Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ņikitinas treneris: "Latvieši un kanādieši pieprasīja, lai mūsu Īglsā nebūtu"

Ņikitinas treneris: "Latvieši un kanādieši pieprasīja, lai mūsu Īglsā nebūtu"
Jeļena Ņikitina un viņas treneris
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas skeletonistes, jaunās Eiropas čempiones Jeļenas Ņikitinas treneris Deniss Aņisimovs savas valsts medijiem stāstījis, ka konkurenti izdarījuši spiedienu uz IBSF, cenšoties panākt Krievijas sportistu diskvalifikāciju un nepielaišanu sacensībām.

Jeļena Ņikitina bija starp tiem krievu sportistiem, kurus šoruden SOK diskvalificēja no olimpiskajām spēlēm, bet IBSF piespriedu pagaidu atstādināšanu no pārējām sacensībām. Šis lēmums gan vēlāk tika mainīts, un Ņikitina vakar varēja piedalīties Pasaules kausa posmā Īglsā, kur izcīnīja uzvaru, kamēr Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna ieņēma devīto vietu (sesto vietu EČ ieskaitē).

Ņikitinas treneris Deniss Aņisimovs krievu medijam “R-Sport” gan atklājis, ka sacensības noritējušas viņiem nepatīkamā gaisotnē.

“Kanādieši, latvieši un citi parakstīja prasību, lai mūsu Iglsā nebūtu un PK posmā nepiedalītos,” sacīja Aņisimovs. ”Teikšu tā – mums šeit ir maz draugu, visi ir konkurenti. Sejās visiem ir Holiduvas smaidi, taču mēs labi zinām, kuri raksta vēstules pret mums.”

“Parasti gan ir tā, ka vēstules paraksta federāciju vadītāji un galvenie treneri,” sacīja Aņisimovs. “Kamēr sportisti cits pret citu parasti ir lojālāki. Viņi trasē paliek kā tikai konkurenti, taču dzīvē tas notiek sarežģītāk. Staigā, skatās, caur zobiem sarunājas. Manuprāt, lielajai politikai nevajadzētu ietekmēt sportu.”

Jāatgādina, ka Ņikitinas un vairāku citu SOK diskvalificēto Krievijas sportistu izvērsts soda pamatojums vēl nav publicēts, un IBSF aicinājusi SOK sniegt šo pamatojumu, pēc kā tad arī tiks lemts par pielaišanu vai nepielaišanu PK startiem. Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs iepriekš publiski paudis ļoti nosodošu viedokli par to, ka IBSF atcēlusi savu pagaidu liegumu startēt.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/other/ne...


, 2017-12-16 17:56, pirms 6 gadiem
"Manuprāt, lielajai politikai nevajadzētu ietekmēt sportu.”
Kas tad tā ir par politiku? Tā, ka paši visu sačakarē un visus apmāna un uzmet, un cer, ka visi viņus nesīs uz rokām? Kārtējais bezsmadzeņu zombijs.
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.