Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Siguldā notiks Starpkontinentālās kausa izcīņas mači skeletonā

Siguldā notiks Starpkontinentālās kausa izcīņas mači skeletonā
Foto: AP/Scanpix

Šīs nedēļas nogalē – 17. un 18. decembrī – Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē notiks divi Starpkontinentālās kausa izcīņas skeletonā posmi, kurā plānota ap 40 sportistu dalība, pārstāvot gandrīz 15 pasaules valstis, informēja Siguldas Bobsleja trases direktors un skeletonistu treneris Dainis Dukurs.

Aptuveni puse sacensību dalībnieku ir dāmas, bet otra puse – kungi. Lai ekonomētu sportistu ceļojuma izmaksas, Siguldā notiks divi atsevišķi Starpkontinentālā kausa izcīņas posmi, skaidroja Dainis Dukurs, piebilstot, ka viens posms notiks sestdien, bet otrs – svētdien..

Dukurs atgādināja, ka Starpkontinentālā kausa izcīņa sacensību hierarhijā ir otrajā vietā pēc Pasaules kausa izcīņas, toties augstāk par Eiropas kausa izcīņu un attiecīgs ir arī sacīkstēs sadalāmais reitinga punktu skaits.

Siguldā brauks vairāku skeletonā spēcīgu valstu otrie sastāvi, piemēram, Vācijas meistari Mihi Halilovičs un Sandro Štīlike, kuri nacionālajā kvalifikācijā sacensībās neieguva tiesības startēt Pasaules kausa sacensībās. "Haliloviča un Štīlikes vārdi komentārus neprasa. Arī dāmu konkurencē Vācija pieteikusi spēcīgas sportistes," norādīja Dainis Dukurs.

Latviju sieviešu konkurencē šajās sacensībās pārstāvēs skeletoniste Lelde Priedulēna, bet vīriešu konkurencē – skeletonists Dāvis Dreimanis, kurš kvalificējies arī dalībai Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs. Paredzams, ka sacensībās Siguldā startēs arī Undīne Vītola, kura šogad gan pārstāv Azerbaidžānu, stāstīja Dainis Dukurs.

Savukārt pēc Jaunā gada Priedulēna pievienosies Latvijas skeletonistiem brāļiem Tomasam un Martinam Dukuriem, lai piedalīties Pasaules kausa izcīņas posmos skeletonā. Dainis Dukurs skaidroja, ka skeletonistu komandai šāds risinājums būs finansiāli izdevīgāks, jo kopīgi pārbraucieni uz sacensību norises vietām ļaus samazināt kopējos izdevumus. Turklāt Starpkontinentālā kausa izcīņa nākamgad turpināsies arī ASV, kas vēl jo vairāk sadārdzinātu Priedulēnas dalību otrā ranga sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
bobslejs.lv


, 2011-12-16 19:40, pirms 12 gadiem
ko sīkāk par "sviestu" Undīne Vītola (Azerbaidžāna).. ???
, 2011-12-16 20:45, pirms 12 gadiem
Patiešām, kāda vella pēc Vītola pārstāv Azerbaidžānu?!
, 2011-12-16 23:50, pirms 12 gadiem
Šonedēļ "Dienā" bija raksts par to. Finansiāli izdevīgs piedāvājums. Taču caur zemtekstiem tika pateikts, ka ir vēl kāds iemesls. Iespējams, kašķis ar federāciju/Dukuriem.
, 2011-12-17 00:00, pirms 12 gadiem
Ko jūs te sapņojiet-kurš maksā tas pasūta mūziku un kā izrādās, tad Azarbaidžāna maksā vairāk...,tikai nesaprotu par ko, jo Undīne jau brauka vairākus gadus un nearko nav izcēlusies...,tātad...WTF...!???
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.