Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Krievijas izlases treneris: "Tretjakovs gatavs pierādīt savu pārākumu Pasaules kausā"

Rolands Eliņš

Krievijas izlases treneris: "Tretjakovs gatavs pierādīt savu pārākumu Pasaules kausā"
Aleksandrs Tretjakovs
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas bobsleja un skeletona izlases galvenais treneris Danils Čabans norādījis, ka no olimpiādes diskvalificētie skeletonisti Aleksandrs Tretjakovs un Jeļena Ņikitina tāpat gatavojas piedalīties Pasaules kausa izcīņas nākamajā posmā.

Vakar publicētais SOK lēmums anulējis Aleksandra Tretjakova un Jeļenas Ņikitinas rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs un diskvalificējis viņus abus, kā arī vēl divas skeletonistes no nākamajām olimpiādēm, taču SOK diskvalifikācija neattiecas uz citām sacensībām, proti, par pielaišanu Pasaules kausam, kura nākamais posms nedēļas nogalē notiks Vistlerā, Kanādā, lems IBSF.

IBSF paziņojusi, ka iepazinusies ar SOK lēmumu un drīzumā (tuvāko dienu laikā) tiks skaidrībā par savu atbildi. Taču skeletona sacensības ir jau pavisam drīz, un pagaidām Tretjakovs un Ņikitina Vistleras trasē aizvada oficiālos treniņus, un Krievijas skeletona izlases galvenais treneris Danils Čabans izteicies, ka PK posmā viņa sportisti cer pierādīt savas spējas.

„No rīta Jeļena un Saša, protams, bija sarūgtināti un pirms pirmajiem treniņiem satraucās, taču otrajos treniņbraucienos jau izmeta visas domas no galvas un kārtīgi pastrādāja. Domāju, ka līdz sacensību sākumam viņi pagūs psiholoģiski atgūties. Tretjakovs un Ņikita ir gatavi piedalīties un pierādīt savu pārākumu,” sacīja Čabans.

„Mums bija izlases sapulce, kurā apspriedām visu notikušo,” turpināja Čabans. „Principā jau no mums nekas nav atkarīgs. Kad gājām uz noklausīšanos, tad nekādas konkrētas pretenzijas pret nevienu sportistu netika izvirzītas. Kustība jau notiek pret mūsu valsti, nevis kādu konkrētu sportistu. Pirmie bija slēpotāji, tagad tika pie mums, pēc tam sodīs vēl kādu. Tretjakova un Ņikitinas konkurentu reakcija? Viss kā iepriekš: daži jūt līdzi, daži klusībā priecājas.”

Skeletona sacensības sievietēm Vistlerā gaidāmas jau rītvakar 20:00 pēc Latvijas laika, kamēr parīt tajā pašā laikā notiks vīriešu sacensības. Starptautiskā slēpošanas federācija (FIS) jau devusi precedentu IBSF nesteigties ar SOK diskvalificēto sportistu nepielaišanu savām sacensībām, turklāt FIS bija krietni vairāk laika izvērtēt situāciju un iepazīties ar SOK komisijas sniegto informāciju.

Krievijas skeletonistu piedalīšanās PK treniņos arī pēc SOK diskvalificējošā lēmuma nav izpelnījusies pozitīvas atsauksmes dažu citu sportistu vidū. ASV skeletoniste Keitija Ūlandera, kura Ņikitinas diskvalifikācijas dēļ, visticamāk, iegūs Soču bronzu sarunā ar ESPN paudusi šādu viedokli: „Šobrīd man grūti noskatīties, kā Ņikitina turpina piedalīties sacensībās. Taču cenšos koncentrēties uz tām lietām, kurām es ticu, un cenšos izbaudīt sezonu. Pēc SOK lēmuma es saņēmu īpašu enerģijas lādiņu. Gandrīz kā akmens nokrita man no pleciem, tagad vēlos iegūt goda pjedestālu jau uzreiz sacensībās un piedzīvot mirkli, kas man iepriekš paslīdēja garām.”

