Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

D. Dukurs: "Eiropas kausā pamaz braucēju, lielākas iespējas uzvarēt būs mājiniekiem"

D. Dukurs: "Eiropas kausā pamaz braucēju, lielākas iespējas uzvarēt būs mājiniekiem"
Dainis Dukurs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pirms nedēļas nogales Eiropas kausa sacensībām bobslejā un skeletonā trase ir labi sagatavota sacensībām, taču pārāk maz sportistu mērojuši ceļu līdz Siguldai, tādējādi vairāk ļaujot cerēt uz panākumiem pašmāju sportistiem, sarunā ar aģentūru LETA otrdien pastāstīja Bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" vadītājs Dainis Dukurs.

Šajā Eiropas kausa posmā ieplānotas pa divām sacensībām bobsleja divniekos gan sievietēm, gan vīriešiem, kā arī pa vienām sacensībām skeletonistiem.

"Trase ir gatava. Šodien gaisa temperatūra ir pusotrs grāds plusā. Tas nozīmē, ka trase nebūs pati ātrākā, bet būs laba," par trases gatavību pirms mačiem saka Dukurs, kurš vienlaicīgi ir arī Latvijas skeletona izlases galvenais treneris.

Siguldas trasē ir kritusi ne viena vien slavenība, jo trase nav viegla. Un tas šķiet viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc dalībnieku skaits ir krietni mazāks nekā Austrijas trasē Īglsā vai Vācijā Vinterbergas trasē.

"Pašķidras sacensības," dalībnieku skaitu vēl pirmdien raksturoja Dukurs seniors. "Latvijas kausa sacensībās kamaniņu sportā ir vairāk dalībnieku. Grūti pateikt, kāpēc tā, taču liekas, ka tas ir trases dēļ. Vēl iepriekšējā nedēļā vīriešiem Eiropas kausā skeletonā vienkāršajā Īglsas trasē dalībnieku skaits bija gandrīz 40, bet tagad vīrieši un sievietes skeletonā kopā būs tikai 35. Skaits vīriešiem un sievietēm ir apmēram vienāds, bet nepiedalās spēcīgā Lielbritānijas izlase un krievi, kas šajā trasē ir gana braukuši un būtu stipri. Savukārt bobslejā pieteiktas 28 divnieku ekipāžas - 19 vīriešiem un deviņas sievietēm. Arī Pasaules kausā Laplaņas trasē bija mazāk dalībnieku nekā vienkāršākās trasēs."

Latvija ar trim dalībniekiem būs pārstāvēta gan skeletonā vīriešiem, gan sievietēm, gan arī ar trim ekipāžām bobsleja divnieku sacensībās vīriešiem. Tikai sieviešu konkurencē bobsleja divniekos Latvijas nebūs.

Skeletonā Latviju pārstāvēs Krists Netlaus, Mārtiņš Muižnieks un Valts Smilga, kuram tās būs pirmās sacensības līdzšinējā skeletonista karjerā. Sievietēm Latvijas krāsas nesīs Dārta Zunte, Endija Tērauda un Loreta Lodziņa.

"Vakar un šodien komandām bija maksas treniņi. Brauca arī latvieši," par skeletonistu iespēto pirmajos treniņos Siguldā otrdien saka Dukurs. "Netlaus abos braucienos šodien bija pirmais, Muižnieks - otrais. Arī meitenēm Tērauda un Zunte sasniedza labākos rezultātus, kopējā vērtējumā ar puišiem sasniedzot attiecīgi devīto un sesto un sesto un astoto vietu."

Šodien pēcpusdienā jau pirmos oficiālos treniņus aizvadīs bobslejisti.

"Pēc sacensībām priecāšos, ja visi četri pieredzējušākie skeletonisti būs medaļās. Tomēr sava trase, un ne tas pats spēcīgākais dalībnieku sastāvs. Arī ne tas stiprākais Vācijas sportists ir atbraucis - Fēlikss Zeibels, bet visu pa vietām saliks mači," par vēlmēm pēc mačiem stāsta Dukurs seniors. "Tomēr mači ir mači, un vācieši parasti sacensībās ir spēcīgi. Treniņos nevar saprast - viens brauc vēl no junioru starta, viens - no sieviešu. Pirmajās dienās pēc atlidošanas visi vēl ir stipri miegaini."

"Un vēl gribētos, lai nav smagu kritienu. Ja kāds arī apgāžas, lai tas notiek tā viegli," piebilst Dukurs.

Bobslejā Latviju pārstāvēs olimpiskā čempiona Oskara Melbārža, Dāvja Kaufmaņa un Emīla Cipuļa pilotētās ekipāžas.


, 2020-01-15 02:53, pirms 4 gadiem
Daini ja nebūs atkāpies ! Vai strīms kaut kur būs ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-01-15 13:40, pirms 4 gadiem
cik cilvēku nodarbojas ar šo sporta veidu?
, 2020-01-15 20:12, pirms 4 gadiem
marxx2001 rakstīja: cik cilvēku nodarbojas ar šo sporta veidu?
Divi pārējie skatās un gaida kārtu
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.