Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dainis Dukurs: "Man ir žēl biedra Savicka"

Dainis Dukurs: "Man ir žēl biedra Savicka"
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs sarunā ar portālu Delfi.lv komentēja Jura Savicka iepriekšējos izteikumus saistībā ar latviešu skeletonistu boikotu un nevēlēšanos doties uz pasaules čempionātu Sočos.

"Protams, arī mēs tiekam pārbaudīti!" sacīja Dainis Dukurs, atbildot uz Latvijas Tenisa savienības prezidenta un Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētāja Jura Savicka repliku, ka Dukurus pašus vajadzētu pārbaudīt, vai viņi nelieto dopingu. "Domāju, divas trīs reizes gadā minimums. Ja esi uz pjedestāla, tevi var pasaukt jebkurā brīdī. Ir bijis tā, ka divos Pasaules kausa posmos pēc kārtas - tikko esi finišējis, iedod parakstīt dokumentus, un tiklīdz kā noskan valsts himna, dodies uz analīžu nodošanu.

"Godīgi sakot, man tīri cilvēcīgi viņa ir žēl," Dainis Dukurs turpināja. "Katrā ziņā "Dinamo" puišiem novēlu labas spēles, daudz uzvaru, iztikt bez traumām un iekļūt tajā "play-off", jo es ļoti cienu šo sporta veidu. Savicka kunga gan man ir ļoti, ļoti žēl. Es pat neteiktu kunga - biedra Savicka."

Dainis Dukurs arī sīkāk paskaidroja boikota iemeslus: "Mēs jau neesam pret pasaules čempionātu, mēs esam pret [norises] vietu. Ja analīzes tiek mainītas pret tīrām, tad kāds var dabūt arī "netīru" provi. Domāju, to var pavisam vienkārši sakārtot. Šajā brīdī Krievijas puse cīnās, ka visi bijuši tīri, un visu noliedz. Un lai pierādītu taisnību, es varu būt drošs, ka viens otrs no Sočiem atgrieztos ar sabojātu reputāciju. No tā ir jābaidās. Tur nedrīkst rādīties! Būs cilvēks, kurš par jums "parūpēsies"."

Tāpat treneris uzskata, ka ārvalstu antidopinga laboratoriju pārstāvju piesaiste neatrisinātu galveno problēmu: "Tas jau attiecas tikai uz analīžu pārbaudi, bet jūs jau nezināt, ko apēdīsiet viesnīcā brokastīs! Un tas nav smieklīgi. Tajā valstī viss ir iespējams. Var aiziet brokastīs un ar kafiju uzņemt konkrētam cilvēkam domātu devu. (...) Saprotiet, Zubkovs vai Tretjakovs paši nevēra vaļā savu provi. Parādās taču, kādi dienesti bijuši iesaistīti - Valsts Drošības dienests! Tu pilnīgi nejauši visnegaidītākajā vietā saņemsi to, ko negribi saņemt. Un visa tava karjera būs cauri. Tas ir pilnīgi cits līmenis! Tas nav tā, ka sportists savā prātā izdomāja, izlasīja internetā, ka šis ir jāuzkož. Tas ir valsts līmenis, valsts programma, un tagad šī valsts aizsargājas, izmantojot pieeju, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums. Ir absolūti jābūt gataviem uz provokācijām. Tieši tās mūs biedē!"

Pilnu interviju varat lasīt ŠEIT.


