Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

M.Dukurs: "Parādījusies stabilitāte"

M.Dukurs: "Parādījusies stabilitāte"
Martins Dukurs
Foto: AFP/Scanpix

"Uzvara dod pārliecību un gandarījumu, un liecina par to, ka izaugsme ir notikusi. Parādījusies stabilitāte," jaunais Eiropas čempions un Pasaules kausa ieguvējs skeletonā latvietis Martins Dukurs portālam Sportacentrs.com pauž gandarījumu par līdz šim aizvadīto sezonu.

"Protams, ir ļoti patīkami," pirmās izjūtas pēc kļūšanas par Pasaules kausa ieguvēju un Eiropas čempionu raksturo Martins. "Uz šo posmu strādājām vairāk kā tieši uz Eiropas čempionātu, nevis kārtējo Pasaules kausa posmu. Tas nozīmē, ka treniņos vairāk vērojām pretiniekus no Eiropas, jo Pasaules kausā jau praktiski biju nodrošinājis uzvaru, un tikai fatāla neveiksme būtu varējusi traucēt uzvarēt kopvērtējumā. Jau treniņos tendences bija labas, un arī sacensībās viss izdevās kā vajadzēja."

"Man kā sportistam noteikti Pasaules kausa iegūšana noteikti ir nozīmīgāks sasniegums nekā Eiropas čempiontituls. Pasaules kausā tomēr sevi ir jāpierāda astoņos posmos. Visos jāspēj braukt vienlīdz augstā līmenī. Tas dod pārliecību un gandarījumu, un liecina par to, ka izaugsme ir notikusi. Parādījusies stabilitāte," jaunais Pasaules kausa ieguvējs sezonu kopumā vērtē tikai ar plusa zīmi.

"Tagad dosimies atpakaļ, mums ir divas jaunas kamanas, kuras jānotestē, arī vairākas slidas," tuvākās nākotnes plānus iezīmē Dukurs. "Trenēsimies gan trasē, gan paredzēta nedēļu ilga fiziskā treniņnometne. Joprojām pēc slimības neesmu atguvis savu svaru, kas ir svarīgi, lai trasē nezaudētu ātrumu."

Priekšā Vankūveras olimpiskās spēles, kurās Martins noteikti būs galvenais favorīts cīņā par zeltu. "Protams, psiholoģiskais spiediens ir milzīgs, bet domāju tāds tas arī būs citiem, piemēram, tiem, kuri Pasaules kausā palika nedaudz aiz manis. Vankūverā ļoti daudz noteiks tieši tas, cik katrs būs psiholoģiski gatavs."


, 2010-01-23 15:20, pirms 14 gadiem
Malacis, vēlu veiksmi OS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-23 15:28, pirms 14 gadiem
Stabilitāte ir viens no galvenajiem faktoriem labam rezultātam. jo olimpiādē ir 4 braucieni. Vēlu veiksmi Vankuverā abiem brāļiem!
, 2010-01-23 15:35, pirms 14 gadiem
Ja brauks tik pat droši un tik pat augstasinīgi kā līdz šim, tad medālim nevajadzētu izpalikt.
, 2010-01-23 15:35, pirms 14 gadiem
Malači Dukuri! Vankūverā jābūt divām medaļām!
, 2010-01-23 22:41, pirms 14 gadiem
Apsveikumi Dukuriem!
Lai puišiem veicas Vankūverā! Dukuri, tikai mieru - jūs to varat!
, 2010-01-23 23:38, pirms 14 gadiem
Lai veicas Olimpiskajās spēlēs!
Es lepojos, ka mums/latviešiem/ ir tādi izcili sportisti, kā brāļi Dukuri!
Es ticu, jums izdosies!
, 2010-01-24 07:51, pirms 14 gadiem
Vankuverā būs grūti, ja mēs paskatāmies, tad Dukuri pagaidām uzvar uz startu. Trases augšā rezultāts ir labs, lejā ne tik labs. Jo garāka trase, jo grūtāk mums, lejā visu zaudējam. Nezinu kāda trase Vankuverā, bet cerams ne gara.
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.