Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

D. Dukurs: "Vācieši gribēja, lai Krokels trenējas mūsu treniņgrupā..."

Jānis Pārums

D. Dukurs: "Vācieši gribēja, lai Krokels trenējas mūsu treniņgrupā..."
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs Dainis Dukurs pirmdien LTV "Panorāmā" sacīja, ka vācieši gribējuši, lai viņu perspektīvais skeletonists Aleksandrs Krokels trenējas vienā treniņgrupā ar Dukuriem. Tas gan nav realizējies, jo vācu puse atteikusies dot kaut ko arī pretī...

"Arī otrā, sestā un desmitā vieta pasaules sacensībās ir labs sasniegums Latvijai. Martina situācija gan ir nedaudz atšķirīga - viņš visu sezonu ar lielu atrāvienu brauca visiem pa priekšu, izņemot Kēnigzē, tāpēc arī visi gaidīja [Martina uzvaru kā] pašsaprotamu vietu, bet tā nevienam nav rezervēta. Tik viegli tas nenāk, atbildības sajūta ir liela," par Martina panākumiem sacīja Dainis Dukurs.

Raksturojot konkurentu iespējas un resursus Dukurs izteicās: "Mūsu resursi, salīdzinot ar britiem, krieviem un vāciešiem. [Vācu kompānija] FES vismaz miljonu investē tehnikas sagatavošanā gan bobiem, gan skeletoniem. Tas cipars pat ir lielāks. Summu vācieši nekad līdz galam nav pateikuši. Krievu ciparus pat bail nosaukt. Viņiem šobrīd Ieriķos vienā noliktavā stāv 20 bobi. Paši krievi šobrīd ir citur ar saviem labākajiem bobiem, bet vēl 20 kvalitatīvi bobi ir rezervē. Latvijas komandai ir tik cik ir, un vēl daži bobi Siguldā, ar ko jaunie mācās braukt."

"Interesanti, ka šoreiz [pasaules čempionātā] bija pirmā reize, kad pie manis pienāca cilvēks, kas strādā FES un atbild tieši par skeletonu ražošanu. Parasti, kad centos viņu sveicināt, viņš novērsās, bet šī bija tā reize, kad viņš man paspieda roku. Viņš man arī teica: "Varbūt jūs paņemsiet Aleksandru Krokelu savā treniņgrupā, lai patrenējas ar jums. Viņš mums jauns, perspektīvs". Teicu – labi, bet jūs mums iedodiet vienu skeletonu, es iedošu savējo, paskatīsimies, kas otra lācīša vēderā. Tad viņš teica: "Nē, nē, lai paliek kā ir"," smaidot piebilda Dukurs.

Pilna saruna ar Daini Dukuru LTV Panorāmā

Izmantotie resursi:
ltvzinas.lv

 +26 [+] [-]

, 2012-02-27 23:30, pirms 12 gadiem
Njaa vācieši gan ir baigie "gudrīši" grib lai Krokels trenējas ar mums, bet pretī gan neko nedos, sagribēja, Latvieši jau arī nav stulbi, kā to iedomājās Vācieši. Bet vienalga trenētos vai netrenētos tas viņam neko nedotu, jo uz šo brīdi brāļi Dukuri ir skeletona karaļi

 +31 [+] [-]

, 2012-02-27 23:31, pirms 12 gadiem
Varenā Vācija jautā pēc palīdzības Dukuriem, tas vien izceļ to cik daudz viņi ir sasnieguši!