, 2016-12-12 15:23, pirms 7 gadiem
Tādi tipiņi kā Savickis ir pa pilnam Latvijā, tāpēc mēs esam aiz igauņiem gandrīz jebkurā jomā, jo viņi pēc neatkarības atgūšanas uzreiz mēģināja cīnīties pret vecajiem komunistiem, mums tā cīņa sākas tikai tagad.
, 2016-12-12 15:24, pirms 7 gadiem
Dainim var piekrist, cik tur vajag, lai Sočos, kādam ko piebērtu + dopinga kontroli, visos posmos, vajadzētu veikt neatkarīgai starptautiskai grupai, kas uzraudzītu no noņemšanas līdz analīžu gala rezultātam
, 2016-12-12 15:25, pirms 7 gadiem
arrived rakstīja: Tādi tipiņi kā Savickis ir pa pilnam Latvijā, tāpēc mēs esam aiz igauņiem gandrīz jebkurā jomā, jo viņi pēc neatkarības atgūšanas uzreiz mēģināja cīnīties pret vecajiem komunistiem, mums tā cīņa sākas tikai tagad.
Tām vecajām kazām tagad tak tāds atbalsts no krievijas ir, ka mums, ko grūti izmainīt, kaut kādas padomju atliekas ir ļoti mūs bremzējuši, Igaunijā tik tiešām ko šādu nepieļauj
, 2016-12-12 15:26, pirms 7 gadiem
Uuuun, liekam jaunu bildi iekšā kā jau vakar rakstīju- kur krievija, tur pat ugunsgrēka sižets nobāl!
, 2016-12-12 15:27, pirms 7 gadiem
Eh,Daini,Daini!
Kāpēc Tu nolaidies līdz Savicka līmenim, un iesaistījies kaut kādā vārdu apmaiņā ar to mēslu?
, 2016-12-12 15:27, pirms 7 gadiem
Man gan nav žēl Savicki!...un Daini esi vecis - izsauc Juri uz divkauju! ...ierosinu to Arēnā pēc kārtējās Brieža cīņas!
Vakara nagla!
, 2016-12-12 15:29, pirms 7 gadiem
Daini, kāpēc vispār ir jākomentē sapuvuša čekista murgi!?!
, 2016-12-12 15:36, pirms 7 gadiem
Patiesībā šis ir ļoti nopietns iemesls kā dēļ tiešām nebraukt. Un par to arī ir jārunā. Tā replika Savickim tāds sīkums.
Slēpts komentārs: toms_kranihs_104137610074211
, 2016-12-12 15:37, pirms 7 gadiem
Nolādētais Juris Dinamo ved uz krahu nevis play offu. Tenisu arī nolaida. Tāda personība kā Ernests Gulbis ja negrib pārstāvēt izlasi dēļ šī glumā tipiņa tas visu izsaka. Tāpat ir ar sieviešu tenisu. Mums ir 2 top 50 tenisistes,bet viņš nevar parūpēties par to,lai izlasei piesaistītu arī Sevastovu. Es neticu,ka Sevastovu nevarētu pierunāt atgriezties izlasē. Tikai vajag uzrunāt un parādīt to,cik tas būtu lieliski,ja viņa pārstāvētu Latviju.Tikai ja šo federāciju vada tāds cilvēks(necilvēks) kā Savickis,kuram ir nospļauties par mūsu valsti,par to,ka tenisā mūsu sieviešu izlase varētu veiksmīgi spēlēt Federācija kausā. Tas pats ir ar Dinamo. Gudrs cilvēks jau pēc pirmajām 10 spēlēm atlaistu galveno treneri,meklētu jaunus leģionārus,mūžīgi jaunos Latvijas talantus atlaistu,lai spēlē Baltkrievijas čempionātā vai Čehijā/Slovākijā. Respektīvi darītu kaut ko lietas labā. Bet šeit nekas pie šī cilvēka nenotiek. Komanda ir galīgā bedrē,spēlētāji degradējas,līdzjūtējiem tāds hokejs nav vajadzīgs. Un ja mēs spēlejam slikti dēļ tā,ka klubam nav naudas,tad nav ko sevi apkaunot un jāver šis klubs ciet,ja to apsaimnieko tāds sporta lietpratējs kā Savickis.
, 2016-12-12 15:38, pirms 7 gadiem
ja jau Savickis uztraucās, tad tiešām nav jēgas braukt.
, 2016-12-12 15:38, pirms 7 gadiem
Lido rakstīja: Daini, kāpēc vispār ir jākomentē sapuvuša čekista murgi!?!
Savējie ir jāaizstāv, nevis jānoskatās!
, 2016-12-12 15:41, pirms 7 gadiem
toms_kranihs_104137610074211 rakstīja: Dobrecovs aiz vaiga tev iedeva?
Ko tad?
, 2016-12-12 15:42, pirms 7 gadiem
Savicka komentāri par Dukuriem bija absolūti neprofesionāli, nekompetenti un nekorekti....līdz smiekligumam..