Savukārt Krievijas skeletona un bobsleja izlases bijušais galvenais treneris Villijs Šnaiders, kurš bija atbildīgs par izlases rezultātiem arī Soču spēlēs, izteicies, ka šis nav labākais brīdis, kad novelt vainu uz sportistiem.

„Esmu pārliecināts par vienu,” sacīja Šnaiders. „Šie skeletonisti ieguldīja visus savus spēkus un dara to ne tikai sevis, bet arī savas valsts dēļ. Un būtu visai skumji, ja viņu dzīves tiktu sagrautas bez visu iemeslu noskaidrošanas un konkrētām atbildēm uz visiem jautājumiem. Šis nav labākais brīdis, kad visu atbildību novelt uz sportistiem.”

„Man nav, ko teikt, grūti mūsdienās tikt skaidrībā par savu pozīciju,” turpināja Šnaiders. „Man visu laiku vaicā, vai SOK lēmums ir taisnīgs, vai sportisti tiešām ir vainīgi. Taču jautājums ir pavisam cits. Pirmkārt, vai ir reāli pierādījumi? Un, otrkārt, vai sportistam ir jānes atbildība par to, kas notiek ar viņa dopinga provi pēc tam, kad viņš to nodevis? Vai tiešām par atbildīgo jāuzskata sportists?”

Jāatgādina, ka Krievijas puse tikusi apsūdzēta sistēmātiskā un valsts atbalstītā anti-dopinga programmas pārkāpšanā, kas sevī iekļāva arī analīžu paraugu slepenu samainīšanu pret „tīriem un iepriekš sagatavotiem” paraugiem, kas tādējādi ļāva vairākiem sportistiem izvairīties no savu īsto dopinga analīžu pārbaudes.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/other/ne...
U.S. skeleton racer Katie Uhlaender may get her...
https://www.championat.com/other/ne...

1 2 36 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2017-11-23 18:24, pirms 6 gadiem
Jau redzējām viņa "pārakumu" iepriekšējos posmos

  +6 [+] [-]

, 2017-11-23 18:27, pirms 6 gadiem
Sūkāšana ir viņa disciplīna

 +15 [+] [-]

, 2017-11-23 18:30, pirms 6 gadiem
Tie krievu gudrinieki grib, lai diskvalificē visu valsti, kas ir atbildīga par šo visu, nevis konkrētus sportistus? Var jau arī tā. Katrā ziņā tā pukstēšana par pierādījumu trūkumu un domāšana/ticēšana, ka šī ir "kustība pret viņu valsti" ir apbrīnas vērta.

  +8 [+] [-]

, 2017-11-23 18:47, pirms 6 gadiem
neeeee rakstīja: Tie krievu gudrinieki grib, lai diskvalificē visu valsti, kas ir atbildīga par šo visu, nevis konkrētus sportistus? Var jau arī tā. Katrā ziņā tā pukstēšana par pierādījumu trūkumu un domāšana/ticēšana, ka šī ir "kustība pret viņu valsti" ir apbrīnas vērta.
Kremļboti un nacionalizētie TV kanāli labi skalo smadzenes.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-23 18:57, pirms 6 gadiem
Cik mēnešus pēc doping/oly games, šis vatņiks nestartēja sacensībās?
Šķiet kādus 6-7. Šķiet pa to laiku viss dopings arī izvadījās no viņa.
Ja vien nebija sāls daudzums 18 kārtīgi vairāk, nekā cilvēka ķermenis spēj panest...

  +6 [+] [-]

, 2017-11-23 18:59, pirms 6 gadiem
Nabaga krieviņi, atkal visa pasaule sazvērējusies pret viņiem! Diez kādēļ?

  +3 [+] [-]

, 2017-11-23 19:00, pirms 6 gadiem
Viņš labākajā gadījumā sūkās ledu...

