Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

D. Dukurs: "Pēc Zubkova aiziešanas uzlabojušās mūsu attiecības ar Krievijas pārstāvjiem"

D. Dukurs: "Pēc Zubkova aiziešanas uzlabojušās mūsu attiecības ar Krievijas pārstāvjiem"
Dainis Dukurs. Foto: Radio "Baltkom"

Latvijas skeletona zvaigžņu Martina un Tomasa tēvs, pieredzējušais treneris un Siguldas sporta leģenda Dainis Dukurs sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka ar Krievijas sportistiem un treneriem kļuvis patīkami sarunāties un kopā strādāt.

Savulaik vairākkārt kritiski izteicies par nu jau bijušo Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidentu Aleksandru Zubkovu, kurš 2014. gadā kā bobslejists izcīnīja divus olimpiskos zeltus, kas antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ pēcāk viņam tika atņemti. 2019. gada sākumā viņš pameta federāciju. "Tagad pēc Aleksandra Zubkova aiziešanas ir ievērojami uzlabojušās mūsu attiecības ar Krievijas bobslejistiem un skeletonistiem," atklāj Dainis Dukurs.

Kā tas izpaužas?
- Zubkova laikā visi sportisti un treneri bija kaut kādi sasaistīti, kontaktējās nelabprāt. Bet tagad viņi ir atbrīvojušies, viņu sejās parādījušies smaidi. Kļuvis patīkami sarunāties un kopā strādāt.

Krievijā ir Jeļena Ņikitina un citas perspektīvas meitenes. Kāpēc tā nav Latvijas sieviešu skeletonā?
- Bija meitenes, es ar viņām esmu strādājis. Bet tad viņas paņēma cits treneris no junioru komandas, taču tur kaut kas neizdevās. Bet vispār ir grūti strādāt ar meitenēm. Ar viņām jārunā savādāk, viņas domā savādāk nekā mēs, vīrieši. Kas attiecas uz Ņikitinu, viņa ir ļoti spēcīga sportiste, viņai ir vienkārši fantastisks starts.

Jeļena sociālajos tīklos ievieto fotogrāfijas peldkostīmā siltas jūras krastā [galerija instagramā]. Tas izskatās diezgan iespaidīgi.
- Ko tur teikt: viņa ir skaistule ar brīnišķīgu figūru! Un tajā pašā laikā lieliska sportiste.

Latvija ir maza valsts. Uz sitiena nosauksim galvenos nacionālos varoņus: Helmuts Balderis, Valdis Valters, Artūrs Irbe... Kādu vietu šajā sarakstā ieņem Martins Dukurs?
- Šajā sarakstā Martins ir jāpabīda tālāk. Piemēram, Raimonds Pauls ir zināms tālu aiz Latvijas robežām. Bet skeletons pasaulē nav īpaši populārs, tāpēc Martins ir labāk pazīstams Latvijas teritorijā. Valdis Valters ir izcils basketbolists. Un ir arī hokejisti Sandis Ozoliņš un, Artūrs Irbe, kurus jūs jau pieminējāt. Ozoliņš, starp citu, nāk no Siguldas. Nē, mēs ar Martinu droši vien esam pirmajā simtā.

Jūs esat pieticīgs...
- Bet tomēr ne bez lepnuma varu teikt, ka mūsu ģimene Pasaules kausa posmos izcīnījusi kopumā 108 medaļas, no kurām vairāk nekā 50 ir zelta.

Izmantotie resursi:
sovsport.ru


Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.