Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

IBSF prezidents: "Dukurs ir labs piemērs tīram sportam un taisnīgumam"

IBSF prezidents: "Dukurs ir labs piemērs tīram sportam un  taisnīgumam"
IBSF prezidents Ivo Feriani
Foto: Charlie Booker / IBSF

Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidents Ivo Feriani atklāj, ka ir gatavs uzlikt bargu sodu, tostarp diskvalificēt nacionālo federāciju, ja tiks pierādīta Krievijas sportistu saistība ar antidopinga noteikumu pārkāpumiem.

Janvāra sākumā IBSF uz laiku atstādināja Soču olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu, pēdējās olimpiādes bronzas medaļnieci Jeļenu Ņikitinu, kā arī skeletonistes Olgu Potiļicinu un Mariju Orlovu, tomēr pietrūka pierādījumu un drīz vien tika dota zaļā gaisma atkal startēt. "Vēlamies aizsargāt tīro sportistu tiesības, taču mēs neesam tiesneši, varam vadīties tikai no noteikumiem. Ja saņemsim galīgo apstiprinājumu, ka kādi sportisti ir pārkāpuši antidopinga noteikumus, mēs piemērosim savus noteikumus par 200 procentiem," atklāj IBSF vadītājs.

Pamatojoties uz noteikumiem, IBSF ir iespēja atstādināt nacionālo federāciju līdz diviem gadiem, ja gada laikā vismaz četri attiecīgās valsts sportisti pārkāpuši antidopinga noteikumus, vai līdz četriem gadiem, ja vismaz astoņi sportisti. "Kad mums būs skaidrs spriedums, šo noteikumu piemērosim par 100 procentiem. Tas nav subjektīvs lēmums, bet gan objektīvs. Nevēlos neko darīt, pamatojoties uz pieņēmumu. Vēlos, lai ir skaidri un objektīvi pierādījumi, tas būtu pareizi attiecībā pret sportistiem," norāda Ivo Feriani.

Kad minētais Aleksandrs Tretjakovs atgriezās pēc atstādināšanas, tad izcīnīja trešo vietu Vinterbergas posmā. Toreiz uzvarēja latvietis Martins Dukurs. "Un kad viņi bija uz pjedestāla, Dukurs paspieda Tretjakovam roku. Dukurs ir labs piemērs taisnīgumam un tīram sportam. Viņa attieksme: "Tretjakovs ir atgriezies sacensībās. Mums jāgaida, kamēr būs kāds spriedums." Domāju, ka tas ir labākais piemērs citiem sportistiem," atzīst prezidents.

2016. gada decembra pirmajā pusē Latvijas skeletona izlase paziņoja, ka boikotēs pasaules čempionātu, ja tas notiks Sočos. Šādu iespēju apsvēra arī citu valstu pārstāvji. Izvērtējot radušos situāciju, decembra vidū Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) nolēma pārcelt 2017. gada pasaules čempionātu uz Kēnigzē trasi Vācijā. Feriani neakcentē, ka čempionāts tika pārcelts iespējamo boikotu dēļ. "Es pieņēmu lēmumu kopā ar manu padomi. Tas ir tas, kāpēc esmu prezidenta amatā. Izlēmu, ka šī brīža grūtībās nebija īstais laiks rīkot pasaules čempionātu Sočos. Tas lēmums bija sporta interesēs un arī Krievijas interesēs."

Papildus sarežģījumus šajā situācijā rada fakts, ka ietekmīgā Krievijas kompānija "Gazprom" ir viens no IBSF galvenajiem sponsoriem. "Es ļoti drīz tikšos ar "Gazprom". Tas ir jautājums par pareizā lēmuma pieņemšanu. Tā būs iespēja runāt par šo lēmumu, ar kuru varbūt ne visi ir mierā. Te ir runa par saprašanās veidošanu un došanos uz priekšu. Viss kaut ko maksā," informē Feriani.

Kā jau ziņots, 2016. gada 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiādē - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz


, 2017-02-14 17:03, pirms 7 gadiem
Ko tagad teiks Putinieši ar čekistu Savicki priekšgalā?
, 2017-02-14 17:25, pirms 7 gadiem
Kur soču trases nojaukšanas brigāde?
, 2017-02-14 17:32, pirms 7 gadiem
Mīļie cilvēki, ja Krievija nav uzņēmusies atbildību par visiem izdarītajiem noziegumiem pret cilvēci par || Pasaules kara laikā un arī pēc tā, būtu naivi cerēt, ka uzņemsies atbildību par tādu ikdienišķu parādību kā dopings. Šī nācija ir zombēta 100 gadus, un to vairs nekas neizmainīs. Ar to būs jāsadzīvo mūžīgi mūžos, tāpēc uzsaukšu tostu par NATO un krietnu Latvijas armiju. Prozit!
, 2017-02-14 17:42, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Ko tagad teiks Putinieši ar čekistu Savicki priekšgalā?
Savickis un Pitinasosi tādus Dukurus nemaz nepazīst
, 2017-02-14 17:48, pirms 7 gadiem
Visu cieņu Dukuriem! Kādam taču ir jābūt drosmīgam cīņā pret dopinga sērgu Krievijā. Biatlonā tas ir Furkads, skeletonā tie ir Dukuri un Līzija Jarnolda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-14 18:12, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: Ja maklarena ziņojums būtu patiess un pierādīts, kāpēc joprojām nevienam nav atņemtas medaļas?

Pareizi, jo nekādu pierādījumu nav.

Ar mēsliem ir viegli apliet un to šobrīd dara melīgie anglosakši un upurim pēc tam grūti nomazgāties, smaka nepazūd. Atbildību par melīgajiem apvainojumiem tāpat neviens nenesīs.
Pierādijumu ir vairāk nekā pietiekami un viss notiek, tikai mazliet jāpagaida. Civilizētajā pasaulē, pie kuras Krievija nepieder, ir pieņemts vispirms veikt kārtīgu izmeklēšanu.
, 2017-02-14 19:23, pirms 7 gadiem
Mīkstais juris saka tā,kas tas tāds Ivo Feriani?
, 2017-02-14 22:47, pirms 7 gadiem
Te jau skaidri principā salasāms, ka Ferriani kungs stieps to līdz pēdējam. Ja nu pilnīgi nebūs izejas, tad jau diskvalificēs, bet tā, vilks cik vien var...Gazprom naudiņa tomēr sirsniņu silda. Un tas pats ir arī citās federācijās...Krievijas ietekme dara savu. Skatoties par kādiem niekiem maziem dala diskābeļus (piem. Kuveita tur vīzu vienam irānietim neiedeva, utt.), tad šis gadījums ir vienkārši wow...un diezvai tur līdz lielām diskvalifikācijām tiks. Pataisīs cirku, krievi pametīs dažus zem tanka um viss pa lielam būs. Krievu piedalīšanās vai nepiedalīšanās sacensībās ir peļņas jautājums organizatoriem, federācijām un citiem iesaistītajiem un no naudas cilvēki labprātīgi parasti negrib šķirties, tādēļ abpusējas pūles tiks pieliktas lai kkā ar sausām kājām abas puses no šīs situācijas izietu.
, 2017-02-19 11:00, pirms 7 gadiem
Taisnīguma piemērs kuru paņēma uz tehniskā dopinga pielietošanas
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.