  +4 [+] [-]

, 2017-11-23 19:01, pirms 6 gadiem
Tā ir klaunāde ... vienkārši bezjēdzība!
Šobrīd droši vien Ivo Ferriāni no krievu puses tiek solīti 4 pilni čemodāni ar bagsiem $$$ , lai viņam būtu uzsmidzināt uz SOK lēmumu!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-23 19:02, pirms 6 gadiem
Nu davai, tikai bez šmugulēšanās šoreiz...😎

  +5 [+] [-]

, 2017-11-23 19:25, pirms 6 gadiem
Kas, krievi sāks ar tankiem šļūkt pa reni? Priekā!

     [+] [-]

, 2017-11-23 19:26, pirms 6 gadiem
Bet kurš mīzīs pudelītē ?

  +2 [+] [-]

, 2017-11-23 19:30, pirms 6 gadiem
Krievs ir un paliek -krievs!Visi citi vainīgi,bet ne paši!Tā mongoļu-tatāru nācija nezin,kas ir godīgums,taisnīgums,cieņa pret citiem!Viņiem rupjība,varmācība,negodīgums ir goda lieta!Tas viss ir nācijas apziņā un jānomainās izglītotām paaudzēm,lai tas mainītos.Un valsts pārvaldei.

     [+] [-]

, 2017-11-23 19:53, pirms 6 gadiem
Tretjaks tak vēl narkotiku iespaidā ir kaitīgs sabiedribai, neadekvāti runā.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-23 19:56, pirms 6 gadiem
Martins šitam atmērīs pēc nopelniem.

 +11 [+] [-]

, 2017-11-23 19:57, pirms 6 gadiem
Skatoties Mach TV pāraides mani visvairāk pārsteidz tas ,ka krievi izmisīgi skaita izcīnītās medaļas Sočos un jau pārdzīvo,ka kopējais medaļu skaits jau nav lielākais un drīz jau atnemšot ari pirmo vietu kopvērtējumā.Lūk par ko viņi visvairāk uztraucās,nevis par to ,kas notika Soču olimpiādē.Ja tāda viņiem tā domāšana,tad vismazāk jābrīnās par to ,ka pati valsts ir iejaukta šajos procesos.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-23 20:25, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Skatoties Mach TV pāraides mani visvairāk pārsteidz tas ,ka krievi izmisīgi skaita izcīnītās medaļas Sočos un jau pārdzīvo,ka kopējais medaļu skaits jau nav lielākais un drīz jau atnemšot ari pirmo vietu kopvērtējumā.Lūk par ko viņi visvairāk uztraucās,nevis par to ,kas notika Soču olimpiādē.Ja tāda viņiem tā domāšana,tad vismazāk jābrīnās par to ,ka pati valsts ir iejaukta šajos procesos.
es varu saderēt ,ka puse no dopingistiem nemaz nezināja ,ka lieto dopingu .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-11-23 20:50, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: es varu saderēt ,ka puse no dopingistiem nemaz nezināja ,ka lieto dopingu .
100% zaudēsi derības. Zināja visi

  +4 [+] [-]

, 2017-11-23 21:06, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Skatoties Mach TV pāraides mani visvairāk pārsteidz tas ,ka krievi izmisīgi skaita izcīnītās medaļas Sočos un jau pārdzīvo,ka kopējais medaļu skaits jau nav lielākais un drīz jau atnemšot ari pirmo vietu kopvērtējumā.Lūk par ko viņi visvairāk uztraucās,nevis par to ,kas notika Soču olimpiādē.Ja tāda viņiem tā domāšana,tad vismazāk jābrīnās par to ,ka pati valsts ir iejaukta šajos procesos.
Putins tak pēc OS saviem vēlētājiem teica ....es apsolīju ,ka mēs uzvarēsim un mēs uzvarējām.Tagad sanāktu ,ka viņš ir melojis.Protams viegli apsolīt ja jau pirms OS bija zināms ,ka krievi visiem līdzekļiem [dopingu renēm drošībniekiem]palīdzot pēc izgāšanās Vankūverā centīsies uzvarēt.Protams cenšoties pierādīt pasaulei ,ka viņi ir varena valsts.

