Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Dukuri gatavi turpināt karjeru, Siguldai sola Pasaules kausa posmu

Dukuri gatavi turpināt karjeru, Siguldai sola Pasaules kausa posmu
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Skeletonisti Martins un Tomass Dukuri gatavi turpināt savas karjeras, Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" atklāja sportistu tēvs un treneris Dainis Dukurs, raksta ziņu aģentūra LETA. Tāpat Dainis Dukurs atklāja, ka Siguldai sola piešķirt Pasaules kausa posmu skeletonā, kas norisinātos šī gada decembra sākumā.

"Nebija domas mest plinti krūmos. Šobrīd strādājam, ja ne priekš sevis, tad nākotnei. Ja tas nebūs ne Tomasam vai Martinam, tad nākamajām paaudzēm, kas sekos. Ceturtdien jau zīmējām jauna prototipa detaļas, bet pāris dienas vēlāk salikām jaunu skeletonu, ar kuru jau šovakar un šodien brauca. Šobrīd nav domu mest pie malas. Esam konkurētspējīgi, to rāda vietas olimpiskajās spēlēs," stāstīja Dainis Dukurs.

Tiesa, nav vēl noteikts, vai brāļi startēs pilnu olimpisko ciklu vai piedalīsies tikai atsevišķās sacensībās. "Solīts, ka Siguldā decembra sākumā būs pirmais Pasaules kausa posms skeletonā. Tā ir vieta, kur varam vēl nobraukt," atzīmēja skeletonistu treneris.