  +4 [+] [-]

, 2012-02-27 23:33, pirms 12 gadiem
Justifiable rakstīja: Varenā Vācija jautā pēc palīdzības Dukuriem, tas vien izceļ to cik daudz viņi ir sasnieguši!
varenā vācija meklē iespējas spiegošanai, neapzinoties, ka tad viņiem jāklonē arī Martins, Tomass un Dainis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-02-27 23:47, pirms 12 gadiem
Vācieši vienmēr ir bijuši un būs snobi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-02-28 00:35, pirms 12 gadiem
Latvijā nevar izveidot sistēmu, jo savādāk attiecīgie onkuļi nesaņems piķi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-02-28 02:58, pirms 12 gadiem
Vāciešiem savi gadiem izfiltrēti gājieni, bet nu Dukuri nav naivuļi, kas uz tiem paķersies! Visiem latviešiem visās jomās vajadzētu būtu tādiem kā Dukuriem - ar savu vērtību, tās apzināšanos, ar savu gribu, ar spēku un ar domu nākotnē!!! Un tad visa Latvija zels!

  -3 [+] [-]

, 2012-02-28 07:52, pirms 12 gadiem
te tads naids virmo komentāros smiekliigi esat

  +5 [+] [-]

, 2012-02-28 08:06, pirms 12 gadiem
gurgucis rakstīja: te tads naids virmo komentāros smiekliigi esat
Bet var būt vienkārši faktu konstatācija?

  -2 [+] [-]

, 2012-02-28 09:01, pirms 12 gadiem
markuss13 rakstīja: vajag tak tam futbolam nonemt naudu tapat nekadas jegas no vina nau pa velti naudu tere nekadi sasniegumi vieni zaudejumi un iesaku basketbolam ari nonemt veel mums biatlons nav vajadziks sleposana latvia ir reali tris sportaveidi kam vajag naudu parejie nevelk dodat hokejam,, florbolam,, un skeletons,bopslejs, viss parejie lai pierada ka vini kaut nedaudz ir pelnijusi
Kāpēc tu domā ka kādam sporta veidam valsts kaut ko dod?

  +1 [+] [-]

, 2012-02-28 09:03, pirms 12 gadiem
Iesaku Dainim izlasīt šo nepateicīgo krievu interviju laikrakstā " Sport-express"http://www.sport-express.ru/newspaper/2012-02-27/13_2/
Tur Dukuriem Tretjakovs pārmet,ka šim iesmērēts nekvalitatīvs skeletons.Tiesa,tā intervija bija pēc olimpiādes,bet raksts par šīs sezonas notikumiem.Krievu žurnālisti māk sapīt šīs lietas,jo lai nebūtu tikai jāslavē,iemet arī kādu akmeni Dukura dārziņā.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-28 09:04, pirms 12 gadiem
jā, un vācieši lai iedod Rubenim savas brīnumslieces apskatīt... uz kādu nedēļu vai divām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-28 09:22, pirms 12 gadiem
Unikāli panākumi.Tiešām tas Martins ir SUPERMENS.Kaut kāds lidojošais zirneklis- cilvēks.Neticami.2.1 sek pārsvars.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-28 09:36, pirms 12 gadiem
Atvainojos par nezināšanu, bet vai aiz brāļiem Dukuriem mums vēl kaut kas ir vai skeletons tikai turās uz brāļiem. Dzirdējis esmu tikai par vienu meiteni. Jautājums vai tiek gatavota jaunā maiņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-02-28 10:47, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: tikai kārtējo reizi pārliecinos, ka vācieši ir pilnīgas tuparilas.tik pat tupa tauta kā kr**vi
nu tupakus par latviesiem gan nav iespejams atrast, gadu gadiem gruz naudu basketbola, bet tiem sporta veidiem , kuros ir panakumi, viss turas uz vecaku pleciem........un ar basketbola mafiju neviens pat nemegina cinities.......un tas ka tika pielauts sis sudainais referendums, kartejo reizi pierada , kadi mikstie mes latviesi esam.........

