Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Rīt Siguldā tiks atklāta Latvijas trešā ziemas olimpiāde

Rolands Eliņš

Piektdien, 6.martā, plkst.19.00 Siguldas Svētku laukumā notiks svinīga Latvijas III ziemas olimpiādes atklāšana. Latvijas III ziemas olimpiādē ir pieteikušies 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām. Atklāšanas pasākumā varēs vērot sportistu parādi, kā arī izdzīvot Siguldas aizrautības stāstus.

Svinīgas uzrunas teiks Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Ar Olimpisko apļu uguns rituālu un uguņošanu, vēlēsim sportistiem augstus sasniegumus.

Lai nodrošinātu pasākuma apmeklētāju un dalībnieku drošību, no plkst.18.30 līdz 20.00 plānots slēgt satiksmi L.Paegles ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam un Cēsu ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam.

Latvijas Ziemas Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā un, kurā, noskaidrojot labākos Latvijas sportistus, piedalīsies pašvaldību komandas. Olimpiāde notiek reizi četros gados. Līdz šim visas Latvijas Ziemas Olimpiādes (2005.gadā un 2010.gadā) norisinājušās Siguldā. Jāpiezīmē, ka Latvijas III Ziemas Olimpiādei bija jānotiek pagājušajā gadā, taču ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ, Olimpiādes sacensības tika pārceltas uz 2015.gadu.

Siguldas novada pašvaldība pateicas sadarbības partneriem – Valmieras pilsētas pašvaldībai, Ventspils pilsētas pašvaldībai, Tukuma novada pašvaldībai un SIA „Tukuma ledus halle”, Cēsu novada pašvaldībai, Priekuļu novada pašvaldībai, Latvijas Slēpošanas savienībai par atbalstu sporta bāžu un aprīkojuma nodrošināšanā.

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta ģenerālsponsori SIA “Latvijas Mobilais telefons” un AS “Latvijas Valsts Meži”; LOK sponsori – AS “Swedbank” un AS “Latvijas Gāze”; LOK sadarbības partneri SIA “Moller Auto Krasta” un SIA “JCDecaux Latvija”.

Latvijas III ziemas olimpiādes pasākumi:

• 6.marts plkst.19.00 Siguldas Svētku laukums – Latvijas III Ziemas Olimpiādes atklāšanas ceremonija ar dalībnieku parādi.
• 7.marts plkst.17.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukums – pirmās un otrās dienas apbalvošanas ceremonija.
• 8.marts plkst.14.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukums – trešās dienas apbalvošana un Latvijas III Ziemas Olimpiādes noslēguma ceremonija.

Latvijas III ziemas olimpiādes sporta sacensības:

• Distanču slēpošana 6. – 8.marts plkst.10.00 Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrs.
• Kalnu slēpošana 7. – 8.marts plkst.8.45 Kaķīškalns, Sigulda.
• Snovbords 6.marts plkst.12.00 Slope Style disciplīna Žagarkalns, 7.marts plkst.13.00 paralēlais slaloms Kaķīškalns, Sigulda.
• Kamaniņu sports 7. – 8.marts plkst.10.00 Bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda”.
• Bobslejs 14.marts plkst.12.00 Bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda”.
• Šorttreks 7.marts plkst.14.15 un 8.marts plkst.10.40 Ventspils, Olimpiskais centrs „Ventspils”.
• Biatlons 7.marts plkst.11.30 un 8.marts plkst.11.00 Priekuļi, Cēsu Olimpiskais centrs.
• Hokejs 5.marts plkst.17.00 un 6.– 8.marts plkst.12.00 Valmiera, Vidzemes Olimpiskais centrs.
• Kērlings 6. – 8.marts plkst.8.00 Tukums, Tukuma ledus halle.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs

     [+] [-]

, 2015-03-05 20:34, pirms 9 gadiem
"Jāpiezīmē, ka Latvijas III Ziemas Olimpiādei bija jānotiek pagājušajā gadā, taču ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ, Olimpiādes sacensības tika pārceltas uz 2015.gadu."

Šobrīd vai tad ir piemēroti laika apstākļi ?