Brāļiem Dukuriem Phjončhanā bija ceturtās olimpiskās spēles karjerā. Tomass Dukurs startēja jau 2002. gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā, kur izcīnīja 21. vietu, bet četrus gadus vēlāk Martins Dukurs Turīnā bija septītais. Nākamajās divās olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Sočos Martins Dukurs izcīnīja sudraba godalgas, kamēr Tomass palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-27 23:52, pirms 6 gadiem
Lieliska ziņa!
, 2018-02-27 23:58, pirms 6 gadiem
Super! Kaut vai vēl sezonu varēs mūs priecēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-28 00:17, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: nākamā olimpiāde Pekinā. Skeletona forumos jau runā, ka ķīnieši paņemšot visu pjedestālu, jo laikā, kad brauc citi skeletonisti trasē dosies miljoniem ledus kristālu nanobotu, kas centīsies pieķerties sliecēm. Tad kad tas darīts, nanobotā ieslēgtais kodolreaktors, kas sastāv no 16 polonija un 12 berilija atomiem, rada neitronu plūsmu virzienā uz finišu, kā rezultātā par aptuveni 2 km/h samazinās ātrums.
Man šķiet, ka smieklīgākais visā šajā tekstā ir "skeletona forumi"
, 2018-02-28 00:52, pirms 6 gadiem
Brīnos ka nav izveidots raksts par to ķīmisko ledu Pjenčanas trasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-28 03:54, pirms 6 gadiem
Super ziņa!!! Lai izdodās!
, 2018-02-28 05:55, pirms 6 gadiem
Malači neveiksmes gadās visiem, galvenais ir analizēt to celoņus un turpināt doties uz priekšu!
Ticu ka būs viss turpmāk labāk!!
Slēpts komentārs: Reeberbahn
Slēpts komentārs: cobham
, 2018-02-28 08:10, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Pēc OS tāda tukšuma un vilšanās sajūta. Lai arī Dukuri centīsies kko pierādīt, tomēr visu pierādīšanu bija jāizliek OS. Tagad tie mači ir mazā vērtē. Bet nu lai veicās, domāju tagadbūs jācīnās par bronzu jo krievs progresē un pārējie arī
Tu visu savu mūžu baidies no krieviem? Stiprinies garā!
, 2018-02-28 08:12, pirms 6 gadiem
Sigulda noteikti ir pelnījusi Pasaules kausa posmu. Taču starptaustiskā federācija(vai varbūt tas ir Zintis Ekmanis?) jau kādus 3 gadus, ja nemaldos, mūs kacina ar līdzīgiem paziņojumiem. Jautājums, kas tas ir?! Kaut kāda amortizācija visiem dīvainajiem lēmumiem pēdējā pusgada laikā, vai tiešām reāla vēlme te rīkot kaut ko? Gazprom ātri vien šo ideju būtu spējīgs nobloķēt! Bet nu.... dzīvosim redzēsim.
, 2018-02-28 08:20, pirms 6 gadiem
Man jau ar liekas ka kamēr oficiāli piešķirts nav, nav ko priecāties. Paskatīsimies. Lai jau veicas.
, 2018-02-28 08:40, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Pēc OS tāda tukšuma un vilšanās sajūta. Lai arī Dukuri centīsies kko pierādīt, tomēr visu pierādīšanu bija jāizliek OS. Tagad tie mači ir mazā vērtē. Bet nu lai veicās, domāju tagadbūs jācīnās par bronzu jo krievs progresē un pārējie arī
Visi progresē un PK nevar vērtēt zemāk kā OS, jo tomēr PK nākas sevi pierādīt ne tikai vienā trasē. Daudz ko jau izsaka fakts, ka trīs OS skeletonā uzvar mājinieks. Ja nebūs ierobežojumi trases piebraukšanai no mājinieku puses, tad nebrīnīšos par progresējošā ķīnieša uzvaru nākamajās OS Ķīnā.
No vienas puses pat ir "patīkami", ka bobslejā vismaz tehnika spēlē milzīgu lomu uzvaras iegūšanai, lai cik nepatīkami tas nebūtu no Latvijas bobslejistu un fanu viedokļa. Bobslejā pagaidām mājinieki nevar paspēt visu tik strauji attīstīt.
, 2018-02-28 08:58, pirms 6 gadiem
Nu nu erty, korejiešiem četriniekos sočos 20 vieta, mājās otrā ...
, 2018-02-28 09:09, pirms 6 gadiem
Julijs - Augusts rakstīja: Nu nu erty, korejiešiem četriniekos sočos 20 vieta, mājās otrā ...
Piekrītu, bet tāpat Vons summā 0,53 sekundes atpalika no Frīdriha. Divniekos Vons nepretendēja uz medaļu.
Līdz ar to attīstība ir gājusi uz priekšu, bet nevar teikt, ka Vonam būtu bijušas pretenzijas uz dominēšanu divniekos vai četrniekos.
Slēpts komentārs: WreckLV
, 2018-02-28 09:28, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: nākamā olimpiāde Pekinā. Skeletona forumos jau runā, ka ķīnieši paņemšot visu pjedestālu, jo laikā, kad brauc citi skeletonisti trasē dosies miljoniem ledus kristālu nanobotu, kas centīsies pieķerties sliecēm. Tad kad tas darīts, nanobotā ieslēgtais kodolreaktors, kas sastāv no 16 polonija un 12 berilija atomiem, rada neitronu plūsmu virzienā uz finišu, kā rezultātā par aptuveni 2 km/h samazinās ātrums.
Runā, ka lejā pa trasi nolaidīšot Sarkano velnu. Pēc Sarkanā velna nošļūciena trasi apsēdīs sūdu mušas, kas ievērojami ietekmēs redzamību.
, 2018-02-28 09:33, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Nedaudz nepatīk, tā Dukura vecākā koncentrēšanās uz brāļiem vien. Varbūt tad lai abi nobrauc vēl Siguldas posmu, ja būs, un lai laiž jaunos vietā.
Drīkst painteresēties kuri ir tie jaunie? Varbūt esmu ko palaidis garām, bet neesmu neko dzirdējis.
, 2018-02-28 09:42, pirms 6 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Drīkst painteresēties kuri ir tie jaunie? Varbūt esmu ko palaidis garām, bet neesmu neko dzirdējis.
Lelde (24), Ivo Šteinbergs (24), Krists Netlaus (19). Ja Dukurs vecākais darbosies un domās tikai par brāļiem, skeletons Latvijā ātri vien izmirs.
Slēpts komentārs: arch122
, 2018-02-28 10:07, pirms 6 gadiem
Malači! Tas priecē. Jo šeit patiesībā ir runa ne tikai par to, vai konkrēti Tomass un Martins startēs vai nestartēs, bet par to vai skeletonam Latvijā būs būt.
Es ceru, ka Dukuru ģimene paliks skeletonā arī pēc tam, kad paši vairs pa trasi neskries. Viņiem ir visas iespējas uzstrenēt jaunos, būvēt kamanas utt.
Lai izdodas!
, 2018-02-28 10:13, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Lelde (24), Ivo Šteinbergs (24), Krists Netlaus (19). Ja Dukurs vecākais darbosies un domās tikai par brāļiem, skeletons Latvijā ātri vien izmirs.
Vai tad viņiem startu trūkst? Katrs savam līmenim un vecumam taču startē? Nu līdz brāļiem vēl tālu,bet lai tik trenējās un būs ok.
, 2018-02-28 10:14, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Lelde (24), Ivo Šteinbergs (24), Krists Netlaus (19). Ja Dukurs vecākais darbosies un domās tikai par brāļiem, skeletons Latvijā ātri vien izmirs.
Nu nu... tā arī nesaki. Ir jau arī kaut kādas robežas, ko viens treneris var kvalitatīvi pavilkts. Prūsis jau arī uz sacensībām nevelk 5 ekipāžas. Domāju, ka nevienam (arī Tev) nav liegts doties un trenēt Leldi, Ivo un Kristu... vai arī atbalstīt viņus finansiāli. Ja reiz tas Tev tā rūp. Ir viegli (bet nepareizi) no malas norādīt uz cilvēku, kurš skeletonā dara jau tā vairāk nekā jebkurš cits un teikt: "Daini, kāpēc Tu nedari vēl vairāk?!" Nav kūl.
, 2018-02-28 10:30, pirms 6 gadiem
Limpompo rakstīja: Nu nu... tā arī nesaki. Ir jau arī kaut kādas robežas, ko viens treneris var kvalitatīvi pavilkts. Prūsis jau arī uz sacensībām nevelk 5 ekipāžas. Domāju, ka nevienam (arī Tev) nav liegts doties un trenēt Leldi, Ivo un Kristu... vai arī atbalstīt viņus finansiāli. Ja reiz tas Tev tā rūp. Ir viegli (bet nepareizi) no malas norādīt uz cilvēku, kurš skeletonā dara jau tā vairāk nekā jebkurš cits un teikt: "Daini, kāpēc Tu nedari vēl vairāk?!" Nav kūl.
Nav jau aizrādījums Dainim vienam, bet federācijai kopumā. Un neviens neapstrīd un nenoniecina to kas ir izdarīts. Tikai rodas pamatoti jautājumi. Bobos un kamanās ir vairākas ekipāžas. Nerunājot par to, ka 4niekos ir vajadzīgi 4. cilvēki. Ir iekšējā konkurence, parādās jaunas sejas, talanti. Ir arī taustāms rezultāts šajās OS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-28 11:05, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Nav jau aizrādījums Dainim vienam, bet federācijai kopumā. Un neviens neapstrīd un nenoniecina to kas ir izdarīts. Tikai rodas pamatoti jautājumi. Bobos un kamanās ir vairākas ekipāžas. Nerunājot par to, ka 4niekos ir vajadzīgi 4. cilvēki. Ir iekšējā konkurence, parādās jaunas sejas, talanti. Ir arī taustāms rezultāts šajās OS.
Pievienojos tiem, kas aktualizē jautājumu par skeletona nākotni Latvijā. Īstenībā to vajadzēja risināt jau pirms gadiem 5-7.