     [+] [-]

, 2012-02-28 12:14, pirms 12 gadiem
Šahs rakstīja: Atvainojos par nezināšanu, bet vai aiz brāļiem Dukuriem mums vēl kaut kas ir vai skeletons tikai turās uz brāļiem. Dzirdējis esmu tikai par vienu meiteni. Jautājums vai tiek gatavota jaunā maiņa.
Ir Lelde Priedulēna, brauca jau pasaules kausā, nupat tika pirmajā divdesmitniekā, ir jauns džekiņš Dāvis Dreimanis, jaunatnes olimpiādē brauca, Dainis Dukurs esot izveidojis treniņgrupu, kur briest vēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-02-28 15:44, pirms 12 gadiem
Droši vien vācieši tikaai pajokoja un tagad Dukurs te stāsta kaut ko valsts televīzijā, kamēr FES smejas vēderu turēdami par tādu dunduku.... Vnk jau nobesījusi tā latviešu mazvērtības kompleksošana, ka uz katra stūra kaut kādi vācieši jāpiesauc vai kas, kam vairāk naudas vai vēl kā... Es kaut kā nemanu, ka LV labklājības ministrija žēlotos, ka viņiem nav miljardi budžetā, kamēr krieviem, vāciem, amerikāņiem ir, jo jāsalīdzina arī valstu iespējas pēc lieluma un naudas, kas tur grozās u.t.t.

Ne jau nu vāci tagad baigi grib kaut ko te špikot, jo nu nav tā tehnika mums labāka, Dukuram jaunākajam ir izcils starts un ļoti laba braukšana, kas ir reta komponente un viss... Būtu tik izcils stars kādam labam vācu braucējam un rastos i mums problēmas. Tas ar viss. Bet Dukurs te stāsta par varenajiem letiņu jaunizgudrojumiem un kā tie ļaunie vāci tik visu laiku cenšas kaut ko nošpikot vai viltīgi kaut kur ielīst.... smieklīgi

     [+] [-]

, 2012-02-28 15:48, pirms 12 gadiem
Tādi Dukuri vai bobslejisti jau uz maizes un ūdens vien nedzīvo un priekš Latvijas dzīvo ļoti labi... Protams, ka viņi nesaņem tādu naudu kā vācieši vai vēl kāds, bet te jau arī mums nav k-kāda lielvalsts un Dubajas ekonomika.... arī sētnieks Latvija nesaņem tik daudz cik vācietis, bet nez vai vācietis ies un slepus mēģinās letiņa sētnieka slotu atņemt, lai tur k-ko pētītu... Vienīgais, kur mēs vinnējam ir talants un Dukura fiziskie dotumi + darba spējas un vācieši to ļoti labi zin, viņiem naf** nevajag mūsu skeletonu pētit, kamēr tādam Dukuram, protams, ka tik padaj!

     [+] [-]

, 2012-02-28 15:56, pirms 12 gadiem
Mumins rakstīja: Ir Lelde Priedulēna, brauca jau pasaules kausā, nupat tika pirmajā divdesmitniekā, ir jauns džekiņš Dāvis Dreimanis, jaunatnes olimpiādē brauca, Dainis Dukurs esot izveidojis treniņgrupu, kur briest vēl.
Tikai tagad izveidota treniņgrupa? Nav tā kā par vēlu. Ko visu laiku darīja?

     [+] [-]

, 2012-02-28 16:30, pirms 12 gadiem
mazvērtības komplekss ir uzskatīt, ka mēs esam maza tauta, no kuras nav vērts un iespējams mācīties, ka vareni ir vācieši un ka vāciešiem no mums neko nevajag. uzskatīt visus apkārt par briesmīgi krutiem un gudriem, sevi tajā pašā laikā noliekot par mazu un nevērtīgu- tas ir mazvērtības komplekss.

