Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukas komandas biedri Vērpalu un Tammjervs atzīstas asins pārliešanā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eidukas komandas biedri Vērpalu un Tammjervs atzīstas asins pārliešanā
Andreass Vērpalu. Foto: Postimees/Scanpix

LETA--DPA. Igaunijas distanču slēpotāji Andreass Vērpalu un Karels Tammjervs atzinušies aizliegtā asins pārliešanā, lai tādējādi uzlabotu savus rezultātus.

Abi tika aizturēti trešdien vērienīgā Austrijas un Vācijas policiju operācijā. Vairāku reidu laikā aizturēti tika arī kopumā trīs austriešu un kazahu sportisti, tomēr viņi pēc atzīšanās dopinga pārkāpumos ceturtdien tika atbrīvoti. Visi pieci sportisti gan šobrīd atkal ir uz brīvām kājām.

Austrijā pašlaik tiek aizvadīts pasaules čempionāts distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā ar slēpēm un ziemeļu divcīņā.

29 gadus vecais Tammjervs piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs, bet 24 gadus vecā Vērpalu kontā ir viena dalība olimpiskajās spēlēs. Abi ir Latvijas distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas komandas biedri "Team Haanja" vienībā.

Varasiestādes dažādās vietās trešdien veica kratīšanas, sagraujot starptautisku dopinga tīklu. Kopumā tika aizturētas deviņas personas, tostarp sporta ārsti.

Portāls "Delfi.ee" un laikraksts "Eesti Paevalehele" ziņoja, ka Vērpalu un Tammjervs dzīvojuši atsevišķā mājā no pārējiem Igaunijas slēpotājiem.

Savulaik dopinga pārkāpumu dēļ diskvalifikāciju saņēma arī Andreasa Vērpalu tēvs, divkārtējais olimpiskais čempions Andruss Vērpalu. Tiesa, Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) procesa laikā pieļautu pārkāpumu dēļ viņa diskvalifikāciju atcēla.

Austrijā un Vācijā dopinga lietošana ir kriminālpārkāpums.

Tieši distanču slēpošanā dopinga lietošana vēsturiski bijusi izplatīta, jo līdzīgi reidi bija 2001. gadā pasaules čempionātā Somijā, kamēr 2006. gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Itālijas policija pārbaudīja Austrijas biatlona un slēpošanas komandu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā biatlonā policija veica kratīšanu Kazahstānas izlasē.

     [+] [-]

, 2019-03-01 16:49, pirms 5 gadiem
Friču prese raksta, ka viens “ārstniecības kurss” vienam sportistam maksājot 5tk.

     [+] [-]

, 2019-03-01 19:01, pirms 5 gadiem
kurva, kurva esti pois

  -1 [+] [-]

, 2019-03-01 19:40, pirms 5 gadiem
ja tā "dziļāk" paskatās ,tad droši var teikt , ka visi top biatlonisti/slēpotāji un daudzu citu sporta veidu pārstāvji ir tīrie "dopotāji" ,tas nu ir visiem skaidrs ,atliek tik paskatīties uz Norges "astmātiķiem" un to lērumu "astmas" zāles ko viņi lieto , tas pats Furkāds šogad aizdomīgi lēns palicis , ka tik nav sajutis "deguma" smaku un tāpēc pēkšņi vairs kājas nenesas
tajā pat maisā ir bāžams Bolts ,kas taisīja mistiskos rekordus, dodu 99.99999999 % ka viņš bija "tīrs"
ko tur daudz runāt daudzi droši vēl atcerās Lensu tas kurš Ārmstrongs ar tak vienmēr pats sevi pataisīja par baltu un pūkainu ,kas cīnās pret "dopu" ,bet kas beigās iznāca mēs visi labi zinām....