Netlaus, šosezon IBSF rangā ierindojoties 29. vietā ( IBSF | Standings ), ir nodrošinājis nākamsezon Latvijai trīs vietas PK posmos. Tātad, vismaz viens jaunais (Netlaus vai Šteinbergs) varēs startēt kopā ar brāļiem pasaules kausa apritē (nav jau vēl zināms, vai abi Dukuri brauks pilnu sezonu). Šķiet, ka pēcolimpiskajā sezonā mūsu trešajam braucējam nevajadzētu rasties problēmām, lai rangā tiktu TOP 35, kas ļautu arī pasaules čempionātā startēt ar trim braucējiem. Domāju, ka PK posmos Šteinbergs un/vai Netlaus regulāri tiktu pie otrā brauciena, īpaši jau Eiropas trasēs. Augsts līmenis ir arī Interkontinentālajā kausā un Eiropas kausā, un arī tur ir iespējams sakrāt labus ranga punktus, kā arī sacensties ar spēcīgiem pretiniekiem. Man kā skeletona līdzjutējam, kurš nav iekšā "virtuvē", vēl ir zināms tikai 15 gadus vecais Elvis Veinbergs. Viņš janvārī sekmīgi debitēja Eiropas kausā, Insbrukā sasniedzot 14. rezultātu (braucienā zaudēja 0,43 Netlauam).