     [+] [-]

, 2012-02-28 17:31, pirms 12 gadiem
pikolo rakstīja: mazvērtības komplekss ir uzskatīt, ka mēs esam maza tauta, no kuras nav vērts un iespējams mācīties, ka vareni ir vācieši un ka vāciešiem no mums neko nevajag. uzskatīt visus apkārt par briesmīgi krutiem un gudriem, sevi tajā pašā laikā noliekot par mazu un nevērtīgu- tas ir mazvērtības komplekss.
Nē, tas nav mazvērtības komplekss. Tā ir realitāte. Mazvērtības komplekss ir tukši dižoties ar neko, uzskatot, ka tas kaut kas ir.... tā vietā, lai vnk priecātos par panākumiem un uzsvērtu to, ka Martins ir malacis.

Vāciešiem kaut ko no mums vajag- to, lai Martins krīt vai startē briesmīgi un tas arī viss, nu un varbūt kādus treniņknifus uzzināt, bet arī tas tā. Tehniku viņiem toč nevajag, jo pie Martina starta un braukšanas viņš tāpat ir ar vācu šļūcamo laidīsies lejā gana labi... Tāpēc jau viņi savu skeletonu mums nedeva, naf** viņiem vajag savu tehniku pa labi un kreisi izdāļāt.

Un 99 no 100 gadījumiem nevienam tiešām no mums neko nevajag, jo mēs esam mazi un pasaules līmenī nenozīmīgi. Mazvērtības komplekss ir drīzāk dižoties pa visu pasauli ar to 1 lietu no 100, ko kādam vajag par to cik mēs kruti un cik mēs šādi tā vietā, lai vnk turpinātu strādāt un varbūt panāktu to, ka ir 2 vai 3 lietas jau ko no mums pasaulē vajag.

Tas ir tāpat kā atceros viens čalis Čehijā čehu priekšā dižojās ar to, ka mums ir tāda un tāda basketbola izlase, kas jūs sasitīs un pazemos u.t.t. Un pēc tam čehi nospēlēja ar mums un vinnēja, bija tā pāris gadus atpakaļ. Un tad tas čalis spļaudījās. Būtu viņš džekiem vnk pateicis, ka pie mums basketbols ir populārs sports, daudzi ar to nodarbojas un seko līdzi izlases gaitām, tiem džekiem paliktu pāri pozitīvs iespaids par mūsu faniem arēnā (spēlējām izbraukumā) un līdzjušanu, bet citādi gailis izlielīja neko.... un čehi tik pasmējās par mazvalstiņas dižošanos...

     [+] [-]

, 2012-02-28 17:34, pirms 12 gadiem
Tāpat arī tagad, varam blaut ''jo mūsējie ir pasaules skeletona elite'', kamēr patiesībā skeletona elite ir tikai Martins aiz kura jaunatnes nav. Aizies prom Martins un tad varesim par skeletona ''eliti'' priecāties 20tajās vietās... kā nav starta, nav ari rezultātu. Bobos mums brauc viduvējības ar viduvēju tehniku, bet tur mēs jau gadiem esam starp elites vīriem, jo tur apakšā nav tikai viena džeka mežonīgs talants un tēvs, kam uz vidu pārējo pof**, izņemot dižošanos par to kā varenie vācieši viņa ''skeletona eliti'' spiego. Kur ir jaunā un daudzsološā skeletona paaudze? Kur ir Siguldas trases rekonstrukcija?

     [+] [-]

, 2012-02-28 19:28, pirms 12 gadiem
Ir tā ar tiem jaunajiem skeletonistiem. Iespēja jau ir ik vienam nākt un trenēties, tikai jānāk iekšā ar savu naudu, tas ir jānopērk skeletons, slidas utt. Arī naudu braukšanai uz posmiem vajag, jo tikai Siguldas trasē braucot, par čempionu nekļūsi!

     [+] [-]

, 2012-02-28 19:40, pirms 12 gadiem
Bet ''lielajās'' valstīs ir tā, ka atnāk jauns un perspektīvs sportists, un viņš jau ir iekšā tajā vagonā, kas ved uz panākumiem, un pašam ir jādomā tikai par sevis pilnveidošanu.

     [+] [-]

, 2012-03-07 22:05, pirms 12 gadiem
Germany shot