Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Krievija pārsteigta par skeletonistu atstādināšanu un apstrīdēs IBSF lēmumu

Agris Suveizda

Krievija pārsteigta par skeletonistu atstādināšanu un apstrīdēs IBSF lēmumu
Aleksandrs Zubkovs
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs sarunā ar ziņu aģentūru TASS sacīja, ka federācija mēģinās panākt skeletoniem piespriestās atstādināšanas atcelšanu un izmantos tiesības pieprasīt atsevišķu, no Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) neatkarīgu noklausīšanos.

Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs: "Mani ļoti pārsteidza tā steiga, kādā starptautiskā federācija [IBSF] pieņēma lēmumu atstādināt mūsu sportistus. Viss ir tāpat, kā bija jau pagājušajā sezonā, kad decembra beigās mūs jau uz kādu laiku atstādināja. Pašlaik nekādu vainas pierādījumu nav, tādēļ mūsu sportisti bija jāpielaiž starptautiskajām sacensībām.

Ceram, ka IBSF rīkosies tāpat kā pagājušajā sezonā, kad pēc visu mūsu sportistu uzklausīšanas lēmums tika atcelts. Uzreiz pēc šā Pasaules kausa posma [Vistleras trasē Kanādā] izlidošu uz Maskavu, kur tikšos ar mūsu sporta vadītājiem. Un pēc tam uzreiz došos uz IBSF, kur mēģināsim panākt mūsu sportistu drīzu atgriešanos. Izdarīsim visu, lai tas notiktu līdz nākamajam Pasaules kausa posmam, kas [8. decembrī] notiks Vinterbergā."

Līdzīgās domās ir arī Krievijas vicepremjers un bijušais sports ministrs Vitālijs Mutko: "Starptautiskā slēpošanas federācija [FIS] lēma neatstādināt krievus, jo [viņu diskvalifikācijas spriedumā] nav pamatojuma daļas. Starptautiskajai bobsleja un skeletona federācijai tā acīmredzot nav nepieciešama. Lai IBSF prezidents paskaidro, par ko ir atstādināti skeletonisti. Šī situācija parāda federācijas patstāvību un tās attieksmi pret sportistiem, kuri šobrīd atrodas otrpus okeānam. Mums ir izstrādāta aizsardzības līnija, iesniegsim apelāciju un nepieciešamības gadījumā izmantosim civiltiesu."

Krievijas bobsleja un skeletona izlases galvenais treneris Daņils Čebans: "Par šo lēmumu uzzinājām uzreiz pēc rīta noslēdzošā treniņbrauciena un pirms paša Pasaules kausa posma izlozes komandu kapteiņu sanāksmē. Šodien runāsim ar advokātiem, kuri aizstāvēja mūsu tiesības SOK noklausīšanās laikā, un pieņemsim lēmumus par tālākām darbībām."

Atgādinām, ka Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija pieņēma lēmumu krievu skeletonistiem Aleksandram Tretjakovam, Jeļenai Ņikitinai, Marijai Orlovai un Olgai Potiļicinai piespriest pagaidu diskvalifikāciju no starptautiskām sacensībām. Iepriekš visi četri skeletonisti saņēma mūža diskvalifikāciju no olimpiskajām spēlēm, bet viņu rezultāti Soču olimpiskajās spēlēs tika anulēti. Pārējie krievu skeletonisti IBSF sacensības neboikotēs un dosies trasē.

Izmantotie resursi:
Федерация бобслея России потребует от IBSF...
Федерация бобслея России после отстранения...
Мутко: отстранение скелетонистов перед стартами...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-11-24 12:33, pirms 6 gadiem
Stulbie vates visu laiku par kko pārsteigti, nepatiesi apvainoti, apbižoti utt. jēriņi, bļ*

     [+] [-]

, 2017-11-24 12:34, pirms 6 gadiem
Tā arī būs. Pakratīs ar pirkstu atkal un ļaus močīt. Krievija ir pārāk spēcīgs spēlētājs NIŠAS sporta veidā, lai viņus tā vienkārši sūtītu pirst.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-24 12:36, pirms 6 gadiem
Un galvenais, ka Zubkovs baigi pārsteigts, laigan zin , ka pašam tūlī dirsā būs un atņems OS zeltu. Bet nē nu var jau saprast krievus, ja melo , tad melo līdz galam, ar pārliecību visu laiku, bet visu laiku tik un tā nākas aplauzties..

  +1 [+] [-]

, 2017-11-24 12:52, pirms 6 gadiem
Vienīgais veids kā apstrīdēt ir nemaksāt ( vai maksāt vairāk)
Renes sports butu intresants bez to zimnaja un gazprom reklāmām , "sankcijas" sekos

  +4 [+] [-]

, 2017-11-24 12:52, pirms 6 gadiem
Nu tā pašu krievu nostāja jau ir pretrunu pilna. Tipa krievi ir atzinuši, ka dopinga programma bij (tiesa neatzīst, ka tā bij valsts organizēta, visu vainu mēģinot uzvelt vienam vienīgam Rodčenko), bet tajā pašā laikā kā kādu diskvalificē, tā saka, ka netaisnība, neviens nav lietojis utt. Pēc krievu versijas sanāk, ka Rodčenko bija izvērsis valstī plašu dopinga programmu, bet tajā pašā laikā dopinga lietotāju valstī nav. Ja bij dopings, tad kur ir tie sazāļotie, kur ir viņu cīņa ar to? Cik paši krievi ir noķēruši tos Rodčenko sazāļotos un diskvalificējuši? (kkādi karjeru jau beiguši kadri vai lejasgala sportisti neskaitās). Kur ir? Pēc viņu teorijas sanāk, ka "Jā, bij mums te dopings visās malās, bet nu vainīgais ir aizmucis uz ASV, tagad viss ir tirs un balts un ko jūs mums te vispār piekasāties...sūdzēsim jūs tiesā). Vareni.
Slēpts komentārs: PraporšiksPingvins3

  +5 [+] [-]

, 2017-11-24 14:25, pirms 6 gadiem
Apelācijas iesniegums būšot ļoti īss: Kas netic mūsu nevainībai, lai dzīvo bez gāzes, bez rubļiem un bez vodkas!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-24 15:55, pirms 6 gadiem
Loģiski ka pārsteigta, visiem iemaksāts, viss nokārtots un te pēkšņi uzmetiens. Ņe po paņjaķijam, tā teikt.