Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Netlaus uzvar Eiropas kausa posmā Lillehammerē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Netlaus uzvar Eiropas kausa posmā Lillehammerē
Krists Netlaus
Foto: Lauris Aizupietis/F64

Eiropas kausa otrajā posmā, kas norisinājās Norvēģijas pilsētā Lillehammerē, uzvaru izcīnījis latviešu skeletonists Krists Netlaus, kurš tuvāko sekotāju apsteidza par 0,77 sekundēm. Sieviešu konkurencē Endija Tērauda bija septītā, bet Dārta Zunte – devītā.

Pirmajā braucienā labāko starta laiku sasniedza brits Kreigs Tompsons, kurš bija pirmais līdz pat trases vidum, tomēr tīrāks brauciens izdevās latvietim. Krists Netlaus tuvāko konkurentu apsteidza par 0,42 sekundēm un atradās pārliecinošā vadībā pirms otrā brauciena. Turklāt arī lielākais ātrums bija labāks nekā sekotājiem.

Netlaus uzvarēja arī otrajā braucienā, turklāt uzlaboja savu rezultātu – 52,79 pret 52,75 sekundēm. Uz otro vietu pacēlās austrietis Samuels Meijers, kurš pirmajā braucienā bija tikai piektais. Viņš summā no latvieša atpalika 0,77 sekundes. Tompsons ierindojās uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena, atpaliekot vēl 0,06 sekundes.

Tikmēr dāmu konkurencē uzvarēja Eleanora Furnosa no Lielbritānijas, kura bija labākā abos braucienos un summā par 0,27 sekundēm pieveica tautieti Broganu Krauliju. Savukārt labākā no latvietēm bija Endija Tērauda, kura pirmajā braucienā sasniedza astoto labāko laiku, otrajā braucienā bija septītā, arī kopvērtējumā ieņemot septīto vietu. Viņai līdz uzvarētājai bija 1,21 sekunde.

Dārta Zunte bija devītajā vietā, no uzvarētājas atpaliekot 1,48 sekundes. Gan pirmajā, gan otrajā braucienā viņa bija devītā labākā, taču izdevās uzlabot rezultātu – otrais brauciens bija par 0,06 sekundēm ātrāks. Tērauda savu rezultātu uzlaboja par 0,13 sekundēm. Starp latvietēm ielauzās Alīna Tararčenkova no Krievijas.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-12 18:47, pirms 6 gadiem
Malacis, pārliecinošs sniegums! Arī startā cienīgi, ja neskaita angli Tompsonu, kurš ir daudz ātrāks par visiem (ap 0,17 pret mūsējo). Netlaus šobrīd IBSF rangā savācis vairāk punktu nekā Šteinbergs (140 pret 91). Teorētiski var sakrāt septiņus ieskaites posmus (pieci EK un divi interkontinentālie), bet ir ļoti maza varbūtība, ka varētu tikt uz olimpiādi kā trešais.

Rezultāti: IBSF - International Bobsleigh and Skeleton...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-12 19:09, pirms 6 gadiem
Netiks uz šīm OS, tiks uz nākamajām. Galvenais, ka brāļiem Dukuriem ir labs sekotājs.

     [+] [-]

, 2017-11-12 22:42, pirms 6 gadiem
Šajās OS viņam vēl nav ko darīt. Toties pēc 4 gadiem jau varētu būt cita runa!