Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Tomass Dukurs: "Bija jānopūlas, lai šodien Siguldā nepieļautu kļūdas"

Tomass Dukurs: "Bija jānopūlas, lai šodien Siguldā nepieļautu kļūdas"
Tomass Dukurs
Foto: Viesturs Lācis, bobslejs.lv

Piektdien Pasaules kausa skeletona otrajā posmā Siguldas trasē ledus bija tik ātrs, ka pat mājiniekiem bija jānopūlas, lai nepieļautu kļūdas, portālam Sportacentrs.com norāda sacensībās otro vietu izcīnījušais Tomass Dukurs.

Piektdienas posmā uzvaru arī otrajās sacensībās Siguldā izcīnīja Martins Dukurs, kurš nostabilizējies Pasaules kausa (PK) kopvērtējuma vadībā. Otrais, divu braucienu summā atpaliekot 0,19 sekundes, bija Tomass. Līdz šim savu vienīgo uzvaru PK apritē viņš guvis tieši Siguldā 2004. gadā, un piektdien nebija tālu no otrā panākuma karjerā.

"Ar sacensībām esmu apmierināts, jo nostartēju cienīgi – milzīgas kļūdas nebija, atšķirībā no pagājušās nedēļas, kad neparādīju, ko varu un gribu. Ledum šodien bija lieliska kvalitāte, tas bija nenormāli ātrs. Pat mums, kuriem šeit ir bijuši daudzi braucieni, bija jānopūlas, lai nekļūdītos. Šajā trasē braucam jau 20 gadu, bet var saskaitīt tikai dažas reizes, kad ledus bijis tik ātrs. Mums šāds ledus bija neliels pārsteigums, bet tikām galā godam," gandarīts ir vecākais no brāļiem Dukuriem. "Martins izrādījās ātrāks. Zaudēto startā man neizdevās atgūt trasē, kaut arī ātrums bija mazliet labāks. Starp mums bija laba cīņa. Patiesībā, pirmajā braucienā dažiem ārzemniekiem arī bija labi laiki, un šķita, ka šodien būs ļoti smagi."

Tomass abos Siguldas posmos brauca ar veco kamanu, neizmantojot nevienu no abām jaunajām. Jaunos skeletonus viņš atsāks testēt ar nākamo nedēļu un ar jauno tehniku brauks nākamajos Pasaules kausa posmos. "Šoreiz braucu ar veco, jo jauno kamanu testēšanas dēļ man sāka parādīties robi braukšanā. Abi jaunie skeletoni atšķiras viens no otra, un testos vienu braucienu veicu ar vienu, otru ar otru. Parādījās robi braukšanā, bet no tendencēm neko nevarēju saprast. Uz sacensībām Siguldā bija mērķis sakārtot braukšanu, un atgriezos pie vecā ekipējuma. Sezonas turpinājumā būs vieglākas trases, tad arī, domāju, būs kaut kas skaidrāks."

Pagājušajā nedēļā, kad Siguldā bija pirmais PK posms, Tomasa sniegums nebija tik pārliecinošs, tāpēc nācās samierināties ar ceturto vietu.

"Pagājušajā nedēļā braucu ar to pašu kamanu un slidām, ko šodien. Tikai laikapstākļi nebija tik piemēroti – bija siltāks un mitrāks, arī ledus bija sarmaināks un mīkstāks. Nevarētu teikt, ka trāpīju ar slidu, bet šodienas apstākļiem bija labi," iepriekšējās nedēļas notikumus atceras Dukurs, kurš gan tā posma neveiksmēs lielākoties vaino paša problēmas trasē. "Īpaši 15. virāžā, kas man parasti grūtības nav sagādājusi, bet tajā abos braucienos bija kļūdas. Tas arī man maksāja medaļu. Nevarētu gan teikt, ka arī kamana skrēja ātri."

Pēc sacensībām Siguldā pieredzējušais latviešu skeletonists nolēmis atgriezties pie jaunās tehnikas testēšanas. Vēl nākamā nedēļa tiks pavadīta mājās, bet pēc tam tiks mērots ceļš uz Īglsas trasi Austrijā, kur būs nākamie divi posmi. Jauno tehniku Tomass ņemšot līdzi un beidzot pārbaudīšot kaujas apstākļos.

"Kaut kas ir jāizmēģina un jāiet uz priekšu. Varbūt beigās izrādīsies, ka jaunā tehnika ir ātrāka. Siguldā man ar to nepadevās braukšana. Piemēram, Īglsas trase ir viegla, un tur būs pavisam citādāk," cerīgs ir Dukurs.

Pirmie divi sezonas posmi Siguldā devuši arī pirmo priekšstatu, kā šosezon izskatīsies skeletona un bobsleja "burbuļi". "Nav tik traki. Man visgrūtāk ir skriet un iesildīties maskā. Pārējais nekādas lielās neērtības nesagādā. Tā jau vienmēr sacensībās esam darījuši – guļam, ēdam, trenējamies un startējam. Nebraucam jau kā uz Lasvegasas kazino," skaidro Tomass.

Sods par maskas nevalkāšanu ir 500 eiro, un latvietis jau bažījas, vai nebūs pie tāda ticis, jo pagājušajā nedēļā pirms treniņa viņam iesildīšanās laikā neesot bijusi maska. "Tobrīd vēl īsti nebiju lietas kursā, jo noteikumu saraksts ir ļoti garš. Tomēr tie ir noteikumi – pats vien esmu vainīgs, ka tos neizlasīju. Piemēram, krievu skeletonisti šonedēļ bija aizbraukuši šopingā un kā sodu dabūja divas dienas sēdēt karantīnā, kaut arī analīzes bija negatīvas. Pēdējo treniņu pirms sacensībām Siguldā viņiem nācās izlaist."

PK kopvērtējumā pēc diviem posmiem Tomass ar 402 punktiem atrodas otrajā vietā, bet līderis ar maksimāli iespējamajiem 450 punktiem ir Martins.


, 2020-11-27 21:02, pirms 3 gadiem
Jānopūlas starp citu ir vienmēr!
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.