Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Kordes trasē noslēdzies Latvijas Jaunatnes čempionāts

Kordes trasē noslēdzies Latvijas Jaunatnes čempionāts
Foto:Infoski.lv

Svētdien Siguldā Kordes trasē noslēdzās Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā jauniešiem. Otrajā sacensību dienā norisinājās slaloma disciplīna, kurā vislabāk veicās sporta klubam „Ziemeļpols”, kas izcīnīja trīs uzvaras no sešām grupām.

No rīta laiks bija vēl drusciņ aukstāks nekā vakar, taču tas nebija nobiedējis slēpotgribētājus un mazinājis dalībnieku skaitu, jo visiem bija labā atmiņā pirmās dienas veiksmīgā organizācija, kur bija padomāts par sportistiem, sarūpējot viņiem apsildāmās teltis startā un finišā un karstu tēju. Arī otrajā dienā viss varēja noritēt augstā līmenī, par ko bija gādājusi Latvijas Slēpošanas savienība.

Jaunākajā C grupā (2001./2002.g.) uzvaru izcīnīja šīs grupas debitante Līva Oliņa no SK „Pantera”, kas vakar milzu slalomā bija otrā. Vakardienas uzvarētāja Sintija Vējiņa no SK „Apex” bija tuvu otram panākumam, atrodoties ļoti stabilā (+3,67) vadībā pēc pirmā brauciena, bet netika galā ar trasi un vārtiem otrajā braucienā un tika diskvalificēta. Otro dienu pēc kārtas neveiksmes vajāja vienu no favorītēm Rēziju Krastiņu no SK„Pantera”, kura tika diskvalificēta pirmajā braucienā. Savukārt puišiem pārliecinošai uzvarai milzu slalomā vēl pārliecinošāku uzvaru (+10,81) slalomā pievienoja Lauris Opmanis no SK „Apex”. Šāds rezultāts viņam dotu piekto vietu arī kopvērtējumā ar divus un četrus gadus vecākajiem puišiem.

B grupā (1999./2000.g.) pēc vakardienas neveiksmes milzu slalomā reabilitējās SK „Ziemeļpols” pārstāve Žanete Gedra, kura pārējām dalībniecēm bija priekšā ar milzīgu pārsvaru (+7,27). Atkal godalgoto trijniekā iekļuva Ieva Pildiņa („Apex”) un Katrīna Sadovņikova („Traverss V”). Puišiem sudrabu milzu slalomā ar zeltu slalomā papildināja Emīls Eihmanis, nodrošinot SK „Ziemeļpols” otro panākumu B grupā slalomā. Diskvalifikāciju otrajā braucienā diemžēl piedzīvoja milzu slaloma uzvarētājs un pagājušā gada čempions slalomā C grupā Daniels Loss, kurš atradās otrajā vietā pēc pirmā brauciena, līdz ar to izgaisinot pēdējo cerību uz uzvaru SK „Merkurs” arī otrajā dienā.

A grupā (1997./1998.g.) vairs kļūdas nepieļāva Evelīna Gasūna no SK „Ziemeļpols”, uzrādot labākos laikus abos braucienos (arī salīdzinot ar visām puišu grupām – aut. piez.) un izcīnot pārliecinošu uzvaru, un atnesot trešo triumfu savam klubam slaloma disciplīnā otrajā čempionāta dienā. Par vakardienas neveiksmi milzu slalomā reabilitēties izdevās Elīnai Nežbortei, kura slalomā izcīnīja otro vietu un nopelnīja pirmo godalgu jaunajam klubam „Snow feel”. Arī A grupā puišiem vienam jaunajam klubam „Virsotne” tika pirmā godalga Latvijas čempionātos, jo otro vietu izcīnīja Dāvis Zvejnieks, bet uzvaru izcīnīja Klāvs Rubenis, nodrošinot uzvaru SK „Pantera” arī šajā gadā vecākajā jauniešu grupā puišiem. Pieļaujot kļūdas pašā trases sākumā, pēc kurām nācās kāpties atpakaļ un zaudēt daudz laika, jau pirmajā braucienā no cīņas par uzvaru izstājās divi favorīti – Elvis Opmanis un Žaks Gedra, kuriem vienīgajiem bija iespējas aizstāvēt puišu godu savstarpējā cīņā ar meitenēm.

Nākamās lielākās sacensības kalnu slēpošanā būs Latvijas kauss, kad 18. un 19.februārī jaunieši, kā arī juniori un elites grupa sacentīsies turpat Kordes trasē.

Detalizētāki rezultāti:


, 2012-02-06 12:20, pirms 12 gadiem
dažu jauniešu pārsvars pār pārējiem tiešām iespaidīgs. Būs intersanti Latvijas kausā, kā labākajiem jauniešiem ies pie junioriem un elites.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.