Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Koronavīrusa dēļ atceļ Pekinas olimpisko spēļu bobsleja un skeletona trases homologāciju

Koronavīrusa dēļ atceļ Pekinas olimpisko spēļu bobsleja un skeletona trases homologāciju
Martins Dukurs. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv/IBSF

LETA. Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) atcēlusi martā plānoto 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologāciju, informē IBSF. Drīzumā tādu pašu lēmumu varētu pieņemt arī Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL).

"Trases uzturētāji bija darījuši visu, lai to sagatavotu homologācijai, taču sportistu un dalībnieku veselībai un labsajūtai jābūt pirmajā vietā," teikts IBSF paziņojumā.

Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 170 cilvēkiem, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits palielinājies līdz 7711, pārsniedzot iepriekš SARS epidēmijā kontinentālajā Ķīnā inficēto skaitu.

Reaģējot uz uzliesmojumu, uz nākamo gadu pārcelts martā paredzētais pasaules čempionāta vieglatlētikā telpās, kā arī atceltas februāra vidū ieplānotās Pasaules kausa sacensības kalnu slēpošanā. Tāpat pēdējo dienu laikā koronavīrusa dēļ no Ķīnas pārceltas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības futbolā, basketbolā un boksā, kā arī šajā valstī ieplānotās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles.

Pēc sezonas beigām, no 9. līdz 15.martam, Jaņcinas trases homologācijā bija jāpiedalās skeletonistam Martinam Dukuram, bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim, kā arī kamaniņu divniekiem Jurim Šicam/Andrim Šicam un Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam.

"Domāju, ka starptautiskajai federācijai vajadzētu būt tik gudrai un atcelt, taču paši sekosim līdzi situācijai un pieņemsim lēmumu. Veselība ir pirmajā vietā," ceturtdien pirms IBSF paziņojuma sarunā ar aģentūru LETA komentēja Latvijas izlases treneris Dainis Dukurs.

Līdzīgās domās bija arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

"Bija paredzēts, ka viņi dosies projām 8.martā. Federācijā valdē bijām vienojušies ieteikt mūsējiem nebraukt. Protams, pašiem sportistiem tas būtu jāizlemj," teica Ekmanis.

Tāpat arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Grosberga atklāja, ka šī sporta veida sabiedrība ir gatava tam, ka vīruss ieviesīs izmaiņas pēcsezonas plānos, kas attiecas uz Pekinas olimpisko spēļu trases ievērtēšanu.

Atceļot pavasarī plānoto homologāciju, tā, visticamāk, norisināsies rudenī pirms 2020./2021.gada sezonas. Nākamsezon kamaniņu braucējiem Pasaules kausa posms Jaņcinas trasē ieplānots 2021.gada 20. un 21.februārī, bet Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) pirmsolimpiskās sezonas kalendāru vēl nav izziņojusi.


, 2020-01-30 19:15, pirms 4 gadiem
Rīmenim vismaz būs kāds jauns temats, par ko rīt parunāt tiešraides laikā. Protams, atlikušajā laikā būs patīkami klausīties klasiku, kas dzirdēta 50 reizes.
, 2020-01-30 19:26, pirms 4 gadiem
aij, tak pārceļat tās renes OS uz Īglsu un miers...nav ko tur čakarēties
, 2020-01-31 06:11, pirms 4 gadiem
Nez jau ir sākts domāt rezerves variants, kur rīkot OS,ja to vīrusu nesanāks izārstēt
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.