Kā tāds nabags vsp var būt Dinamo karognesējs ?!
, 2016-12-12 16:01, pirms 7 gadiem
toms_kranihs_104137610074211 rakstīja: Kāpēc jāuztraucas par kaut kādu pseido-sporta veidu?
Hokeju?
, 2016-12-12 16:03, pirms 7 gadiem
Tapirs19, "karognesējs"kā reiz ir ļoti atbilstošs pārstāvētajam zīmolam.
Slēpts komentārs: toms_kranihs_104137610074211
, 2016-12-12 16:19, pirms 7 gadiem
Ja tads ir tenisa federacijas vaditajs, tad var sakt saprast ari Gulbja nestarteeshanu Rio! Kauns un nav vietas tadiem cilvekiem LV sportaa!
, 2016-12-12 16:25, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Eh,Daini,Daini!
Kāpēc Tu nolaidies līdz Savicka līmenim, un iesaistījies kaut kādā vārdu apmaiņā ar to mēslu?
Vispār viņš atbildēja ļoti solīdi. Novēlēja veiksmi, bet tai pat laikā nosauca Savicki par krieveli!
, 2016-12-12 16:29, pirms 7 gadiem
Vakar izlasīju maklarena ziņojumu un tas ir wow. Ok nav jau zināms kādi skeleti citām valstīm skapī, bet nu kādā līmenī viss tur krieviem bij organizēts ir vienkārši vājprāts. Antidopinga laboratorija kurai jābūt neatkarīgai ir tiešā valsts kontrolē. Tās vadītās automātiski tiek uztaisīts par fsb aģentu ar savu codename. Cits fsb aģents tiek akreditēts dopinga laboratorijā kā kādas firmas santehniķis, lai tiktu iekšā, starptautiskajiem novērotājiem un pārstāvjiem tiek piekabināta fsb izsekošana, lai nedo dies kāds neiepērtos negaidīti laboratorijā, kamēr tur maina paraugus. Visa infrastruktūra jau atbilstoši saplānota...fsb ēka blakus laboratorijai, laboratorijā fsb kabineti utt... Visa analīžu nodošanas un transportēšanas procedūra pārdomāta...tipa sportistiem jānofočē un jāaizsūta attiecīgam cilvēkam proves numurs lai zin kurš jāapmaina, krievu analīzes vienmēr transportē pēdējā piegājienā, lai tajā pašā dienā nesāktu pārbaudīt...visa apmaiņas procedūra smalki izplānota utt.. Vienkārši vāks.... Ņemot vērā, ka analīžu provēs urīns tika aizvietots ar tīru, tad tur vispār nav runa par kkādu parastu dopingotāju, kurs tur balansē uz naža asmens un tad bišķ pārrēķinājies un iekrīt. Sočos tur krievi kaut tikai no dopinga vien varēja sastāvēt - nekāda riska uzrauties nebij....
, 2016-12-12 16:32, pirms 7 gadiem
Par Gulbi jūs gan maldāties. Viņš neskaitāmas reizes ir pierādījis, ka šim krievi simpatizē. Gan intervijā noliekot valsti, gan braucot uz Krievijas turnīriem, kur paziņo, ka brauc uz to turnīru tikai tāpēc, ka tas notiek Krievijā. Un vel citas tamlīdzīgas samazgas...un pārstāvēt valsti sportistam ir augstākais gods. Nekādas atrunāšanās par sporta veida valsts sistēmu nevar būt attaisnojoša!
, 2016-12-12 16:33, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Vakar izlasīju maklarena ziņojumu un tas ir wow. Ok nav jau zināms kādi skeleti citām valstīm skapī, bet nu kādā līmenī viss tur krieviem bij organizēts ir vienkārši vājprāts. Antidopinga laboratorija kurai jābūt neatkarīgai ir tiešā valsts kontrolē. Tās vadītās automātiski tiek uztaisīts par fsb aģentu ar savu codename. Cits fsb aģents tiek akreditēts dopinga laboratorijā kā kādas firmas santehniķis, lai tiktu iekšā, starptautiskajiem novērotājiem un pārstāvjiem tiek piekabināta fsb izsekošana, lai nedo dies kāds neiepērtos negaidīti laboratorijā, kamēr tur maina paraugus. Visa infrastruktūra jau atbilstoši saplānota...fsb ēka blakus laboratorijai, laboratorijā fsb kabineti utt... Visa analīžu nodošanas un transportēšanas procedūra pārdomāta...tipa sportistiem jānofočē un jāaizsūta attiecīgam cilvēkam proves numurs lai zin kurš jāapmaina, krievu analīzes vienmēr transportē pēdējā piegājienā, lai tajā pašā dienā nesāktu pārbaudīt...visa apmaiņas procedūra smalki izplānota utt.. Vienkārši vāks.... Ņemot vērā, ka analīžu provēs urīns tika aizvietots ar tīru, tad tur vispār nav runa par kkādu parastu dopingotāju, kurs tur balansē uz naža asmens un tad bišķ pārrēķinājies un iekrīt. Sočos tur krievi kaut tikai no dopinga vien varēja sastāvēt - nekāda riska uzrauties nebij....
Jā, bet viņi tomēr nebija rēķinājušies ar vienu būtisku aspektu u.t.i., ka kāds visu to iznesīs atklātībā, jeb cilvēcisko faktoru.
, 2016-12-12 16:34, pirms 7 gadiem
Biedrs Savickis atbalsta dopingu lietošanu.
, 2016-12-12 16:39, pirms 7 gadiem
Dukuriem jāuzmanās, Krievijai tas būtu milzīgs propogandas ierocis, ja Martins Dukurs iekristu. Ticu, ka, ja būtu iespēja sakompromitēt viņu, tā uzreiz tiktu izmantotu. Atbalstu skeletonistu lēmumu. Arī parasto cilvēku dzīvē, piemēram, ar tiem, kas regulāri blēdās kārtīs, neviens negrib kopā spēlēt. Un tas, ka blēdības no Krievijas kā valsts nevis atsevišķiem sportistiem ir notikušas, ir skaidrs.
, 2016-12-12 16:39, pirms 7 gadiem
Šai komentārā daudz kas ir pateikts.

