Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Mājinieku prieki Garmišā: Dresenam otrā uzvara sezonā

Mājinieku prieki Garmišā: Dresenam otrā uzvara sezonā
Tomass Dresens svin ceturto karjeras uzvaru. Foto: AFP/Scanpix.

Februāra pirmajās kalnu slēpošanas Pasaules kausa sacensībās Garmišā-Partenkirhenē patīkamu pārsteigumu nobraucienā vietējai publikai sagādāja Vācijas sportists Tomass Dresens, kurš, startēdams ar pirmo numuru, izcīnīja savu otro uzvaru sezonā. Tikmēr karjeras pēdējo braucienu aizvadīja titulētais Peters Fils no Itālijas.

Arī šajā sezonā 2014. gada olimpisko spēļu "Roza Hutor" slēpošanas kūrortā Sočos laikapstākļi ir ļoti nelabvēlīgi sacensību norisei. Šī iemesla dēļ no trešdienas līdz piektdienai netika aizvadīts neviens treniņa brauciens. Tā kā Sočos ir ieradušās tikai 44 kalnu slēpotājas, tad Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensību direktors Pēters Gerdols bija nolēmis vienīgo treniņbraucienu aizvadīt tajā pašā dienā, kad sacensības. Viņš cerēja, ka pa nakti aukstums būs pietiekami liels, lai padarītu biezo sniega kārtu cietāku. Taču pagājušajā vakarā putenis bija pārāk liels, un pat 200 trases darbinieku uzkopšanas darbi nelīdzēja 40 cm biezajai sniega kārtai. Organizatoriem gan pastāv cerības, ka rīt paredzētās supergiganta sacensības nenāksies atcelt.

Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šoreiz no dalības Soču trasē bija atteikusies sezonas līdere Mikaēla Šifrina, kura, jau iepriekš paredzot sliktos laikapstākļus, vēlējās paņemt atpūtas pauzi. Šobrīd Šifrina atrodas Itālijā un aizvada treniņus, lai sagatavotos nākamajam posmam. Interesanti, ka sacensību organizatori, lai brīvajā laikā izklaidētu sportistes, bija sarīkojuši pasākumu Soču bobsleja un kamaniņu trasē, kur slēpotājām ļāva nobraukt pa trasi ar vučko kamanām.

Tikmēr Vācijas slēpošanas galvaspilsētā, 1936. gada ziemas olimpisko spēļu norises vietā, Garmišā-Partenkirhenē laikapstākļi sacensību dienā bija ļoti labi (+3 grādi un saulains), kaut gan iepriekšējās dienās bija nokrišņi un temperatūra bija pārāk silta. Šī iemesla dēļ notika tikai viens treniņa brauciens, kurā uzvaru izcīnīja francūzis Johans Klerī, bet aiz viņa ierindojās abi Norvēģijas līderi Aleksandrs Omots Kilde un Kjetils Jansruds. Vāciešiem ir ļoti svarīgi sarīkot veiksmīgu Pasaules kausa posmu, jo Garmišas-Partenkirhenes kandidatūra tiks izvirzīta 2025. gada pasaules čempionāta rīkošanai. Iepriekš šajā pilsētā pasaules meistarsacīkstes notika 1978. un 2011. gadā.

Vīriešu nobrauciena sacensībās piedalījās visi sezonas labākie, izņemot austrieti Matiasu Maijeru, kurš sacensības izlaida saaukstēšanās dēļ, kā arī itālieti Dominiku Parisu, kurš pirms pusotras nedēļas Kicbīles treniņā sastiepa krusteniskās saites un bija spiests priekšlaicīgi noslēgt sezonu.

Labāko rezultātu šīs dienas sacensībās uzrādīja mājinieku galvenā cerība Tomass Dresens, kurš trasē devās ar pirmo starta numuru. Tieši Garmišā-Partenkirhenē dzimušais sportists distanci veica 1:39.31 minūtē, izcīnot ceturto uzvaru PK sacensībās karjerā. Vistuvāk viņam spēja pietuvoties norvēģis Aleksandrs Omots Kilde, kurš startēja ar 7. numuru, bet vienu sekundes simtdaļu no viņa atpalika treniņa brauciena uzvarētājs Johans Klerī no Francijas (9. starta numurs). Jansruds finišēja astotajā vietā (+0,49).

Jāatzīmē, ka savu pēdējo braucienu karjerā aizvadīja 37 gadus vecais Itālijas slēpotājs Peters Fils. Tieši šajā trasē Fils izcīnīja bronzas medaļu 2011. gada pasaules čempionātā kombinācijā, kā arī 2017. gada janvārī tika uz pjedestāla divreiz pēc kārtas nobraucienā. Viņam izcīnīti arī trīs Mazie kristāla globusi un sudrabs 2009. gada pasaules čempionātā supergigantā. Finišā viņu ar šampanieša pudelēm sagaidīja komandas biedri un ģimenes locekļi.

Nobrauciens vīriešiem, PK 7. posms Garmišā-Partenkirhenē

V.SportistsValstsLaiks
1.Tomass DresensVācija1:39.31
2.Aleksandrs Omots KildeNorvēģija+0.16
3.Johans KlerīFrancija+0.17
4.Vincents KrīhmaijersAustrija+0.26
5.Treviss GanongsASV+0.27
6.Beats FoicsŠveice+0.35

Jau rīt vīrieši Garmišā-Partenkirhenē aizvadīs milzu slaloma sacensības, bet sievietes cerēs uz labiem laikapstākļiem Sočos, kur plānots supergigants.


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.