Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs: "Mentāli nav viegli, jo olimpiskās spēles vēl tālu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

M.Dukurs: "Mentāli nav viegli, jo olimpiskās spēles vēl tālu"
Martins Dukurs
Foto: A.Linarts, sigulda.lv

Pēdējo gadu planētas labākais skeletonists Martins Dukurs (30) uzsācis gatavošanos jaunajai sezonai. Sarunā ar "Latvijas Avīzi" mūsu labākais ziemas sportists atklāj, ka vēlas kaut ko revolucionāri mainīt. Nākamās olimpiskās spēles vēl tālu, grūti rast motivāciju.

Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītā sudraba medaļa nebija gluži tas sasniegums, ar ko gribējās noslēgt četrgades ciklu, tomēr tagad tā jau ir pagātne. "Par to atceros vien tad, ja kāds pajautā, un visbiežāk prasa - vai tiešām iespējams četras reizes uzskriet pilnīgi vienādu startu kā Tretjakovs Sočos. Mana atbilde nav mainījusies, varu izteikt tikai minējumus. Zaudēt ir jāmāk," atzīst M. Dukurs, kurš jaunajā sezonā vēlas konkurentus pārsteigt ar kaut ko pilnīgi jaunu. "Ja gribi ko revolucionāri mainīt, tad jāatrod kas pilnīgi pretējs. Tā ir mana vīzija. Mainot sīkas nianses, būtisku uzlabojumu neiegūsi. Zinu, ka tas nebūs vienkārši. To ceļu sākām jau agrāk iet, bet palikām pusceļā."

Pēc olimpiādes grūti atrast motivāciju. "Mentāli nav viegli, jo šķiet, ka olimpiskās spēles vēl tālu un nav riktīgs dzinulis. Trenējies, dari, bet nav kā pirms gada, kad treniņos visu laiku bija doma - jābūt labam, jo ir olimpiskā sezona," atklāj sportists. "Pērnvasar paveicām milzīgu darba apjomu, bet rezultāts nebija tik izteikts. Iespējams, nevajag darīt tik daudz, bet mazliet specifiskāk. Nav uzstādījuma, ka vajag atlaist grožus vaļīgāk, bet meklējam, eksperimentējam arī šajā ziņā."

Pirms olimpiskām spēlēm Martins Dukurs atkal ieguva 100 000 eiro naudas balvu par uzvarām noteiktos sešos braucienos, taču solītais komandas ceļojums joprojām nav noticis. "Katram liku izteikt savu vēlmi, bija baigās nesakritības, tomēr beigās vienojāmies par Taizemi. Lielākā problēma, ka nevar atrast laiku - vienam studijas, brālim Tomasam drīz būs ģimenes pieaugums. Salikt visu desmit intereses ir ļoti grūti."

Kā zināms, M.Dukurs piecas reizes pēc kārtas ir ieguvis Pasaules kausu, divreiz izcīnījis olimpisko sudrabu un trīs reizes atzīts par Latvijas gada labāko sportistu.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze"

     [+] [-]

, 2014-07-18 16:27, pirms 10 gadiem
kad man ir mentāli grūti, es lielā apjomā lietoju alkoholu un narkatu

  +3 [+] [-]

, 2014-07-18 16:28, pirms 10 gadiem
chemist_dk rakstīja: kad man ir mentāli grūti, es lielā apjomā lietoju alkoholu un narkatu
var just

     [+] [-]

, 2014-07-18 16:40, pirms 10 gadiem
Man domāt, ka nevajag vispār daudz domāt par olimpiādi...jaunās tehnoloģijas tā attīstās, ka visi čempioni būs korejieši - gan bobslejà, gan kamanās un arī skeletonā....vienkàrši kāds korejietis sēdēs pie datora un regulēs ledus temperatūrru katram braucienam...korejiešiem labi slīdēs, bet visiem pàrējiem kā pa smilšpapīru...tā ka Dukuriem ir jāvinnē pasaules kausi, čempji utt...korejā vinnēs savējie

     [+] [-]

, 2014-07-18 18:40, pirms 10 gadiem
dakots rakstīja: Man domāt, ka nevajag vispār daudz domāt par olimpiādi...jaunās tehnoloģijas tā attīstās, ka visi čempioni būs korejieši - gan bobslejà, gan kamanās un arī skeletonā....vienkàrši kāds korejietis sēdēs pie datora un regulēs ledus temperatūrru katram braucienam...korejiešiem labi slīdēs, bet visiem pàrējiem kā pa smilšpapīru...tā ka Dukuriem ir jāvinnē pasaules kausi, čempji utt...korejā vinnēs savējie
Kausē kā gribi, bet braukt tāpat ir jāmāk un pagaidām korejiešiem ar to ir lielas problēmas. Vienīgi Martins jau arī jaunāks nepaliek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja