Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

M. Dukurs: "Negaidīju, ka sezona būs tik veiksmīga"

M. Dukurs: "Negaidīju, ka sezona būs tik veiksmīga"
Martins Dukurs
Foto: AP/Scanpix

Martins Dukurs, kurš aizvadītās nedēļas nogalē kļuva par divkārtēju pasaules čempionu, sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka sezona visvairāk nogurdinājusi psiholoģiski, jo līdzjutēji gaidījuši tikai uzvaras, turklāt papildus slogu radījis arī Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas radītais Supermena tēls.

"Pēc treniņiem šķita, ka rezultāti būs daudz blīvāki, taču mans pārsvars sacensībās bija pārsteidzošs. Pirmajā braucienā bija kļūdas un šķita, ka sāncensība būs sīvāka," sacīja Martins. "Paveicās, ka pēdējie trīs braucieni bija ļoti labi, kas deva šo pārsvaru. Vislabākais bija pēdējais, taču vienmēr var atrast vietas, kur piesieties un ko uzlabot. "

Sportists atzina, ka treniņos savainotā kāja praktiski nelika par sevi manīt: "Uz sacensību laiku ar kāju viss jau bija kārtībā. Paveicās, ka [starp treniņiem un sacensībām] bija brīva diena un pampums mazinājās. Arī fizioterapeits teicami pastrādāja, maksimāli labi sagatavoja kāju sacensībām. Skrienot sāpes nejutu. Ja ļoti būtu sāpējusi, tad otrajā varbūt lietotu pretsāpju līdzekļus, bet viss patiešām bija kārtībā."

"Godīgi sakot negaidīju, ka sezona būs tik veiksmīga. Tikai vienas neveiksmīgas sacensības, bet viss pārējais – necerēti labi. Protams, tas tikai priecē, ka sperts solis uz priekšu. Ir jau jaunas idejas, lai varētu virzīties uz priekšu vēl. Sezona noteikti bija grūtāka psiholoģiski, jo fiziski jutos ļoti labi. To jutu jau vasarā, to parādīja rezultāti gan tad, gan sezonas laikā. No manis gaidīja tikai uzvaras, otrā vieta arī vairs nebūtu bijis tas. Starptautiskās federācijas radītais Supermena tēls, protams, uzlika papildu atbildības nastu un slogu," par sezonu kopumā izteicās Dukurs.

"Noteikti, ka pasaules čempionāts arī sniedza vislielāko gandarījumu, jo tās bija vislielākās sacensības, turklāt sezonas beigās. Konkurenti bija visnopietnāk gatavojušies," uzsvēra Martins. "Liels prieks ir arī par izcīnīto Pasaules kausu, jo tas parāda, cik tu esi vispusīgs – kā tu vari pielāgoties dažādām trasēm pie dažādiem laika apstākļiem. Lai uzvarētu Kanādā, ASV, Vācijā, apsteigtu vietējos sportistus, jābūt vispusīgam."

FIBT veidotais video par M. Dukuru kā Supermenu


, 2012-02-27 22:22, pirms 12 gadiem
Gaidijam un sagaidijam
, 2012-02-27 22:23, pirms 12 gadiem
paldies par pozitīvajām emocijām un veiksmi turpmāk un vēl vairāk veiksmi Tomasam
, 2012-02-27 22:29, pirms 12 gadiem
agrāk skatijos uz Langi bobos un domāju kāpēc vāciešiem var būt tā ka uzvar katrā brauciena, bet latviešiem nē
, 2012-02-27 22:30, pirms 12 gadiem
Pēdējā braucienā PČ Martins varēja notestēt Maximas maisiņa slīdamību...
, 2012-02-27 22:34, pirms 12 gadiem
Latviesiem pasiem savs supermens! Tas priece! Paldies par superveiksmigo un emocijam bagato sezonu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-27 22:44, pirms 12 gadiem
Pats jau ir pieradinājis,ka otrā vieta,tā ir bezmaz vai katastrofa! Vēl ir kur tiekties-olimpiādē Sočos,otrajai vietai(Tomasam protams) par sekundēm 4 ir jāiekabina!
, 2012-02-27 23:12, pirms 12 gadiem
Es gan gaidīju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-27 23:56, pirms 12 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nu ko lai saka tik labu sezonu var vēlēties jebkurš sportists , bet tikai ar smagiem treniņiem un lielu gribasspēku un pārliecību var sasniegt ko tādu.
Martinam ir visas trīs lietas.

Tieši tāpēc viņš ir SUPERMENS.
ev Edža briidinats, diez pa ko?
, 2012-02-28 00:04, pirms 12 gadiem
Martins negaidīja, Latvija sagaidīja!
Paldies, Dukuru trio!
Bravo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-28 07:15, pirms 12 gadiem
Malacis. Bet tie ir nepopulārie sporta veidi. Blakusvāģi, skeletons utt. tur kur maza konkurence, tur jau letiņi var.
, 2012-02-28 08:48, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: žel, ka Martins visos posmos nepaņēma uzvaru.tas tik būtu kkas!
Nākošgad lai ir uz ko tiekties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-28 09:22, pirms 12 gadiem
Kuto, 07:15, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
+3
Malacis. Bet tie ir nepopulārie sporta veidi. Blakusvāģi, skeletons utt. tur kur maza konkurence, tur jau letiņi var.

Atvainojos jaunskungs,kā jums ar prātiņu?Atgādināšu,ka skeletons šobrīd ir olimpiskais sporta veids un līdz ar to konkurence pietiekoši liela.Lielvalstis izgāž milzu naudu ,lai tiktu Martina vietā uz pjedestāla.Aizies Dukuri un mums šis sapnis būs izsapņots un tad izrādīsies.lai nokļūtu tur ,kur šobrīd ir Martins, nav vairs pat reāli.
, 2012-02-28 09:29, pirms 12 gadiem
pat neticās, kas tas ir par latvieti un ka to taisa starp.federācija, lai celtu interesi un savu prestižu, sak, mums ir kas patiešām superīgs, ko jūs nedrīkstat palaist garām! Supermens! Tomass Dukurs!
, 2012-02-28 09:36, pirms 12 gadiem
Cilvēks -zirneklis ,kaut kas neticams un neaptverams. Es pirmo reizi mūžā nakti negulēju ,un gribeju viņu redzēt tiešā ēterā.
, 2012-02-28 11:23, pirms 12 gadiem
Pilnīga dominance - patiesi Skeletona karalis un Supermens.
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.