Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Skeletona izlasei pievienosies profesionālis zinātniskajos jautājumos

Ints Megnis
Ints Megnis

Skeletona izlasei pievienosies profesionālis zinātniskajos jautājumos
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas skeletona izlasei šajās dienās pievienosies jauns darbinieks, kurš būs atbildīgs par jaunumiem zinātniskajā jomā, portālam Sportacentrs.com pastāstīja izlases galvenais treneris Dainis Dukurs.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs par veiksmīgāko medaļu ieskaitē negaidīti kļuva Lielbritānijas skeletona komanda, kas tika pie viena zelta un divām bronzas medaļām. Īpaši pārsteidzoša bija Dominika Pārsona bronza vīriešu sacensībās, sportistam tik veiksmīgi nostartējot, pateicoties īpaši Phjončhanas trasei radītām sliecēm.

"Mēs jaunajā sezonā strādāsim mazliet citādāk - netieksimies uz uzvaru katrā Pasaules kausa posmā, bet akcentēsim galvenās sacensības. Kad sacensību karuselis iegriežas, nav vairs laika tehniskām lietām un viss notiek skrējienā," pastāstīja Dainis Dukurs. "Olimpiāde pierādīja, ka vairāk jāseko sasniegumiem zinātnē, kas tehniskajos sporta veidos iedod ļoti daudz. Piesaistīsim cilvēku, kurš mums vāks informāciju par šiem sasniegumiem. Briti Phjončhanā bija galvas tiesu pārāki slidu apstrādē. Tāpat jāsagaida jūnijā gaidāmais Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) kongress, jo viņi ir sapratuši, ka ir lietas, kurās jādomā citādāk. Gaidāmas izmaiņas tehniskajos notikumos."

Kā pastāstīja Dukurs, jaunais darbinieks ir atrasts un šajās dienās pametis iepriekšējo darba vietu, tomēr viņa vārdu pagaidām vēl neatklāja. "Mēģināsim kaut ko izdarīt šajā jomā. Tāpat mums veidojas sadarbība ar RTU. Zinātne acīmredzami līdz šim bija mūsu vājākā lieta, dzīvē daudz kas attīstās, bet mēs par daudz paļāvāmies uz to, kas rakstīts noteikumos. Tagad jārīkojas drosmīgāk. Jaunajam darbiniekam būs jāmeklē informācija par jaunajām tehnoloģijām, jāstrādā pie tām. Mums pārējiem nav tik daudz laika, bet viņš meklēs visu jauno, brauks uz vietām, kur to attīsta."

Dukurs stāsta, ka pagaidām vēl nav zināms cik lielas izmaiņas noteikumos tiks pieņemtas, tomēr tās var būt arī ļoti lielas. "Varbūt tiks pavērti vārtiņi un un varēs mesties uz kuru pusi vien grib, tāpēc jāsāk laicīgi vākt informāciju un gatavoties tam. Labi būtu atrast labāko braucēju nevis labākās tehnoloģijas. Piemēram, vindsērfingā, visi startē ar viena ražotāja dēļiem un burām. Mēs kādreiz aicinājām, lai ir vienādas slidas, kuras izlozē pirms sacensībām. Tas būtu viens solis, lai samazinātu izmaksas un atrastu tiešām labāko sportistu."

27. jūnijā gaidāmajā kongresā notiks arī prezidenta vēlēšanas. Uz IBSF vadītāja amatu kandidēs pašreizējais prezidents Ivo Feriāni no Itālijas, kā arī Kanādas Bobsleja un skeletona federācijas prezidente Sāra Storija un šveiciešu biznesmenis Frics Burkards. "Ceram, ka nomainīsies prezidents un amatu ieņems kāds, kurš nebūs tik daudz atkarīgs no Krievijas, kā arī spēs pieņemt lēmumus arī sarežģītos brīžos. Mūsu pašreizējais prezidents ir vāja un atkarīga persona," Dukurs pauda savu privāto viedokli.

