Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Dainis Dukurs: "Siguldas trases sagatavošanai šādi apstākļi ir smagi"

Dainis Dukurs: "Siguldas trases sagatavošanai šādi apstākļi ir smagi"
Dainis Dukurs. Foto: Dāvis Ūlands, f64

Siguldas kamaniņu trases sagatavošanai šādi laikapstākļi ir par siltu, taču trases direktors Dainis Dukurs sarunā ar Sportacentrs.com apliecina, ka tā tiks sagatavota labā līmenī, lai nākamajās divās nedēļas nogalēs sekmīgi aizvadītu Pasaules kausa sezonas sākumu bobslejā un skeletonā.

Piektdien Siguldas trasē saimniekos Pasaules kausa skeletonisti, bet sestdien un svētdien – bobslejisti. Identiska kārtība būs arī nākamās nedēļas nogalē. Tiesa, Latvijā nav ieradusies virkne ārvalstu atlētu, piemēram, amerikāņi, kanādieši, korejieši un ķīnieši. Bobslejā būs jāiztiek arī bez Krievijas sportistu līdzdalības, jo komandā konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Sarunā ar portālu Dukurs neslēpj, ka nelielas bažas raisa tieši vīruss. Oficiālajos treniņos aizvadītas tikai divas dienas, bet fiksēti jau seši saslimšanas gadījumi. Tomēr vienlaikus viņš norāda – Siguldas trase sacensībām, kā ierasts, būs gatava labā līmenī.

"Ledus sagatavošanai laikapstākļi ir smagi. Diviem braucieniem vienādi labu ledu uztaisīt ir grūti, jo ir pārāk liels gaisa mitrums, tāpēc rodas sarma. Ja ārā būtu minūsi, tad būtu vieglāk. Labi, ka trase ir nosegta ar jumtu, jo ir ne tikai aizsardzība pret mitrumu, bet arī sauli un vēju. Tas mūs nedaudz glābj. Pirmais brauciens pa svaigu ledu ir ļoti labs un ātrs. Tur nav, ko žēloties, bet uz otro braucienu jau ir uzaugusi sarma, un trase paliek lēnāka," Dukurs atklāj, ka tāpēc sacensībās ledus tiks liets pēc katra brauciena, lai visiem sportistiem kaujas apstākļi būtu vienādi. "Noliet trasi varam ļoti ātri, 25-30 minūtēs. Ja jāsteidzas, varam arī nedaudz ātrāk."

Pirmdien Martins un Tomass Dukuri aizvadīja pirmos divus oficiālos treniņbraucienus, katram uzrādot pa ātrākajam laikam, kamēr vienīgā dāma Endija Tērauda trīs piegājienos kopējā ieskaitē palika ārpus labāko desmita. Rezultātus treniņos noteikti nevar uzskatīt par nopietnu mērauklu, taču brāļi Dukuri būs starp galvenajiem favorītiem uz uzvaru, bet konkurenci sagādās allaž spēcīgie vācieši un krievi, kuri savai komandai turklāt piesaistījuši iepriekšējo Vācijas izlases galveno treneri Dirku Matšencu.

"Braucam savā mājas trasē, kur šoruden esam daudz trenējušies. Esam sabūvējuši jaunus skeletonus un slieces un to visu izmēģināsim Siguldā. Galu galā šis ir tehniskais sporta veids, un visi kaut ko dara un maina. Skatījos, ka arī krieviem ir jauni skeletoni, bet vācieši vienmēr ir labi – viņi oktobrī bija arī Siguldā uz treniņnometni. Konkurence būs stipra," ilūzijas uz viegliem panākumiem nelolo brāļu tēvs Dainis.

"Šoruden malāmies tikai savā katlā, bet tā riktīgi salīdzināties ar citiem varēsim tikai tagad, kad sacentīsimies ar pasaules labākajiem, un redzēt, cik labi esam uz viņu fona," Dukurs atzīmē, ka šī sezona būs vairāk eksperimentāla, jo galvenais mērķis paliek nemainīgs – 2022. gada Pekinas olimpiskās spēles. Tieši tām tiek pakārtots viss darbs.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-17 19:47, pirms 3 gadiem
Leikpleidā arī tveice...jeņķi vēl nespēj aizvadīt savus atlases mačus

     [+] [-]

, 2020-11-18 10:28, pirms 3 gadiem
Dainim visu laiku ir smagi, papildus piķi vēl nevajag?