Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Brāļi Dukuri lūkos papildināt Latvijas medaļu krājumu pasaules čempionātā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Brāļi Dukuri lūkos papildināt Latvijas medaļu krājumu pasaules čempionātā
Tomass un Martins Dukuri. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Ceturtdienas rītā pulksten 11:00 pēc Latvijas laika Vācijas trasē Altenbergā sāksies pirmais brauciens pasaules čempionātā skeletonā vīriešiem, kurā par augstām vietām cīnīsies brāļi Martins un Tomass Dukuri. Sacensību tiešraide kanālā LTV7.

Pirmos divus braucienus vīru skeletonisti aizvadīs ceturtdienas rītā, bet ar trešo un ceturto braucienu sacensības noslēgs piektdien 14:00. Latvija būs pārstāvēta arī dāmu skeletona sacensības, kas sāksies piektdien – debiju pasaules čempionātā piedzīvos nepilnus 20 gadus vecā Dārta Zunte.

Latvijas skeletonistu starti PČ Altenbergā

DatumsLaiks (LV)Sacensības
27.02.11:00Vīrieši (1. un 2. brauciens)
28.02.10:30Sievietes (1. un 2. brauciens)
28.02.14:00Vīrieši (3. un 4. brauciens)
29.02.10:30Sievietes (3. un 4. brauciens)

Pasaules čempionāta norises vietā Altenbergā Martins Dukurs un Tomass Dukurs ieradušies labā noskaņojumā. Pirms divām nedēļām Siguldā jaunākais brālis Martins kļuva par Eiropas čempionu un devīto reizi karjerā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, savukārt 39 gadus vecais Tomass pirmo reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla, finišējot otrajā vietā.

Sarežģītajā Altenbergas trasē mājinieku priekšrocības gan, protams, būs Vācijas skeletonistiem. Izlases nominālais līderis Aksels Jungs Eiropas čempionātu Siguldā izlaida, lai trenētos pasaules čempionāta trasē. Viens no galvenajiem pretendentiem uz medaļām būs talantīgākais vāciešu skeletonists Fēlikss Keizingers, kurš savā debijas Pasaules kausa sezonā ieņēma ceturto vietu. Uzreiz aiz tautieša ierindojās pieredzējušais Aleksandrs Gasners, bet uz pasaules čempionātu Vācijas pirmajā izlasē atgriezies 28 gadus vecais Kristofers Grothērs, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieņēma astoto vietu, bet šosezon triumfēja Interkontinentālā kausa kopvērtējumā.

No joprojām aktīvajiem skeletonistiem pasaules čempionātos uzvarējis tikai Martins Dukurs un krievs Aleksandrs Tretjakovs, savukārt olimpiskajam čempionam un 2018. gada Pasaules kausa ieguvējam Sunbinam Junam pie PČ zelta vēl nav izdevies tikt – korejieša rēķinā viena sudraba un viena bronzas godalga, kas izcīnīta pagājušogad Vistlerā.

Kanādas trasē ļoti tuvu tam, lai pēc divu čempionātu pārtraukuma atgrieztos uz goda pjedestāla, bija Tomass. Vecākais brālis pēc pirmās sacensību dienas bija trešais, bet taču neveiksmīgi pēdējie divi braucieni atstūma Tomasu uz piekto pozīciju, priekšā palaižot Junu un Grothēru. Sudraba medaļu izcīnīja krievs Ņikita Tregubovs, kuram šī sezona ir pagalam neizdevusies, bet visos četros braucienos ātrākais bija Martins, svinot uzvaru.

Iepriekšējo piecu pasaules čempionātu medaļnieki

GadsTrase1. vieta2. vieta3. vieta
2019.VistleraM. Dukurs (LAT)Ņ. Tregubovs (RUS)S. Juns (KOR)
2017.KēnigszēM. Dukurs (LAT)A. Jungs (GER)Ņ. Tregubovs (RUS)
2016.ĪglsaM. Dukurs (LAT)A. Tretjakovs (RUS)/S. Juns (KOR)-
2015.VinterbergaM. Dukurs (LAT)A. Tretjakovs (RUS)T. Dukurs (LAT)
2013.SanktmoricaA. Tretjakovs (RUS)M. Dukurs (LAT)S. Čudinovs (RUS)

Altenberga gan brāļiem Dukuriem nav bijusi starp parocīgākajām trasēm. Iepriekšējoreiz šajā trasē uz goda pjedestāla kādā no Pasaules kausa posmiem 36 gadus vecais Martins kāpis pirms trim sezonām, izcīnot otro vietu, bet nākamajos divos startos latvietim piektā un septītā vieta. Savukārt Tomasam 2015. gadā izcīnītā otrā vieta ir vienīgais pjedestāls Altenbergā – iepriekšējās divās sezonās vecākajam brālim sestā un desmitā vieta.

Pagājušogad Altenbergā notikušajā PK posmā ātrākais bija Tretjakovs, otro vietu ieņēma Juns, bet bronza tika Tregubovam. Vēl vienu sezonu pirms tam Tretjakovs un Juns bija mainītās pozīcijās, savukārt trešais finišēja Grothērs, kurš Altenbergā ticis pie savas karjeras vienīgās uzvaras kādā no Pasaules kausa posmiem, to paveicot 2016./17. gada sezonā.

Tīkotāju uz vietu trijniekā ir gana daudz. Pēdējos treniņbraucienos ātrākie pa reizei bija Tretjakovs un Tregubovs, bet brāļiem Dukuriem, pietaupoties uz starta rēķina, dažādi rezultāti – Martinam tie bijuši starp zemākajiem, savukārt Tomass ar vienu no lēnākajiem starta laikiem pēdējā treniņā bija ceturtais ātrākais.

Latvijas pārstāvji jau vienu reizi šajā pasaules čempionātā Altenbergā uz goda pjedestāla ir kāpuši – pagājušonedēļ Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis izcīnīja bronzas godalgas bobsleja divnieku sacensībās. Martins pirmajā braucienā kā pirmais no spēcīgāko grupas startēs ar ceturto numuru, bet Tomasam ticis desmitais numurs. Kopā sacensībām pieteikti 32 skeletonisti.

PK skeletonā vīriešiem, 2019./20. gada sezonas kalendārs

DatumsTraseUzvarētājs
8.12.Leikplesida (ASV)A. Jungs (Vācija)
13.12.Leikplesida (ASV)A. Tretjakovs (Krievija)
5.01.Vinterberga (Vācija)S. Juns (Dienvidkoreja)
10.01.Laplaņa (Francija)A. Tretjakovs (Krievija)
17.01.Īglsa (Austrija)M. Dukurs (Latvija)
24.01.Kēnigszē (Vācija)A. Tretjakovs (Krievija)
31.01.Sanktmorica (Šveice)M. Dukurs (Latvija)
15.02.EČ Sigulda (Latvija)M. Dukurs (Latvija)
27.02.-28.02.PČ Altenberga (Vācija)
Slēpts komentārs: zaxx

  +5 [+] [-]

, 2020-02-26 18:47, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: PČ bet sacenes notiek pēcpusdienā darba dienā ,ko tik tupu tikai vācieši var izdomāt..
Tā vienmēr ir bijis jo sestdien un svētdien bobi.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-26 22:20, pirms 4 gadiem
Let the Games begin...
Slēpts komentārs: sliece112

  +2 [+] [-]

, 2020-02-27 04:14, pirms 4 gadiem
sliece112 rakstīja: Skeletons ir vērša sū-s. Tāpat kā kamaniņas.
tāpat kā tavs viedoklis

  +3 [+] [-]

, 2020-02-27 06:42, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: PČ bet sacenes notiek pēcpusdienā darba dienā ,ko tik tupu tikai vācieši var izdomāt..
Gan jau tāpat kādi 70 tūkstoši atnāks klātienē vērot.

     [+] [-]

, 2020-02-27 10:57, pirms 4 gadiem
Šodien daudzmaz temperatūra turēsies, rīt šortenēs varēs šļūkt pa reni.