Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Zvejnieks piedalās Eiropas kausā, Ģērmanei 5. vieta Kraņskagorā

Zvejnieks piedalās Eiropas kausā, Ģērmanei 5. vieta Kraņskagorā
Miks Zvejnieks. Foto: sportista Instagram.

Latvijas kalnu slēpotāji šajā nedēļas nogalē piedalījās sacensībās gan Alpos, gan Tatros, kā arī Somijas slēpošanas kūrortā Tahko. Miks Zvejnieks piedalījās Eiropas kausa izcīņā, kamēr talantīgā Dženifera Ģērmane startēja kopā ar vairākām pieredzējušām Pasaules kausa slēpotājām.

24 gadus vecais Miks Zvejnieks piektdien un sestdien Šveices ciematā Jaunā aizvadīja savu 17. un 18. Eiropas kausa posmu karjerā. Piektdienas slalomā viņš nespēja kvalificēties otrajam braucienam, kamēr sestdien ieņēma 43. vietu starp 82 startējušajiem dalībniekiem. Divu braucienu summā no uzvarētāja austrieša Adriana Pertla Zvejnieks atpalika 7,87 sekundes, par ko saņēma 72,87 FIS punktus.

Slovēnijas galvenajā slēpošanas centrā Kraņskagorā, kur martā notiks arī Pasaules kausa sacensības, sestdien un svētdien notika slaloms sievietēm, kurā piedalījās arī 16 gadus vecā Dženifera Ģērmane. Sestdienas sacensībās Ģērmane nespēja sasniegt finišu pirmajā braucienā, bet svētdien - ierindojās 5. vietā. No uzvarētājas Nevenas Igņatovičas (pārstāvējusi Serbiju trijās olimpiskajās spēlēs, vienreiz finišējusi divdesmitniekā PK sacensībās) Ģērmane divu braucienu summā atpalika par 5,78 sekundēm, kas deva 65,70 FIS punktus. Jāpiemin, ka sacensībās piedalījās arī pazīstamā slovēniete Ana Bucika, kura regulāri startē arī Pasaules kausā.

Brāļi Opmaņi - Lauris un Elvis - sestdien piedalījās milzu slaloma sacensībās Štrbskepleso (Slovākijas Tatru kalni). Vecākais brālis Elvis ierindojās 12. vietā 81 dalībnieka konkurencē, no uzvarētāja divu brauciena summā atpaliekot par 3,59 sekundēm un saņemot 90,88 FIS punktus, kamēr Lauris bija 15. vietā (+3.80) ar iegūtiem 92,74 FIS punktiem. Uzvaru sacensībās svinēja slovāks Filips Botka. Svētdienā paredzētais slaloms Slovākijā tika atcelts.

Trīs slaloma sacensības Somijas pilsētiņā Tahkovuori aizvadīja 16 gadus vecais Gustavs Harijs Ābele. Pirmajā sacensībā sestdien viņš nespēja sasniegt finišu pirmajā braucienā, bet otrajā sacensībā divos braucienos zaudēja uzvarētājam Jāko Tapanainenam 9,01 sekundi (113,68 FIS punkti), ieņemdams 24. vietu. Tikmēr svētdienas vienīgajā startā ierindojās 17. vietā, šoreiz Tapanainenam piekāpjoties 8,61 sekundi (108,51 FIS punkti).

Tikmēr FIS neoficiālajā pasaules čempionātā U14 un U16 vecuma grupās, kas pazīstamas kā "Alpe Cimbra FIS Children Cup" sacensības un norisinās Itālijas reģionā Trentīno, Latvijas sportisti šoreiz nepiedalījās. Par uzvarētājiem kļuva triju dažādu valstu pārstāvji - Benno Brandiss (Vācija) un Maja Varošica (Austrija) U14 sacensībās, kā arī Pauls Vāgners (Austrija) un Zrinka Ļutiča (Horvātija) U16 sacensībās. Jāatzīmē, ka no Ziemeļeiropas labāko rezultātu uzrādīja divi Somijas jaunie talanti - U14 kategorijā otrais bija Fēlikss Maksimovs (0,25 sekundes zaudēja uzvarētājam), bet ceturtais bija Jonatans Jarvela (+0,78). Viņi arī bija vienīgie ziemeļeiropieši labāko pieciniekā visās četrās disciplīnās. Lietuvietis Oskars Karlavičs U16 vecuma grupā ieņēma 51. vietu 90 sportistu konkurencē. Kopumā šajās sacensībās piedalījās vairāk kā 200 jaunie slēpotāji no 38 valstīm.

Šajā nedēļas nogalē Siguldā bija ieplānots arī pirmais posms Latvijas kausa izcīņā, taču sniega trūkuma dēļ sacensības tika atceltas.


, 2020-02-03 04:32, pirms 4 gadiem
Nevis "neņēma dalību", bet "nepiedalījās"!
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.