"No Krievijas puses tā ir augstākā mēra cūcība. Vasarā bija Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) kongress, kur pats tikos ar Krievijas Bobsleja federācijas prezidentu Aleksandru Zubkovu, kurš ir divkārtējs Soču olimpisko spēļu čempions, un tieši pajautāju, kā Olimpiādē bija ar dopingu. Viņa atbilde smaidot bija: Kad būs rezultāti, tad arī runāsim. Tas demonstrē visu Krievijas puses nostāju - viņi visu noliegs, kamēr nebūs apstiprinājuma," teica Kols.

"Diemžēl IBSF lielā mērā ir atkarīgs no Krievijas gāzes kompānijas "Gazprom" finansējuma, tāpēc starptautiskās federācijas nostāja šobrīd ir rezervēta," atzina Kols.
Slēpts komentārs: gunars1987
, 2016-12-12 16:52, pirms 7 gadiem
Nav ko žēlot,Daiņa kungs.Vai tad KGB mūs žēloja?
, 2016-12-12 17:15, pirms 7 gadiem
jā, oponēšu Daiņa k-gam, man šī biedra nav žēl, pirms vairākiem gadiem viņš pie Pieminekļa apšaubīja/ noliedza valsts okupācijas faktu, valsts/ gazprom politika ruslandē turpmāk noteikti mēģinās iegriezt Dukuriem- ar to jārēķinās pat sīkumos
, 2016-12-12 17:35, pirms 7 gadiem
Biedrs Savickis atstrādā savulaik saņemto kremļa partijas mandātu.
Slēpts komentārs: gauja
, 2016-12-12 18:17, pirms 7 gadiem
gauja rakstīja: Ar to DUKUSRI pierāda, ka ir mīkstie.....vēl grib taisnoties par Soču zaudējumu- kauns. Īsti sportisti savu pārākumu pierāda tikai arēnā....bet vecā Dukura pasaciņām par kafiju var ticēt tikai garīgi slimie un sliņķi.....zinot daudzas lietas, ir skaidrs, ka viņi ir kārtīgi dopinga rijēji, takai pārbaudes ir zināmas iepriekš, ko pārbaudīs un kad ir sakārtots .....
atnāci patroļļot? Muļkis Tu esi un muļķis paliksi.
Slēpts komentārs: li tao
, 2016-12-12 18:33, pirms 7 gadiem
Cik es atceros to pasākumu runa bija par digitālo ietekmi, lēkājošiem cipariem un pēkšņi neloğiskiem laikiem, bet tur jau neko nepierādīsi, sagaidāms.
, 2016-12-12 18:45, pirms 7 gadiem
Kas attiecas uzraksta īsto tēmu varu tikai ieteikt personām kam Latvija kā valsts derdzas tik ļoti doties prom uz sev tīkamo zemi.
, 2016-12-12 18:50, pirms 7 gadiem
Dinamo - boikots !
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.