Dāmām arī nākamsezon Latvijai PK posmos būs tikai viena vieta, kuru, loģiski, aizņems Priedulēna. Jāatzīst gan, ka mūsu jaunās Zunte un Tērauda šosezon vēl ļoti atpalika no PK līmeņa, galvenokārt jau ļoti sliktā starta ieskrējiena dēļ.

Vai Latvijā ir vēl kāds skeletona braucējs, izņemot šos, kurus pieminēju, nezinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-28 11:45, pirms 6 gadiem
lol, skeletona nākotne, skeletons izmirst... Varbūt sporta skolā vajag speciālu skeletona novirzienu, varbūt vispār skeletona skolu atvērt, ko. Vispārizglītojošās skolās mācīt skeletona vēsturi un teoriju, reizi mēnesī brauciens uz Siguldu uz praktiskajām nodarbībām.
Mazo Islandi visi tagad zina futbola sakarā, mazo Latviju zinās skeletona dēļ.
, 2018-02-28 11:53, pirms 6 gadiem
Tas Netlaus drošvien no 5 gadu vecuma mērķtiecīgi trenējas, ne? Pirms skolas treniņš, pēc skolas treniņš. Grupā starp 20 citiem skeletonistiem jau uzreiz bija talantīgākais vai ar darbu izsities?
Drošvien bagātākās Rīgas skolas pārvilina pie sevis provinču labākos skeletonistus..
Nedaudz uztrauc, ka tām skolām interesē tūlītējas uzvaras, mazāk domā par talanta ilgtermiņa attīstību.
, 2018-02-28 11:55, pirms 6 gadiem
tik ap Maiju paziņos Kalendāru nākošajai sezonai
, 2018-02-28 12:04, pirms 6 gadiem
Putekļi nogūlās un viss loģiski turpinās!
, 2018-02-28 12:19, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Tas Netlaus drošvien no 5 gadu vecuma mērķtiecīgi trenējas, ne? Pirms skolas treniņš, pēc skolas treniņš. Grupā starp 20 citiem skeletonistiem jau uzreiz bija talantīgākais vai ar darbu izsities?
Drošvien bagātākās Rīgas skolas pārvilina pie sevis provinču labākos skeletonistus..
Nedaudz uztrauc, ka tām skolām interesē tūlītējas uzvaras, mazāk domā par talanta ilgtermiņa attīstību.
Tūlīt, kāds tevi mēģinās uz sārta sadedzināt par tādām ķecerībām. Dukuri taču tik daudz ir ieguldījuši Latvijas sportā. Nav Dukuru, nav skeletona. 3 olimpiskie cikli-12 gadi. Cik saprotu tikai nesen tās pāris jaunās sejas ir parādījušās. Ja ar visu to, ka tur puslīdz normālā līmenī startē trīs sportisti un ir kkādas sūdzības par finansējumu, tad principā ir skaidrs, kur tas valsts finansējums paliek. Tur pat nav jābūt "iekšā virtuvē" lai saprastu pāris elementāras likumsakarības. Tā virtuve ir kā uz delnas. Šī OS pirmssezona vispār bija cirks. Līdz pēdējam brīdim tika uzturēta it kā intriga, ka ir/būs nežēlīga cīņa ar korejieti par zeltu. Bet reāli tika mēģināts izspiest vēl pēdējo pasaules kausu, kuru korejietim nemaz nevajadzēja. Un arī tas nesanāca.
Slēpts komentārs: Daniel
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.