta, bet Čercins nefinišēja).

Supergigants vīriešiem, 2019. gada PČ Orē

VSportistsValstsRezultāts
1.Dominiks ParissItālija1:24.20
2.Johans KlerīFrancija+0.09
2.Vincents KrīhmaijersAustrija+0.09
4.Kristofs InerhofersItālija+0.35
5.Adriens TeoFrancija+0.37
6.Jozefs FerstlsVācija+0.39
44.Elvis OpmanisLatvija+7.14

, 2019-02-07 00:15, pirms 5 gadiem
Redzēju sacīkstes, plus esmu patīkami pārsteigts par rakstu. Ļoti labi viss atspoguļots, uz kopējā SC rakstu fona - teicami! 👍
, 2019-02-07 09:28, pirms 5 gadiem
denebs rakstīja: Redzēju sacīkstes, plus esmu patīkami pārsteigts par rakstu. Ļoti labi viss atspoguļots, uz kopējā SC rakstu fona - teicami! 👍
Pilnībā piekrītu! Sāku lasīt un nobrīnījos, kurš tik sakarīgi uzrakstījis.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.