Kā zināms, tieši ceturtdien izskanēja informācija, ka Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs vērsies tiesā ar prasību pret krievu laikrakstu Sovetskiy Sport, kas pirms nepilna mēneša publicēja interviju ar Daini Dukuru. "Sovetskiy Sport" mājaslapā publicētās un joprojām publiski pieejamās intervijas pirmajā jautājumā Dainim Dukuram tika vaicāts par baumām, ka daudzi nevēlētos jūnijā paredzētajā IBSF kongresā klātienē redzēt Zubkovu. "Patiešām es un daudzi citi uzskata, ka būs nepareizi, ja kongresā ar balsstiesībām piedalīsies Zubkovs, kurš ir diskvalificēts par dopinga noteikumu pārkāpšanu. Turklāt viņš turpina vadīt federāciju. Tas taču ir tas pats kā pedofilu nozīmēt par bērnunama direktoru," atbildēja Dukurs. "Pacentīsimies nepieļaut, ka Zubkovam kongresā būs balsstiesības. Jau iepriekš sagatavosim dokumentu un nosūtīsim to IBSF vadībai. Tajā būs teikts, ka esam pret Zubkova dalību kongresā."

Sportacentrs.com Dainis Dukurs pauda, ka viņš par šādu Zubkova lēmumu tiesāties līdz šim nebija informēts, kā arī Zubkovs nav viņam zvanījis un sūdzējies.

Tāpat šonedēļ izskanēja informācija, ka skeletona izlases fiziskās sagatavotības treneris Mihails Arhipovs šosezon trenēs arī kamaniņu braucējus. Dukurs pauda, ka viss ir saskaņots un Arhipovs strādās ar abām komandām.

"Tas ir saskaņots un nav problēmu, jo esam pietiekami profesionāli un varam dažreiz strādāt arī bez viņa. Pie pareizas plānošanas viss ir apvienojams. Galvenā ir plānošana nevis klātbūtnes efekts," pastāstīja Dainis Dukurs.

  -3 [+] [-]

, 2018-05-17 16:23, pirms 6 gadiem
varbūt piesaistīt psihologu? savādāk vadībā vērojama logoreja vietā un nevietā
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 16:52, pirms 6 gadiem
Tad beidzot, slieču apstrāde vienmēr bijusi mūsu vājā vieta. Cerams, jaunajam darbiniekam (Bromlijs?) veiksies labi un viņš padalīsies ar informāciju arī ar bobslejistiem.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-17 16:53, pirms 6 gadiem
Bez caurejas nevienā topikā nevar, ne?

     [+] [-]

, 2018-05-17 17:30, pirms 6 gadiem
Runā, ka tas būšor profesors Aķītis.

     [+] [-]

, 2018-05-17 17:33, pirms 6 gadiem
Pēc Einšteina var izskaidrot, kāpēc sportistiem tik slikti laiki. Redziet, jo ātrāk jūs brauksiet, jo vairāk atšķirsies sportista iekšējais pulkstenis no trases oficiālā, ar nosacīti inerciālu sistēmu saistītā pulksteņa. Tāpēc var gadīties, ka Martinam šķiet, ka viņš trasē pavadījis mazāku laiku, nekā Sunbins, bet oficiāli rezultāts ir sliktāks.

     [+] [-]

, 2018-05-17 19:25, pirms 6 gadiem
Atliek tikai jau redzēt Daiņa seju, kā slikti paliek.

     [+] [-]

, 2018-05-17 19:52, pirms 6 gadiem
Dainis būs beidzot pierunājis savu draugu Rodčenkovu pievienoties izlasei?! ))

     [+] [-]

, 2018-05-18 09:26, pirms 6 gadiem
...vēl varēja zīlnieci pieaicināt... Un arī iluzionistu, kurš izklaidētu visus Dukurus tālāku pārbraucienu laikā un spētu neviena nepamanīts mainīt urīna burciņas tā un šitā.