  +8 [+] [-]

, 2017-11-23 21:22, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Putins tak pēc OS saviem vēlētājiem teica ....es apsolīju ,ka mēs uzvarēsim un mēs uzvarējām.Tagad sanāktu ,ka viņš ir melojis.Protams viegli apsolīt ja jau pirms OS bija zināms ,ka krievi visiem līdzekļiem [dopingu renēm drošībniekiem]palīdzot pēc izgāšanās Vankūverā centīsies uzvarēt.Protams cenšoties pierādīt pasaulei ,ka viņi ir varena valsts.
Visprecīzāk tās spēles novērtēja VVF, saredzot tiešu līdzību ar Ādolfa 1936.gada spēlēm un ap tām sacelto ažiotāžu par baltās rases (Sočos - Krievijas) pārākumu. Un vēl baisāka līdzība - pēc Sočiem krievi okupēja Krimu (vācieši - Sudetus).

  +1 [+] [-]

, 2017-11-23 21:39, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Visprecīzāk tās spēles novērtēja VVF, saredzot tiešu līdzību ar Ādolfa 1936.gada spēlēm un ap tām sacelto ažiotāžu par baltās rases (Sočos - Krievijas) pārākumu. Un vēl baisāka līdzība - pēc Sočiem krievi okupēja Krimu (vācieši - Sudetus).
Krimu uzreiz, Sudetus pēc 2g.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-23 21:41, pirms 6 gadiem
Slikts tas sportists, kas nesapņo. Bet te nu jāsaka: Atdod Medāli, pēc tam baklažāno !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Karalis Hokejs

  -4 [+] [-]

, 2017-11-23 22:50, pirms 6 gadiem
IVISXX rakstīja: Nabaga krieviņi, atkal visa pasaule sazvērējusies pret viņiem! Diez kādēļ?
Jo viņi nav zem globalistu un ASV tupeles. Labrīt auni.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-23 22:53, pirms 6 gadiem
Neapskaužu Treķakovu un Ņikitinu- viņiem nebūs omulīgi startēt PK posmos- pārējie uz viņiem skatīsies šķībi.

     [+] [-]

, 2017-11-24 01:16, pirms 6 gadiem
Negribētu ar tādu hokeja karali būt vienos ierakumos, simtpunkti, ka dunci iedzīs mugurā.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-24 02:27, pirms 6 gadiem
Diemžēl,šeit 85% nesaprot,kas notiek uz pasaules...Brainwashed i.i..s
Krievija ir vienīga valsts,kas ir pret sranajiem imigrantiem islāmistiem,gejiem,pedofīliem u.t.t
Tāpēc arī visa EU,US pret vieņiem par jebkuru cenu...
Sports jau gadus 10 minimum,ir tikai bizness un politika.
ĀMEN

  +1 [+] [-]

, 2017-11-24 02:44, pirms 6 gadiem
sandons85 rakstīja: Diemžēl,šeit 85% nesaprot,kas notiek uz pasaules...Brainwashed i.i..s
Krievija ir vienīga valsts,kas ir pret sranajiem imigrantiem islāmistiem,gejiem,pedofīliem u.t.t
Tāpēc arī visa EU,US pret vieņiem par jebkuru cenu...
Sports jau gadus 10 minimum,ir tikai bizness un politika.
ĀMEN

