Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Neapturamais Boļšunovs vēl vairāk palielina pārsvaru "Tour de Ski" kopvērtējumā

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Neapturamais Boļšunovs vēl vairāk palielina pārsvaru "Tour de Ski" kopvērtējumā
Aleksandrs Boļšunovs. Foto: AP/Scanpix

Tāda pati situācija kā vakardienas 15 km distancē ar intervāla startu izvērtās arī šodienas "Tour de Ski" klasiskajā iedzīšanā, jo labāko pieciniekā atkal bija tikai Krievijas slēpotāji. Uzvarētājs Aleksandrs Boļšunovs, visu distanci veikdams pilnīgā vienatnē, spēja palielināt savu pārsvaru kopvērtējumā par vēl gandrīz minūti.

Pēc Krievijas izlases dominances vakardienas 15 km brīvā stila distancē šīs dienas iedzīšanā septiņi no pirmajiem astoņiem startējošajiem slēpotājiem bija Krievijas pārstāvji. Līderim Aleksandram Boļšunovam bija astoņu sekunžu pārsvars pār Denisu Spicovu un 14 sekunžu - pār Ivanu Jakimuškinu. Labākais no pārējo valstu pārstāvjiem, francūzis Moriss Manifikā (sestais starta numurs), devās trasē 23 sekundes pēc Boļšunova.

Jau no paša sākuma Boļšunovs palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, kamēr pārējie seši Krievijas slēpotāji apvienojās grupā un slēpoja kopā ar Manifikā. No aizmugures šo grupu mēģināja panākt arī cits Francijas slēpotājs Igo Lapalū, taču, slēpojot vienatnē, tas viņam tā arī neizdevās, un viņš atkrita pie otrās sekotāju grupas. Pusdistancē 24 gadus vecais Boļšunovs jau bija priekšā visiem konkurentiem gandrīz minūti (!), bet finišā viņš aptuveni tādu pašu pārsvaru arī noturēja (+55.5 sekundes), palielinādams lielā kopvērtējuma vadību no 1:15 minūtēm līdz 2:06 minūtēm.

Dažus kilometrus pirms finiša kritienu piedzīvoja viens no kopvērtējuma līderiem Artjoms Maļcevs, kā rezultātā sekotāju grupā palika pieci krievi. Neilgi pirms finiša Manifikā vairs nespēja turēt līdzi pārējiem Krievijas pārstāvjiem un arī šodien finišēja kā sestais (+1:01.4). Finiša spurtā otro pjedestālu divās dienās sasniedza Ivans Jakimuškins, kurš tikai par vienu sekundes desmitdaļu apsteidza Jevgeņiju Belovu. Lielu kāpumu šodien bija veicis ar 23. numuru startējušais Iļja Semikovs, kurš finišu sasneidza devītajā pozīcijā. Slavenais šveicietis Dario Kolonja finišēja 17. vietā (+2:15.2), sprinta speciālists Federiko Pellegrīno bija deviņpadsmitais (+2:36.1), bet uzreiz aiz viņa trīs Zviedrijas slēpotāji - Oskars Svensons, Viljams Poramā un Kalle Halfvarsons.

"Šodien priekš manis bija tikai divi varianti - vai nu līdzīgi kā masu startā pagaidīt pārējos sportistus un slēpot kopā ar viņiem vai arī jau no sākuma palielināt tempu un slēpot individuāli. Tā kā man bija jau pietiekami liels pārsvars pie pirmās laika atzīmes, tad izlēmu slēpot vienatnē. Kā redzams, viss izvērtās patiešām lieliski," pēc sacensībām sacīja uzvarētājs, piebilstot, ka pirms pēdējiem "Tour de Ski" posmiem ir ļoti labā sportiskā formā.

Pēdējie trīs "Tour de Ski" posmi norisināsies citā Itālijas ciematā Val di Fiemmē, kur pirmais starts paredzēts parīt. Piektdienas pēcpusdienā notiks masu starts klasiskajā stilā, sestdien plānots klasiskā stila sprints, bet svētdien 15. "Tour de Ski" tiks pielikts punkts ar masu startu brīvajā stilā un pēdējo kāpumu leģendārajā Alpe Cermis kalnā.

15 km iedzīšana klasiskajā stilā vīriešiem, "Tour de Ski" 5. posms, Toblaha (Itālija)

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija34:32.9 (1.)
2.Ivans JakimuškinsKrievija+55.5 (6.)
3.Jevgeņijs BelovsKrievija+55.6 (2.)
4.Aleksejs ČervotkinsKrievija+56.8 (4.)
5.Andrejs MelničenkoKrievija+58.7 (3.)
6.Moriss ManifikāFrancija+1:01.4 (5.)
7.Deniss SpicovsKrievija+1:04.2 (9.)
8.Artjoms MaļcevsKrievija+1:12.1 (8.)
9.Iļa SemikovsKrievija+2:02.5 (7.)
10.Lukass BēglsVācija+2:02.5 (14.)

"Tour de Ski" kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija2:15:51
2.Artjoms MaļcevsKrievija+2:06
3.Moriss ManifikāFrancija+2:09
4.Deniss SpicovsKrievija+2:15
5.Ivans JakimuškinsKrievija+2:30
6.Jevgeņijs BelovsKrievija+3:16
7.Dario KolonjaŠveice+3:50
8.Klemāns ParissFrancija+3:52
9.Igo LapalūFrancija+4:19
10.Andrejs MelničenkoKrievija+4:25

     [+] [-]

, 2021-01-06 18:24, pirms 3 gadiem
dopinga kontroli varbūt?

     [+] [-]

, 2021-01-06 21:41, pirms 3 gadiem
placis rakstīja: dopinga kontroli varbūt?
Tak ja nestartē puse topu tad normāli . Nevajag jau visur sazvērestības meklēt