Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs: "Pirms starta EČ manas kājas bija kā vate"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

M.Dukurs: "Pirms starta EČ manas kājas bija kā vate"
Martins Dukurs
Foto: Edmunds Brencis, F64

Iepriekšējo septiņu Pasaules kausu ieguvējs, latviešu skeletonists Martins Dukurs aizvadītās nedēļas nogalē astoto reizi pēc kārtas izcīnīja Eiropas čempiona titulu. Sarunā ar laikrakstu "Diena" mūsu izcilnieks atklāj, ka Eiropas čempionātā riskēja ar slidām, turklāt sanāca pārcensties ar sildošo smēri.

2017. gada Eiropas čempionātā Martins Dukurs guva savu pirmo uzvaru šajā sezonā. "Šie tomēr bija maizes mači. Eiropas čempionāts ir vienas no sezonas atskaites sacensībām, tāpēc vilkām ārā visu labāko, kas mums ir. Var teikt, ka lielā mērā uz tehnikas rēķina šoreiz bija labs rezultāts. Nākamajā sacensību vietā Sanktmoricā atkal turpināsies eksperimenti, bet pēc tam Īglsā startēšu ar pilnīgi jaunām kamanām, kas izgatavotas pēc [brāļa] Tomasa skeletona parauga," norāda sportists.

Pērnā gada Eiropas čempionātā Sanktmoricā mūsu brāļi izcīnīja dubultzeltu, bet šogad Vinterbergā sanāca dubultuzvara - Martins pirmais, Tomass otrais. "Tomasam tehnika patiešām labi slīd, un par to varēja pārliecināties arī Vinterbergā. Jau rudens treniņos Siguldas trasē viņš uzrādīja labas tendences, bet Ziemeļamerikas posmos Tomasam īsti labi neveicās ar braukšanu, starts arī nebija augstākajā līmenī. Startā Tomass ir krietni pielicis, bet galvenais, ka beidzot ticis skaidrībā ar kamanu izvēli," slavē jaunākais brālis.

Eiropas čempionāta uzvarētājam gadījās arī savdabīga ķibele. "Pārcentos ar sildošo smēri. Iepriekšējā sacensību vietā Altenbergā bija mīnus 12 grādi un ar šo smēri labi jutos. Vinterbergā bija tikai mīnus viens un pirms starta man tā sāka sildīt, ka kājas bija kā vate. Berzēju ar sniegu, bet nekas nelīdzēja. Tikai uz otro braucienu atlaida, un tad jau viss bija kārtībā," atklāj Martins Dukurs.

Sezonas pirmajos mačos Latvijas vadošais skeletonists nerādīja savu labāko sniegumu, bet pēc uzvaras Eiropas čempionāta izvirzījās Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā. "Eiropas čempionātā man bija citāds ekipējums. Lielā mērā riskēju ar slidām. Izvēlējos agresīvāku variantu. Jau treniņos pārliecinājos, ka pa gludu ledu kamanas slīd labi, turpretī pa sniegu es vienkārši apstātos. Manas slidas trases augšdaļā slīdēja ne tik labi, taču pēc tam uzņēma ātrumu. Vinterbergas trasē man tehnika labi slīd. Esam sapratuši, ko un kā vajag darīt ar slidām. Arī pirms pāris gadiem pasaules čempionātā mums te labi viss sanāca."

PK kopvērtējuma līderi

#Sportists (valsts)Punkti
1.Martins Dukurs (Latvija)811
2.Sunbins Juns (Dienvidkoreja)793
3.Kristofers Grotērs (Vācija)737
4.Aksels Jungs (Vācija)728
5.Metjū Antuāns (ASV)714
6.Ņikita Tregubovs (Krievija)696
7.Tomass Dukurs (Latvija)690
8.Aleksandrs Gasners (Vācija)672
9.Aleksandrs Tretjakovs (Krievija)635

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"
ibsf.org

  +8 [+] [-]

, 2017-01-17 17:24, pirms 7 gadiem
9 gadus nepārspēts Vinterbergā....

SUPERMAN!!!

     [+] [-]

, 2017-01-17 17:32, pirms 7 gadiem
hehe "vate"
Slēpts komentārs: Leons_Dravnieks

  +3 [+] [-]

, 2017-01-17 17:58, pirms 7 gadiem
Saprotams ,ka vates kaķa lāsti traucēja.

  +6 [+] [-]

, 2017-01-17 18:23, pirms 7 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: Skeletona karalis, protams, ir Tretjakovs. Visās sacensībās vienmēr trijniekā.

Ja ne tā nepamatotā diskvalifikācija...
kremļa trolli,darba laiks nav beidzies,ka tik vēlu raksti?

  +3 [+] [-]

, 2017-01-18 11:46, pirms 7 gadiem
Liels prieks par Dukuru panākumu EČ! Kremlintroļļi pēc pirmajiem PK posmiem jau bija tik ļoti sacerējušies, ka burtiski no dusmām un skaudības uzsprāga redzot Dukuru dubultuzvaru.
Varu tikai piebilst, ka ideālā variantā būtu labi, ja Dukuriem būtu pilnīga skaidrība par to kāda tehnika dažādos laika apstākļos ir nepieciešama visās trasēs, kur notiek lielie mači, jo šādu trašu nemaz nav tik ļoti daudz.
Tomasam startiem vajadzētu būt 6-8.v. līmenī, tad ar labu tehniku un meistarību trasē arī viņam rodas izredzes uz medaļām.
Sanktmoricas trase ir visforšākā trase un lieliska vieta eksperimentiem, tāpēc jānovēl Dukuriem lai izdodas iegūt gan maksimāli daudz vērtīgas info, gan arī lai veicas ar laika apstākļiem un izlozi pirmajā braucienā! Turam īkšķus!