Kārtējais kremļa bots, vai patiešām neticami naivs cilvēciņš?
Šitos vateņu propagandas skaitāmpantiņus jau visi no galvas zinam, "ķeriet zagli" stratēģija ( norādīšana, ka it kā tie citi ir "brainwashed", nevis viņi paši) arī baltiem diegiem šūta, jābūt tiešām idiotam, lai to visu domātu nopietni.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-24 02:58, pirms 6 gadiem
sandons85 rakstīja: Krievija ir vienīga valsts,kas ir pret sranajiem imigrantiem islāmistiem,gejiem,pedofīliem u.t.t
Sranie imigranti islāmisti? hmm vai tik Putina lielākais sabiedrotais nav musulmanis Kadirovs? paši arī tādi paši reliģieskie fanatiķi kā musulmaņi. Paši arī tādi pasi imigranti pa visu Eiropu.

Pret gejiem? Nu jā, tāpat kā musulmaņi. Kadirovs pat esot apšāvis viņus. Tiešām doma, ka gejismu var iemācīt un tas nav iedzimts? Tu jūti ka tevi tas varētu pavilkt?

Pret pedofiliem? Nopietni!? Jā, Krievija pavisam noteikti ir valsts ar vislabakajiem un iejūtīgakajiem sociālajiem dienestiem, vislabāko policiju, visapzinīgāko sabiedrību, kaimiņiem. Kā kāds ģimene piedurs pirkstu bernam tā dienests un policija momentā būs klāt.
Atšķirībā no Eiropas, kur visi slinki, neizdarīgi, bērnu palīdzības dienesti nedarbojas. Ka tik ne arī

  +1 [+] [-]

, 2017-11-24 06:27, pirms 6 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Tretjakovs ir un paliks zelta medaļnieks. Politika pret Krieviju tur neko vairs nemainīs. Tie, kas ir pret Krieviju paši pamatīgi aptirsīsies. Un cieņa pret Dukuru tagad ir pilnīga nulle, ja viņš jau skriešus dzenas atņemt citam medaļu.
Redziet kāds izskatās tipisks troļļa posts. Uzdevums iedots un šie atstrādā

     [+] [-]

, 2017-11-24 06:30, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: Nu davai, tikai bez šmugulēšanās šoreiz...😎
Aga,kad krievu gāze ģensponsors federācijai un gan jau tiek meklēti kanāli šantāžai/kukulim.
Es paredzu,ka viņiem ļaus piedalīties!
Max iedos gadus 2-4 ar atpakaļejošu datumu....

  +2 [+] [-]

, 2017-11-24 06:35, pirms 6 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Jo viņi nav zem globalistu un ASV tupeles. Labrīt auni.
Hahaha - šie vates vienmēr kladzina,ka mēs esot zem ASV! Emmmm kkā neatceros,ka man te kāds liktu runāt angliski,jo pa latišski ņesaproot,bāztos ar savu himnu uc mēsliem! Toties kolorādosi katru gadu 9 maijā dara tieši to,izkar pretīgus lozungus un taisa demonstrāciju. Un arī virknē citu datumu. Klau - mums tas traucē dzīvot,mūžam būšu pateicīgs Reigenam un ASV par psrs iznīcināšanu! Es piedzīvoju šo sistēmu,tāpēc mani tagadējie kremlini nepārsteidz

     [+] [-]

, 2017-11-24 07:08, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: Nu davai, tikai bez šmugulēšanās šoreiz...😎
Mārtiņ, kā iet?

     [+] [-]

, 2017-11-24 08:36, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Visprecīzāk tās spēles novērtēja VVF, saredzot tiešu līdzību ar Ādolfa 1936.gada spēlēm un ap tām sacelto ažiotāžu par baltās rases (Sočos - Krievijas) pārākumu. Un vēl baisāka līdzība - pēc Sočiem krievi okupēja Krimu (vācieši - Sudetus).
Ja Tu palasītu kādu citu avotu nevis to ko mums skolās borē, tad saprastu ka tas, ko Tu raksti ir tikai daļēja patiesība.
1 2 36 komentāri